ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Предраг Ћеранић: Велика Албанија као геополитички приоритет на Балкану

Амерички институти који се баве геополитичким студијама, а имају утицај на званичну политику Вашингтона[1] оквалификовали су Русију као „питање свих питања“. Све војне, економске и дипломатске доктрине биће усмјерене ка једном: слабљењу политичког капацитета Владимира Путина и угледа који ужива у руском народу. Систематско економско слабљење Русије, изазвано вјештачким падом цијене енергената и напумпаном вриједношћу долара, треба да доведе до економског пада Русије, а што би онда изњедрило „руски Мајдан“. Стога ће САД користити тзв. „меку моћ“ по матрици коју је осмислио познати амерички теоретичар спољне политике, Џозеф Нај. Широка лепеза невладиних организација уз подршку опозиционих партија и лидера организоваће живописне протесте да би се дестабилизовао предсједник Русије, како би се политички и економски ослабљен, повукао и одустао од зацртаних политика. При томе се рачуна на оданост олигарха који због санкција не могу да послују на Западу.



(кратка веза http://wp.me/p1Fuk8-Ebw)

28. 12. 2014. Фонд стратешке културе, за ФБР приредила Биљана Диковић

Претходно ће максимално бити коришћена Украјина јер се рачуна да ће, када се украјинске оружане снаге обуче и наоружају, а борбена техника и џихад ратници стигну преко Њемачке[2], Украјина моћи да изведе јаче борбене операције пјешадије већ у зиму, или најкасније на прољеће. Те операције натјераће Путина да отворено у војном смислу помогне Новорусији, а што ће помно биљежити камере CBS, CCN, BBC и других телевизијских екипа. Тако ће сатанизација Путина бити настављена, а он поређен са Хитлером, Гадафијем и Садамом Хусеином. Процјена америчких института гласи да би цијену од 60 долара по барелу руска привреда могла да издржи четири године. Стога је сламање Русије стратешки циљ за који се цијени да ће бити остварен у наредних десет година.

У поменутој стратегији Балкан заузима важно мјесто, а геополитички приоритет на Балкану јесте стварање велике Албаније. Како се ствари тренутно одвијају, велика Албанија је након посјете албанског премијера Едија Раме Прешеву, граду на југу Србије са албанском већином, де факто формирана. Док Европска унија од Србије захтијева да на граничним прелазима са Косовом изгради зидане објекте, гранични прелази између Косова и Албаније практично не постоје. На пројектованој територији, без обзира да ли се налази на подручју садашње Србије, Црне Горе, Македоније или Грчке, живи већинско албанско становништво. Паравојска УЧК, која ће ускоро бити у званичном партнерству са НАТО, имајући у виду базу Бондстил у залеђу, биће респектабилна војна сила на Балкану. База Бондстил контролише Црно Море, Медитеран, Блиски Исток и сјевер Африке, а са пјешадијом УЧК контролисаће Балкан. Вјероватно у будућности неће бити једина америчка база на Балкану, јер је очито да Балкан није изгубио свој геополитички значај. Ради контроле трасе према Кавказу као и оне према Блиском Истоку, Албанци би уз подршку САД, у наредних десет година могли постати водећи војни и политички фактор на Балкану.

Балкан је „лансирна рампа“ према Русији, те се Србима, који су у перцепцији Запада и даље „мали Руси“, не вјерује и сматра се да нису поуздани чувари база и ракета које се планирају инсталирати. Србија је потребна НАТО пакту искључиво ради контроле њених борбених потенцијала, а Република Српска тј. Босна и Херцеговина, само да би се ставио под контролу пут радикалног ислама према ЕУ. Да би се реализовали планови предвиђени за Балкан, претходно је с Балкана потребно протјерати Русе. С том сврхом је и организована тзв. Берлинска конференција, а ускоро треба да буде заказана и друга. На самиту којим је предсједавала Меркелова земљама западног Балкана[3], уз присуство Словеније и Хрватске, речено је да не могу рачунати на помаке у евроинтеграцијама у наредних пет година, и да је потребно да се међусобно економски и политички увежу, ради заједничког искорака у наведеном смјеру. Највећи отпори поменутој идеји долазе из Хрватске која је у њемачкој слагалици препознала реновирање Југославије. Њемачка скривена порука да се прочитати: не желимо вас у ЕУ, али вас не препуштамо Русији, а више ни Турској, због политике Ердогана. Стога је сусрет Ердоган – Путин створио велику забринутост, јер би удружене, Турска и Русија могле с Балкана да потисну англо-амерички утицај. Информација да би, уколико наредне година на парламентарним изборима Ердоган освоји апсолутну већину, Турска могла да иступи из НАТО пакта, напросто излуђује.

Стога се од Вучића очекује да Србију уведе у НАТО, иначе слиједи организовање београдског Мајдана. Идентична пријетња је усмјерена према предсједнику Републике Српске – или НАТО или бањалучки Мајдан. С тим да улазак у НАТО не подразумијева територијално очување Србије у садашњем капацитету (Косово се одавно не рачуна) нити политички оквир  Републике Српске гарантован Дејтонским споразумом.


[1]У том смислу водећи је Аспен Институт за хуманистичке студије, основан као  међународна невладина организација 1950. године. Организација је посвеćена „његовању просвијетљеног лидерства и отвореног дијалога о савременим питањима“. Институт има сједиште у Вашингтону, а партнерски Аспен институти постоје у Берлину, Риму, Мадриду, Паризу, Лиону, Токију, Њу Делхију, Прагу и Букурешту. Аспен Институт у великој мери финансирају фондације као што су Фондација Карнеги корпорације, Фондација браће Рокфелер и други. Чланови Управног одбора,  између осталих, су Медлин Олбрајт, Хавијер Солана, Кондолиза Рајс. Валтер Исаксон је предсједник и извршни директор. http://www.aspeninstitute.org/

пук БОГОСАВ
29. децембар 2014. у 17:57
Антитеза великој албанији је у следећој питалици: ЗАШТО ШИПТАРИ МОРАЈУ ДА НАПУСТЕ
КОСМЕТ И АЛБАНИЈУ? Ова питалица лебди од 1054 . године када су Шиптари дошли са
Сицилије на Балкан, а пре тога доведени од стране АРАПА са КАВКАЗА. Бродови са комплетним породицама су дошли до Солуна, где су потапањем бродова тај народ сточарски, прихваћен од СРБСКОГ кнеза и насељен у прелу РАБАНА (линија Охрид
-Елбасан-место БЕОГРАД.
Чува се предање међу Шиптарима да ће се раселити СА БАЛКАНА. Јер велку албанију
одржавају ЈЕЗУИТИ у борби против СРБА_како рече Јохан Галтунга, у ПОЛИТИЦИ
од 16.02.2010. г, због ПОГРЕШНЕ ВЕРЕ И ПОГРЕШНЕ АЗБУКЕ..6
Покојни отац ТАДЕЈ ( скоро унук ТАРАБИЋА- ЈОВО, понови) то време веже за
СТРАДАЊЕ С А Д_Америке, које је почело 2006.г економском кризом, сада актуелном
социјалном кризом, и престојћом ГЕОЛОШКОМ катострофом..Господ Бог је то саопштио
многим јасновидцима , међу којима и Едгару Кејсију још 1944.године.
Срби мора да се окрену БОГУ и БОЖЈИМ ПЛАНОВИМА који се интензивно реализзују
на ПЛАНЕТИ ЗЕМЉИ.
У медијима то треба и подсећати , стално понављати, они који су заборавили а посебно
упознати Шиптаре од које је ово сакривено.

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat