ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Kantonizacija Kosova po Švajcarskom modelu

После 19 година одлуке Америчког конгреса из 1992 год. сажета порука да то није био рат за Косово већ РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ И БЕОГРАДА ЗБОГ ПОГРЕШНЕ АЗБУКЕ (ЈЕЗИКА) И ПОГРЕШНЕ ВЕРЕ (ПРАВОСЛАВЉА). 

ИНТЕРВЈУ: ЈОХАН ГАЛТУНГ, оснивач модерних Студија мира
Уторак,16.Фебруар,2010 лист Политика
Кантонизација Косова по Швајцарском моделу

Мировно решење за Намибију подразумевало је да огромне површине плодне земље припадну малоја групи белих колониста, док су црнци сабијени у испошћене крајеве с мизерним условима  живота. Одатле, Ахтисари је кренуо у свет. Оно што је много касније Ахтисари урадио у Београду, и због чега је углавном добио Нобелову награду за мир, јасније је из једног много спомињаног разговора са Слободаном Милошевићем. На питање шта ће се десити уколико Србија одбије захтев запад у вези с Косовом, Ахтисари је, кажу, рашчистио све испред себе на преговарачком столу и рекао: "Београд ће бити раван као овај сто, биће раван као овај сто, биће сравњен америчким тепихом бомби". Другим речима, не бих волео да будем поређен с Мартијем Ахтисаријем.

Шта је по Вама сада будућност Косова, прихватљива за све актере?

Кантонизација по швајцарском моделу, где би већина била албанска, док би најманје три били српски кантони: један у околини Приштине, два на северу према Србији. У српским кантонима управа би требала да буде у потпуности према српском идиому. Ипак, ако српски кантони буду остали у саставу "Косова републике" и буду кренули да се отварају према Србији, онда треба очекивати да се и албански кантони "Косова републике" отворе према Албанији. Верујем да ће у следећих 50 година на Балкану доћи до стварања конфедерације Србије, Косова и Албаније, где би сви могли постати чланови Европске уније попут земаља Бенелукса или можда до оснивања групације попут заједнице нордијских земаља, где су поједине чланови бриселске фамилије а друге не.

Пут Србије у Европску унију трновит је већ годинама?
Какав је данас глобални значај ЕУ?



Логично је да се Србија придружи Европској унији. Србија ионако јесте европска земља, она нема снагу и традицију Швајцарске да остане ван Европске уније. ЕУ је снажна регионална организација која постепено постаје супердржава која одавно веома добро познаје свет.
Од 27 чланица бриселске фамилије, чак 11 су биле некадашње колонијалне силе, које и данас веома пажљиво негују односе с некадашњим "прекоморским територијама". Америка је данас глобална сила на силазној путањи, Кина није заинтересована за статус суперсиле: ЕУ је једини регион света који би могао имати такве амбиције. Колико сматрам Србија треба да постане члан ЕУ, толико сматрам да не би требало да се прикључи НАТО-у. То је инструмент умируће империје која покушава на тлу старог континента да нађе савезнике за подривање снаге ЕУ.

Били сте жестоки критичар НАТО бомбардовања Србије 1999.године.Зашто?

Бомбардовање 1999 године било је акт одложеног хладног рата на Балкану: СРБИЈА ЈЕ БИЛА ДАВНО ЗАЦРТАНА ЖРТВА, ШТО ЗБОГ ЗАПАДНОГ ПОИМАЊА ДА ЗЕМЉА ИМА ПОГРЕШНУ ВЕРУ И ПОГРЕШНУ АЗБУКУ, што због Титовог пројекта којим је неко време био миран мит о Балкану као безнадежном терену. Бомбардујући Србију Запад се служио логиком хладног рата. НАТО бомбардовање није било рат за Косово, већ рат против Србије и Београда.



0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat