ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Година за нама: Захуктале заједничке активности Албанаца у региону

ФБР КОМЕНТАР: По овако слободном и неометаном (од стране власти у Србији која је по налогу странаца и у корист сепаратиста и убица УЧК-ОВК – у континуитету деценијама радила на штету Срба и Србије) „политичком“ и сваком другом удруживању терориста, убица и криминалаца (о томе постоји и НАТО извештај) са простора србског Косова и Метохије и простора уже Србије са Албанијом – види се постављање темеља за испуњење жеље арнаута да на насилно отетим територијама створе „велику Албанију“. Оно што у овом случају посебно захтева пажњу и реаговање је и стално учешће – посредно и непосредно – срПских власти (од политичких до судских и осталих структура које су морале да раде свој посао и ово не дозволе) у овим радњама, што ће у историји бити записано као велеиздајнички посао и удружени злочиначки подухват са непријатељем против СВОГ народа и СВОЈЕ државе СРБИЈЕ. У наставку преносимо текст са портала KoSSev у целости а ради обавештавања јавности у Србији о активностима које се догађају на територији државе Србије.

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
* (ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 17: ЗАПАДНЕ СЛУЖБЕ О ДРЕНИЧКОЈ МАФИЈАШКОЈ ГРУПИ И „БОСУ ТАЧИЈУ“…
* (ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 21: ТАЧИ УХАПШЕН 2003 ПА ОСЛОБОЂЕН ПО НАЛОГУ ОЛБРАЈТОВЕ И КУШНЕРА
* (ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 23: КОСОВСКИ „ДР МЕНГЕЛЕ“ ШАИП МУЈА НАДГЛЕДАО ТАЧИЈЕВЕ „КЛИНИКЕ“

29. 12. 2014. KoSSev, за ФБР приредила Биљана Диковић



У марту 2015. косовска и албанска влада одржаће још једну заједничку седницу – вест је коју су сви српски медији пренели крајем прошле недеље. Међутим, биће то трећа по реду заједничка седница две владе. А овој вести, у размацима од пар сати, један за другим, претходила су и три важна сусрета који одсликавају захукталу сарадњу Албанаца у региону у години на измаку, најављујући интензиван темпо и за 2015. Косовски премијер, Иса Мустафа, састао се 24. децембра са представницима привредних комора из Албаније, Македоније и Црне Горе, али и са албанским председницима општине Бујановац и Прешево. Затим се, 25. децембра, официр за везу косовске владе у Београду, Ваљдет Садику, у Бујановцу састао са председником Националног савета Албанаца у Србији, Јонузом Муслијуом и председником општине Бујановац. Коначно, 26. децембра, албански премијер, Еди Рама, посетио је Приштину, када се поново „родила идеја“ за још једном заједничком седницом косовске и албанске владе. “Разноврсне активности” и сарадња између Косова и Албаније реализоване су и током читаве 2014. Подсетимо, у септембру је отворен заједнички конзулат Албаније и Косова у Милану, када је најављено и отварање заједничких конзулата у Аустралији. Раније, у априлу су косовска и албанска влада одржале заједничку, комеморативну седницу у Кукешу, у Албанији, којој је, у јануару, претходила и прва заједничка седница влада Косова и Албаније, али и потписивање “Декларације о стратешком партнерству и сарадњи”, на основу које се и одвијају ове активности.

„Заједно са премијером Републике Косово, Исом Мустафом, попили смо кафу јутрос са премијером Републике Албаније, Едијем Рамом, са којим сам разговарао о агенди европских интеграција, убрзању економског раста и повећању просперитета у обе земље, регионалној сарадњи и најновијим политичким токовима. Договорено је да наредни састанак две владе који ће се одржати – буде крајем марта 2015. године,“ написао је заменик косовског премијера и министар спољних послова, Хашим Тачи, на свом Facebook профилу, након „кафе“ у Приштини са албанским премијером Рамом.

* Официр за везу косовске Владе у Бујановцу о налажењу политичког решења за Албанце у Прешевској долини

Дан раније, официр за везу косовске владе у Београду, Ваљдет Садику, састао се у Бујановцу са председником Националног савета Албанаца у Србији, Јонузом Муслијуом, како би разговарали о „начинима на које Косово може помоћи унапређењу права Албанаца у Бујановцу и Прешеву, у области спорта, културе и образовања.“

Међутим, косовски званичник и представник српских институција разговарали су и о, како је Муслију изјавио за Бету, „отварању пута“ за налажење политичког решења за Албанце у Прешевској долини:

”Састанак је био више посвећен упознавању и отварању доброг пута за налажење политичког решења за Албанце у Прешевској долини”, казао је Муслију.

Садику је имао и одвојени састанак и са председником те општине, Нагипом Арифијем.

Иса Мустафа на састанку са албанским представницима привредних комора из региона нагласио своју посвећеност побољшању услова живота Албанаца Прешевске долине

Премијер Косова, Иса Мустафа, се 24. децембра у Приштини састао са представником Косовске пословне алијансе, Агимом Шахинијем, представником Заједнице привредних комора Албаније, Иљиром Жиљем, представником Савета за агробизнис из Албаније, Енвером Феризијем, представником Привредне коморе северозападне Македоније, Мендересом Кућијем, представником привредницима из Бара, Јакупом Ђељишевскијем, представником Пословног клуба из Улциња, Селатином Ђелошијем, али и са председником општине Бујановац, Нагипом Арифијем и председником општине Прешево, Рагмијем Мустафом.

На заједничком састанку косовски премијер је нагласио да је важно да се „идентификују начини управљања проблемима који се појављују међу бизнисима у тим областима“ и то тако што ће бити „олакшани прописима и законима.“ Мустафа је том приликом нагласио и своју посвећеност побољшању услова живота Албанаца Прешевске долине,“ саопштено је из канцеларије косовског премијера.

Са друге стране, представници Албаније су „подстакли премијера да спроводи политику јачања производног сектора и пољопривреде“, док су представници Црне Горе и Македоније „оценили позитивном климу сарадње између њихових предузећа са Косовом,“ а представници Прешевске долине су „поменули тешкоће са којима се суочавају предузећа у том региону.“

А током претходне новембарске посете Србији, која неће остати упамћена по томе што је први пут, после 68 година, премијер Албаније посетио Србију, већ по тзв. скандалу Дрон и у којем су Албанци видели своју победу, а Срби понижење и увреду, Рама је кратко посетио и Албанце на југу Србије, када је проглашен почасним грађанином Прешева.

„Албанци у Прешевској долини морају да имају иста права као Срби на северу Косова. Ми смо за уједињење свих територија, али не у ‘велику Албанију,’ него у велику Европу. Дошло је време да се тако ујединимо заувек,“ рекао је тада у Прешеву Еди Рама.

„Албанија ће подржати то да решавање проблема у Прешевској долини буде суштинско питање на путу приближавања Србије ЕУ. Као премијер Албаније имам уставно право да се бринем о нашем народу, без обзира на то да ли живи у Србији, Косову, Црној Гори… Не смемо да дозволимо да и будућа поколења живе у сукобима која су обелeжила протеклих стотину година,“ рекао је тада Рама окупљеним грађанима који су га одушевљено дочекали.

А на путу ка Албанији га је, потом, по преласку Кончуља, на Косову, дочекала група Албанаца који су носили заставу са мапом „Велике Албаније“. Била је то пресликана карта са прекинуте утакмице у Београду. Колона возила високе државне делегације из Албаније зауставила се, а премијер изашао да их поздрави.

 
 
 
 
 
 
Rate This
Антитеза великој албанији је у следећој питалици: ЗАШТО ШИПТАРИ МОРАЈУ ДА НАПУСТЕ
КОСМЕТ И АЛБАНИЈУ? Ова питалица лебди од 1054 . године када су Шиптари дошли са
Сицилије на Балкан, а пре тога доведени од стране АРАПА са КАВКАЗА. Бродови са комплетним породицама су дошли до Солуна, где су потапањем бродова тај народ сточарски, прихваћен од СРБСКОГ кнеза и насељен у прелу РАБАНА (линија Охрид
-Елбасан-место БЕОГРАД.
Чува се предање међу Шиптарима да ће се раселити СА БАЛКАНА. Јер велку албанију
одржавају ЈЕЗУИТИ у борби против СРБА_како рече Јохан Галтунга, у ПОЛИТИЦИ
од 16.02.2010. г, због ПОГРЕШНЕ ВЕРЕ И ПОГРЕШНЕ АЗБУКЕ..6
Покојни отац ТАДЕЈ ( скоро унук ТАРАБИЋА- ЈОВО, понови) то време веже за
СТРАДАЊЕ С А Д_Америке, које је почело 2006.г економском кризом, сада актуелном
социјалном кризом, и престојћом ГЕОЛОШКОМ катострофом..Господ Бог је то саопштио
многим јасновидцима , међу којима и Едгару Кејсију још 1944.године.
Срби мора да се окрену БОГУ и БОЖЈИМ ПЛАНОВИМА који се интензивно реализзују
на ПЛАНЕТИ ЗЕМЉИ.
У медијима то треба и подсећати , стално понављати, они који су заборавили а посебно
упознати Шиптаре од које је ово сакривено.

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat