ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Избор Господа Бога Срба као новозаветни народ

Ако је Христос победилац с нама. Он је снама и у веселју и у муци да не клонемо и не предамо се печали и очајању, како је мудри србски народ и рекао: "У добру се не понеси а у злу се не поништи". Јер је Христос Победилац наш домаћин на сваком весељу и наш војвода на свакој муци. ДА НАС НЕ ПОБЕДЕ НИ СТРАСТИ НИ ЉУДИ. Да будемо војници не победивог војводе, слични Њему у Светлости и Правди и Чистоћи и Смерности и Љубави. У томе је смисао живота хришћанскога.

Ово је могао знати и старозаветни ИЗАБРАНИ народ Божији, а још више НОВОЗАВЕТНИ КРШТЕНИ НАРОД. Али као што јевреји изневерише Јехову тако и многи крштени народи изневерише Христа Бога и одоше за сенкама и ништаријама и аветима и фантазијама.

ТРЕБА ДАКЛЕ ИЗНОВА ПОЧЕТИ СА НАРОДОМ КОЈИ ЋЕ СЛУШАТИ БОГА. ДА ЛИ СУ СРБИ ТАЈ НАРОД? Сва њихова ПРОШЛОСТ објашњава и потврђује то. Заиста после свога првог распећа србски народ доживљава час распеће час васкрснуће час опет распеће и опет распеће и распеће. Зашто? Зато што кад га Бог васкрсне не живи као СИН него као РОБ, не влада се као хришћанин него као паганин; не понаша се као син светлости него као синови таме.

Ковач понекад одбаци од прве гвожђе које му се не покаже подесно. Узима пак неко гвожђе и два пут и трипут у рад, баца га у огањ и поново кује, да би од њега исковао нешто добро. Срби не спадају у ону прву одбачену врсту него у ову другу. Није их Бог одбацио после првог жарења него их је бацао у ватру много пута да би од њега исковао нешто корисно и славно.

ШТА ЧЕКАТЕ СРБИ? Хоћете да будете бачени у старо зарђало гвожђе као што су многи народи већ бачени или ћете се једном од ОГЊА СТРАДАЊА освестити и засијати као народ Бога живога. ХТЕЛИ ОВО ИЛИ ОНО БОГ ЋЕ УЧИНИТИ ОД ВАС ОНО ШТО ОН ХОЋЕ ПО ЖЕЉИ ВЕЛИКИХ ХРИСТОЉУБИВИХ ПРЕДАКА ВАШИХ. То јест бацаће вас у пећ огњену и потоп и под туђински мач, и у тунел мрака и невиђења и бездане безбоштва и злочина докле год се не освестите и повратите Богу и ксеби. Зар се не стидите и зар сте баш сасвим изгубили стид? Петстотина година Бог вас је бацао и стављао на свој наковањ да би варнице из тебе излетеле по целом свету и на крају крајева чим ти је Господ дао ослобођење што си ти појмио као одуларење, ти си се показао као СИРОВО гвожђе а некао ЧЕЛИК. Да ли се стидиш? Да је Бог полахиљаде година дресирао дивље звери зар се не би боље показале од тебе?

И зато ти говоримо: Освести се, отрезни се, сузи се, стесни се, напрегни се, поклони се, окади се, освести се, запечали се - да би био народ Божији и да би ти Бог био родитељ и путеводитељ. Амин

Глава 72

Браћо моја, смрт је прорасла кроз европско човечанство као трава кроз оглоданог мртваца. Трагедија Европе је у томе што се приволела царству смрти, које сматра вечним а одбацила царство Живота вечнога. Ухватила је савез са смрћу. А чим се везала са смрћу, она се везала и са паклом и са пакленим својствима, тј. са лажју и преваром и грабежом и отмицом и убиством и мржњом и сујетом и сваком другом сујетом, и сваком другом сујетом, и сваким другим гробним смрадом. Смрт, вечна смрт - то се може с правом написати на свима капијама кроз које се улази у Европу. А Ви Срби сте потомци Косовских мученика који су погинули за царство небеско и вечни Живот. Према томе, мислите сада хоћете ли са Европом, савезницом смрти са Христом царем вечног живота. Амин.

Из књиге Кроз тамнички прозор Светог Владике Николаја Велимировића
писано за време заточеништва у Дахау

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat