ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Американизам као болест Бића и Духа

Први ступањ освешћивања јесте препознавање американизма у своме унутарњем бићу.

Огромна већина човечанства није ни свесна да је изнутра поробљена црном магијом коју ћемо, овом приликом – са сврхом и дубљим смислом и значењем – назвати  американизмом.

Под американизмом подразумевам све оно што је вековни душевни, духовни и интелектуални талог западне цивилизације, која је у самоме суштаству својему – антицивилизација!

Американизам није само на Западу, већ и на Истоку, на Северу и Југу, свуда по свету.



Американизам се испољава и као вид притајене и прикривене умне, душевне и духовне болести која је дубоко у Бићу савременог човека.

Американизам је декадентни, изокренути и извитоперени поглед на свет.

Американизам се испољава и као сужење Свести, као немогућност да човек, мисаоно и духовно, изиђе из скучених оквира мишљења, размишљања и освешћивања.

Американизам је подмукла а опака болест Бића и Суштаства у човеку, која га вуче уназад, ка нижим расама и врстама.

Човек оболео од американизма не може да еволуира, већ он инволуира; не може да се развија ка вишем божанском, већ тежи ка нижем животињском ступњу Бића и Свести.

Нема потпуног и истинитог освешћивања без препознавања американизма у својему бићу.

Да би човек био слободно, свесно, самосвесно, самосвојно и самобитно Божје Суштаство, он мора најпре да се излечи од американизма.

Американизам се, између осталог, пројављује и као лукавство у нама.

Човек оболео од американизма не верује никоме и ничему.

Такав човек неће бити искрен; никада не може бити у Истини; јер он не верује ближњему; он нема Љубави за ближњега; он је окорели интелектуалац, окорели рационалиста, окорели прагматичар, окорели спекулант и шпекулант; његова је Душа скврчена и усахла, његово је Срце залеђено и окамењено; такав човек је више робот него ли живо – словесно и божанско – Биће.


Најстрашнија слика. Највероватније трудна радница. Једна од запослених, које су радиле на празник, чистећи канцеларије, заливајући цвеће. Задављена је електричним каблом. Покушала је да се одбрани, може се видети по расутом цвећу на поду…



0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat