ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Велика навала Маслачака је знак

Сведоци смо велике експанзије Маслачака по целој Србији. Претпостављамо да је то неки знак
да би народ могао да се припреми за надолазеће недаће. Маслачак је веома храњив има на интернету пуно рецепата рецепти од маслачка. Као да цела природа тихује, то је она тишина пред буру. Београд би требао посебно да има разлога за бригу јер има пророчанстава да би Београд могао да буде у рушевинама по оцу Гаврилу. Погледајте пророштво за Србију и Београд Пророштво оца Гаврила  



Маслачак, некако увек радо виђен као саставни део слободно растућих травњака. Но, када се ради о баштама, овај цвет нагло постаје предмет фрустрације. Њему ту, као да није место. Он црпи хранљиве састојке из земље и тиме даје мање могућности вртном цвећу да се развије и нађе оптимално место под сунцем. Али Маслачак није само коров, него је и цвет, што се не сме заборавити. 

Он је синоним за преживљавање


Његове одлике, приписују се људима који су имали тешко социјално наслеђе.То су они људи, који су имали слабе предиспозиције да се развију и одрасту, као комплетан човек. Њих су одмах у старту опечатили као оне, чија се будућност ни мало неће разликовати од живота који су водили њихови родитељи. Али људи - Маслачци, имају невероватну моћ преживљавања. Они су у стању изнети сав терет свог тешког наслеђа и створити за себе живот, онаквим каквим га замишљају. Ништа не може стати на пут таквим људима. Они су научили, још веома рано у свом детињству, шта значи борба и одговорност. Он су научили ослањати се само на своје способности и веровати само у оно, што су сами у стању да остваре. Познајем неколико људи - Маслачака. Упозната сам са њиховом историјом и њиховом борбом. С времена на време осетим на кратко и  тежину њихове претешке багаже. Али они се никада не жале. Научили су да загризу горчину, без да неко примети промену на лицу. Нико нема тако фантастичан смисао за хумор и самоиронију, која је понекад, тужна и болна, али и због хумористичне интерпретације, понекад и смешна. 

Ако се осврнемо око себе, можемо приметити да Маслачак осим што ниче на травњацима и у баштама, такође израста на најчуднијим и немогућим мстима. Израсте чак и из бетона, где пронађе минимални процеп, да би се домогао светлости и живота. Маслачак, жели живот и бори се за свој опстанак у пркос слабим предиспозицијама да се извуче, да се провуче кроз узане пукотине,  да би коначно угледао светло дана и никао. Он се не либи, када треба да зграби прилику која му се укаже. Зато не могу, а да му се не дивим и да га не поштујем, јер желети живот није нешто што се подразумева, већ нешто за шта се свесрдно бори. И док год сунце обасјава ову нашу сићушну планету, има наде за место под сунцем. 

Маслачак је живи доказ за то.




0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat