ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Свети Спиридон највећи заштитник Срба у задњих 200 година

Патријарх Спиридон је 1389 био водич за небеско царство Цара Лазара, упокојио се 11.08.1389 после Видовдана и његове мошти су у Пећкој Патријаршији. Манастир Светог Спиридона, једини у Србији, налази се код Бојника а мошти Светог Спиридона су на Крфу.

Свети Спиридон је 1915 године спасио 320000 војника који су требали да буду уништени окружењем од немачке и бугарске војске. Бугарска војска је затворила Грделичку клисуру да не може повлачење да се изврши долином Јужне Мораве, Бугарска војска је кренула из Лесковца према Бојнику тако да је заустављена на линији Бојник Доњи Брестовац са трећепозивцима који су држали позиције на обронцима Радан планине. Испред манастира Светог Спиридона, где је заустављена бугарска војска Господ је пустио провалу облака на Радану и наишла је велика бујица која је потопила на хиљаде Бугара, Немци су такође кренули из правца Ниша и Прокупља да побију 320000 Србских војника.



 Врховна команда је одлучила да повлачење србске војске усмери преко Приштине - Пећи и тамо даље према Крфу. Војску је дочекао и сачувао Свети Спиридон у Бојнику. Упутио их је према Пећкој Патријаршији где је обитавао Патријарх Спиридон ту је извршена одговарајућа припрема и добијен је Благослов за пут преко Албаније до Крфа. Тако да можемо да кажемо да је заслугом Светог Спиридона сачувана Србска војска и Србија. Од 1970 године па на овамо почело је печаћење таковског крста који се појављује у дрвету. Када се пресече дрво лепо се види крст. Ове појаве су забележене на путу којим се Србска војска кретала од Бојника преко Прилужја код Вучитрна итд.



 Да је ово истина имамо много сведочанстава јасновидаца и обичних људи којима се приказују како бели војници силазе с неба и рашчишћавају метеж и спречавају планирано од запада страдање срба.

У храмовима Србске Православне цркве у литургијским програмима треба одржати службу посвећену Светом Спиридону ради повећања заштите Срба у ове смутне дане у наредне 4 године. Дан Светог Спиридона је 25.12.

Апелујемо да у храмовима православним до 2018 уприличе чешће беседе у славу Светог Спиридона.



0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat