ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Шок у Немачкој, Ципрас поручио Шулцу: Имамо доказе да је Меркел крила пљачку Грчке, завршиће у Хагу



Приметно је да медији прећуткују вест која је као атомска бомба одјекнула Грчком, а пренели су је тамошњи новинари блиски новој влади Алексис Ципрас.

Наиме, Алексис Ципрас је током сусрета са Мартином Шулцом, председником Европског парламента, послао неколико порука немачкој канцеларки Ангели Меркел.

Не само да јој је послао поруку, него је у пракси такође пожелео да јој се уручи Промеморија у којој су докази о свим великим преварама великих грчких и немачких индустријалаца и бизнисмена, њиховом пословању, те колико је све то коштало грчку државну благајну, пише грчки лист Триклоподиа.



Ципрас оптужује немачку владу да је радила и пословала с великим грчким индустријским олигарсима у „интересу немачких мултинационалних компанија“.

„Господине Шулц, Немачка је моју землју довела до банкрота и у овој су промеморији сви скандали са свим потребним доказима: Сиеменс, возови, подморнице, грађевинске компаније, утаје пореза и трајни имунитет за све који су чинили те деликте и њихово одобравање.“ Листа Лагарде „(по актуелној лидери ММФ-а) је увек била скривана од пређашњих влада уз сагласност Немачке. И то није“ само ова листа „, рекао је Ципрас.




„Да сте ви, уместо финансирања банака, инсистирали на финансијској контроли индустријалаца и олигарха, уместо што сте бацали новац у смеће, могли сте покренути програм за стварно спасавање Грчке. Није могуће да сте отпуштали 400 чистачица, а некажњене оставлјали највеће утајиваче пореза, који су украли на милијарде евра. Није могуће да то не знате, господине Шулц? „, наставио је грчки премијер.

У једном тренутку, Ципрас је рекао Шулцу: „Можемо послати гђу. Меркел пред Међународни кривични суд у Хагу за намерно изазивање осиромашења народа Грчке, те доказати учешће Немачке у пословању немачких с грчким магнатима.“

„Сиромаштво нашу землју још од уништења у Другом светском рату, а све време касније нам је Немачка у пракси наметала политичаре и владе“, рекао је Алексис Ципрас.

Председник Европског парламента је остао запањен и без могућности да артикулише било какав сувисао одговор пред толико докумената које су му доставили на увид Ципрас и Никос Папас.

(Воx блог)

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat