ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

O наученој беспомоћности… Безнађе се мора одагнати тако што ћемо једног по једног човека износити из „кавеза“

О наученој беспомоћности младих и читавог народа у Србији

Царско село
Аутор белешке: Комненовић Дејан

Свако ко је жив, ако је нормалан, мора имати наду и мора имати оптимизам – све друго (сарказам, исмевање свега и свачега, младалачка охолост према свакој вери или одлучном ставу наде и поверења у рад и оптимизам) је болест и отров који свакодневно медији сеју у нашу свест.

Књига Наоми Клајн „Доктрина шока“ уживо у Србији. Поплаве, отпуштања, протести… све путем медија. У кући у којој је огњиште замењено телевизијом или интернетом – шок не потиче из реалног света већ из покретних слика – информација које филтрира и припрема немо други.

Шока нема ако нема струје … а медији су за свест управо као и проводни кабал за струју. Што више имаш контаката са медијима – то си више изложен шоку – контаминацији. Ево приче о моделу научене беспомоћности – психолога Мартина Селигмана, уживо примењена задње две деценије у Србији.

ОДГОВОР НА ПИТАЊА :

Зашто су млади пуни дефетизма – предаје без борбе!?



Зашто су препуни ироније и сарказма – неповерења и у садашњост и у будућност, тачније пуни сарказма због немања оптимизма и наде !?

Зашто је безвољност свеприсутна ? Зашто је на изборима све више „белих листића“?

Зашто на изборе у београдским општинама на биралишта не излази две трећине бирача?

Зашто је све више прецртаних гласачких листића и оних са погрдним порукама!?

… или …

Зашто се народ не покрене и не пробуди…!?

Кад ће се покренути социјални ако не политички протести у Србији!?

Зашто је Србин постао део истог процеса као и Индијанци и Црнци у Америци?

„Свако ко је жив, ако је нормалан, мора имати наду и мора имати оптимизам !“ – све друго је болест духа и ума.

Одговор је у психологији и зове се „научена беспомоћност“. Кад неку заједницу бомбардујете 20 година само негативним вестима, ратом, сиромаштвом, незапосленошћу, медијским монтирањем проблема и тамо где их нема … добијете Србију и њен народ какав је данас.

Свако вече у дневнику ако нема извештаја о сиротињи, о томе како смо последњи и предпоследњи по овој и оној намонтираној листи земаља света или Европе… о насиљу на стадионима или каменовању педербала или штрајковима и протестима… ето га извештај о смрти у пожару… смрти од поплаве… или на самом крају ако ништа друго… у временској прогнози морају да известе о земљотресу или олујном невремену…

Лоше вести су ђавоље вести… наспрам Јеванђеља – ДОБРЕ ВЕСТИ!

Павловљев експеримент на псима (из основне и средње школе учен на часовима биологије) је доказао да и животиње а и људи уче тако што препознају догађаје који се понављају у њиховој околини и стичу тзв. „условни рефлекс“. Тако пси у одређено доба дана кад им је давана храна лучили су у већој мери пљувачне ферменте итд.

„Научена беспомоћност“ је исти експеримент али у негативном правцу.

Из групе младих паса узели су најинтелигентније и највеселије куче. Ставили га у кавез. Оно је и даље скакало уз решетке, лајало и покушавало да се умиљава и игра како би га пустили. Затим су пустили струју у решетке кавеза. На свако приближавање решеткама пас би доживео електро шок. После два дана престао је да се приближава ивицама кавеза и кад би се појавиле познате особе али и кад би му давали храну и престао је да једе. Пас се склупчао на средини кавеза и више није ни лајао нити се кретао, нити пио нити јео. Трећег дана су искључили струју из решетки али се пас више није кретао, склупчан на средини кавеза. Отворили су му и врата на кавезу али ни тада он није хтео да изађе из кавеза.

То је промена психологије коју је доживео наш српски народ.

Безнађе се мора одагнати тако што ћемо једног по једног човека износити из „кавеза“. Аутор сценарија серије „Мој рођак са села“ Радослав Павловић у једном интервјуу је рекао „свако ко живи ако је нормалан, мора бити оптимиста и мора имати наду“!

То што Павловић подржава политичку опцију СНС која води у амбис… је нека друга прича. Жути пентаграм је исто пентаграм макар и променио боју из црвене како би поново владао православном Србијом … Заблудели су многи па и у свету књижевности, па и националисти и родољуби…

Нада је оно за шта се морамо борити на првом месту јер сваке деценије безнађе убије по 300.000 људи у Србији.

Нада је „ПОВЕРЕЊЕ У СОПСТВЕНО ОКРУЖЕЊЕ“.



There is always hope-251688

Одличан пример сублимисаног, на једном месту датог свег лошег по питању уживо спровођеног експеримента Мартина Селигмана, над читавим народом Србије, је ових дана емитована порука, Повереника за заштиту равноправности Републике Србије … где су изманипулисали глумце Небојшу Глоговца и Миру Бањац. Шта је све сублимисано у споту у ком Мира Бањац говори „да 79% ромске деце не наставља школовање након основне школе“.

Прво, завођење самих јавних личности у лажна уверења, површна и нетачна, без сагледане позадине. Друго, набијање комплекса кривице, читавом народу, што је исто као и онај електрошок са псом затвореним у кавез у ком је у решетке пуштена струја. Треће, замена теза, јер оно што су урадили са Црнцима у Америци (затварајући их у такозвана градска гета – Харлем и бројне сличне) или Индијанцима затварајући их у резервате (кавез буквално) исто то чине у Србији са Ромима изолујући их у „картон ситије“.

Роми су из генерације у генерацију уведени у „НАУЧЕНУ БЕСПОМОЋНОСТ“ – да могу да имају лична документа али их немају, да могу да имају здравствене књижице али их немају, да могу да се образују али се не образују, да могу да раде друге послове али они не раде друго него са рециклажним сировинама, да могу да живе од сопственог рада у пољопривреди по Србији али они живе од прошње или проституције, да могу да се не удају у 15 година али се удају и остају без образовања итд. итд. Генерације Рома су учене и научене БЕСПОМОЋНОСТИ, тако да се директном помоћи, појединачно, морају „износити из кавеза“ као оно штене у кавезу са струјом уведеном у решетке !!!

Срби и други народи у Србији су тек 25 задњих година у уживо спровођеном експерименту „научене беспомоћности“. Међу Србима, стопе криминала, проституције, необразованости, неписмености, глади, сиромаштва … тек су почеле да расту и тек предстоји њихова већа појава.

Његошеви стихови су „ал тирјанству стати ногом за врат, то је људска дужност најсветија“. Коментар је да и у Србији морамо стати тиранима „ногом за врат“ како каже Његош и тиранији која нам намеће „учење беспомоћности“ од кад проходамо.

Треба јој стати за врат тако што ћемо почети да награђујемо позитивне примере, говоримо о ономе што је најбоље и где свако може да види поверење у своје окружење, да показујемо где је нада…

Данас нас тирани уче, како синоћ рече Бора“Чорба“ – „у окупираној Србији“ и намећу свакодневно да смо лоши, да смо сиротиња, намећу неповерење у себе и своје, намећу да смо злочинци…

Нужно је кренути у неком нормалном правцу. Хероји рада и некад и данас су били најбољи металци, бравари, пољопривредници, кувари, пекари – обични људи.

Стати тиранији ногом за врат „то је људска дужност најсветија“ а данас је то у друштвеним процесима који су задње две деценије престали да се воде од стране власти државе Србије.

Нисмо беспомоћни – само држава не ради свој посао!  Државу нам претварају у „предузеће“ како су то Зоран Ђинђић и следбеници одредили – где сви друштвени токови нису у рукама државе, већ се чекају „страни инвеститори“ … ММФ или ко други. Да су пре пола века наши дедови чекали да им ММФ сагради фабрике – никад их не би саградили.

Концепт „корпоративне државе“ па и саме странке као „корпорације – предузећа“ уводе ДС, ЛДП, УРС, СНС и слични.

Корпоративна држава значи да се држава свела на „Сервис грађана“ а да су сви па и најлошији друштвени процеси препуштени на вољу мултинационалним компанијама. Неопходан је српски народни фронт!!!

У песми „Наши дани“ из 1910. године, постоји неколико сличних стихова али је овај битан, јер објашњава зашто нема протеста у Србији, зашто је народ заћутао, дефанзиван, постао повучен … стихови гласе:

„под срамотом живи наше покољење,
не чују се ни јауци ни протести“ !

Аномија, непостојање закона … у смислу да званични закони државе НИСУ и морални закони народа, НИСУ настали и проистекли из морала народа који чини државу … изазива срамоту … да посрамљени не само да не желе да протестВују већ ни да јаукну кад их заболи НЕЋЕ и склањају се … (Ево на овом месту – новограматичари искривљују бројне речи па и из речи протествовати – избацују слово „В“ … што је ситни пример срамоћења и аномије – наметања неприродног у свакој пори и малом детаљу живљења). Тоталитаризам неприродне идеологије …

По постојећем тренду из званичних статистичких извештаја, на попису 2031. године, просечан становник Србије биће стар 47,5 година (значи ми Срби око 50). По истом тренду, на попису 2061. године нећемо имати трећину становништва а на попису 2081. године, у Србији неће међу Србима бити ни једног ђака првака! Потпуни нестанак и српских енклава на територији данашње Србије – то да „сви Срби стану под једну шљиву“ десиће се по овом тренду и ПО ОВАКВОЈ ВЛАСТИ – 2225. године.

Објављена је 1970. године књига … „Само мртав Индијанац је добар Индијанац“ … и нас Србе, коме није јасно, третирају као Индијанце !

Одговор на све, и концепт „научене беспомоћности“ и покушај да нас униште и истребе као Мохиканце или бројна племена Индијанаца … или да нас уведу у понашање какво је већинско понашање Рома – је у политици генерално и политичком решењу какво има Русија! Стихови песме „Једна је Србија курви је много“ кажу „нисам се уплео у ђавољу замку и корак у вечност започињем борбом“. Борба силом или као по Достојевском, „смиреном љубави“ као најјачим начином … видите сами, политика данас у Србији је можда ближа принципу Достојевског – на срећу. Борба је дакле, кроз политику и заустављање сатанистичке политике која се спроводи у Србији и над Србијом задњих 25 година!  Мајчински капитал је у Русији уведен 01. јануара 2007. године а већ 2013. године Русија је ушла у позитиван природни прираштај становништва! Има наде и има оптимизма. Постоји решење … у политици. Све што се тренутно дешава у политици у Србији је наопако, политика из пакла … Оно што Бог воли, постоји и треба применити !

Медијски капитализам данас влада Србијом и диктира ШИРЕЊЕ НЕПОВЕРЕЊА У ПОСТОЈЕЋЕ ОКРУЖЕЊЕ… учење беспомоћности…

****

О Мартину Селигману:

О КУЛТУРИ НАУЧЕНЕ БЕСПОМОЋНОСТИ КОЈОМ СЕ СРБИ И ИНДИЈАНЦИ БУКВАЛНО СВОДЕ НА ИСТО

Позаборављали смо већ средњошколско градиво о експериментима И.П. Павлова са псима. А није требало, јер би нам сад било од користи да себи и другима објаснимо шта нам се дешавало и дешава.
Подсетићу васда су ови експерименти, између осталог, потврдили да животињеумеју да уоче правилност у збивањима, уколико та правилност постоји, а затим да одаберу ону реакцију која је најкориснија за њих.
Међутим, кад у збивањима нема никакве законитости или правилности, након почетне узнемирености и агресивности, изостаје било каква реакција, животиња пасивно трпи шокове, али поремећаји у њеној пробави сведоче о њеној патњи.
Полазећи од ових истраживања, амерички психолог Мартин Селигман је поставио Теорију научене беспомоћности и потврдио је кроз низ експеримената сличних Павловљевим. И на људима су спроведена одговарајућа истраживања (Хирото) и она су такође потврдила да се беспомоћност учи у околностима на које немамо утицај или које перципирамо као неконтролисане.
Научена беспомоћност (learned helplessness) је специфично психичко стање у коме доминира очекивање да се збивања или околности не могу контролисати и да се сопственим деловањем не може на њих утицати. Последица овог очекиваног одсуства контроле су сметње у мотивацији, сметње у учењу и поремећаји уемоционалној сфери.

Кад се осећање беспомоћности рашири у групи или друштву, она постаје социолошки феномен који се назива „култура научене беспомоћности“, а понекад и „култура научене социјалне зависности“. У америчкој психологији постоји велико интересовање за ову појаву, што је и разумљиво кад се зна да у УСА и поред огромног укупног богатства, вишедеценијског непрекидног економског раста који обезбеђује више него довољно радних места, постоје велике групе веома сиромашног обојеног становништва (пре свих Црнаца и Индијанаца) које не показују ни спремност ни способност да побољшају свој материјални и друштвени положај.

Зашто су овом појавом погођени баш Црнци и Индијанци, а не свисиромашни грађани УСА? Научници узроке виде у историји ових група (ропствоЦрнаца, а затим након укидања ропства континуирана вишевековна дискриминација, иста таква дискриминација према Индијанцима).

17.12.2013.

  1.  
     
     
     
     
     
    1 Vote
    АМНЕЗИЈА МЕДИЈА_ АМНЕЗИЈА ДРЖАВЕ ( ЗАКОНА И ЧУВАРА ЗАКОНА). Народски
    речено ЋОРАВУ ДРЖАВУ извлаче СЛЕПИ МЕДИЈИ и МРТВАЧКА ЕЛИТА- МРТВА
    АКАДЕМИЈА НАУКА, МРТВО ОБРАЗОВАЊЕ, ИЗОПАЧЕНИ ВЛАДАРИ после
    ПЕТОГ ОКТОБРА, увијенИ у поњаве БРИСЛСКИХ ПОДРУМА уместо ПЕЛЕНА, плачини и
    унеређени пред ММФ-ом и дадиљама- западним амбасадорима. Не виде и ли се праве да
    невиде даље од НОСА. СРАМОТА!!!!!!!!!!
    Свиђа ми се
  2.  
     
     
     
     
     
    2 Votes
    Има још … белешка је допуњена освртом на спотове Повереника за заштиту равноправности Републике Србије – и манипулацијом Мире Бањац … где њен и спот Небојше Глоговца представљају само још један електрошок у кавезу … набијање комплекса кривице народу Србије. Ту је и додатак о перспективи истребљења Срба до 2225. године – и политичком решењу за „белу кугу“ ! Вреди под новим називом, дуплирати причу ! Хвала.

1 коментара:

Анониман,  28. децембар 2014. 19:55  

ХВАЛА ВАМА !

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat