ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Искупљење СПЦ дванаестокраким косовским крстом у манастиру Томић

(логотип са сајта manastirtomic.com)

Порекло манастира Томић


Манастир Томић је други у низу манстира Моравске Свете Горе идући низводно Моравом са десне стране у висини Багрданског теснаца на ауто-путу Београд - Ниш.
О времену изградње манастира и његовом ктитору непостоје никакви писани подаци, али се сматра да је подигнут у време деспотовине Деспота Стефана Лазаревића, пред крај српске деспотовине (пре 1453) када је формиран нови слој властеле.
"Деспот је изгледа послушао савет султана Бајазита, да уздигне мале и незнатне племиће, јер ће му бити послушнији и захвалнији од старе властеле (слично запад ради са нашим властодршцима???) 



Свети Сава је овај дванаестокраки крст добио када је боравио у Египту код коптских свештеника и предао на даљу употребу српској држави као знамење под којим се Господ у биткама придружује Србима.



 

Овакве дванаестокраке крстове треба да поставити на све куполе храма Светог Саве и на малој цркви чиме би се коначно србски народ директно повезао са Небеском Србијом.


На ово указује да је под дванаестокраким златним крстом на барјацима косовских војвода добијена косовска битка. Не знамо кад је почео овај крст да бива уклањан са црквених и државних стегова. У циклусу народних песама о косовском боју посебно код Мусића Стефана војводе то је прецизно наглашено.
Поред тог крста и барјака била је изнета пребоја и икона Светог Јована Крститеља.
Сукоб у Сирији је преломан због симболизма главе Јована Крститеља, која се налази усред велике џамије Омајада у Дамаску. Због тога Путин и Обама треба да сарађују, а не да се сукобљавају.


glava Svetog Jovana Krstitelja
Овакав дванаестокраки крст израдио је на папиру Небојша Миловановић одмах после штампања 250000 тзв. пахуљица или дваннаестокраких крстова пре бомбардовања 1999.год који су расејани од Хоргоша до Драгаша и одрадили своју Божију заштиту војске и народа.



Аутор сајта је био учесник заштите овог крста у заводу за интелектуалну својину 27.09.1994 год. са роком обнављања до 2004 год. Урушавање војске је почело од 2004 год кад нису прихватили иницијативу за продужетак наредних 10 год до 2014.год. Сада је Господ отворио све баријере преко Светог Јована Крститеља, привео нас је да српском народу покажемо да је под Божијом заштитом захваљујући постављању 3 оваква крста (један на звонику и два на храму Светог Апостола Томе у истоименом манастиру). Надлежни у ВС могу да потраже досије у Заводу за интелектуалну својину под регистарским бројем 38517 исправа о жигу (ж-94-0656 од 27.09.1994).


Те године се догодило да су две монахиње покренуле иницијативу за обнову манастира Томић а као резултат је успостављање дванаестокраких косовских крстова на куполама манасира Томић. Детаље можете погледати на сајту : Манастир Томић


2 коментара:

Анониман,  28. јул 2015. 13:56  

Gde se moze kupiti tj nabaviti ovakav krst . Nema ga nigde molim Vas stavite ili mi posaljite

Анониман,  13. април 2017. 18:07  

Objavili ste sliku glave Sv. Jovana Krstitelja.Slika koju ste objavili je iz Amijena u Francuskoj, gde tvrde da je to 2/3 njegove glave.U džamiji Omajeda u Damasku glava je smeštena u zelenom sarkofagu i ne može se videti. Pozdrav

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat