ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Проповеди Williama M. Branham pre 1965

ПРОРОК 20. ВЕКА



Wiliam Мarrion Branham је био један од најутицајнијих проповедника Еванђеља у 20.-ом веку.Wiliam Мarrion Branham Многи га сматрају за једног од покретача исцелитељског и духовног пробуђења од 1947, и да су се из његове службе израсли многи други проповедници и служитељи Еванђеља који су постали познати широм света.



 Један историчар који је проучавао тај покрет, изјавио је да је Wiliam Мarrion Branham био "Пророк наше генерације,"а један Пентекостални историчар је написао, "Бранхам је испуњавао највеће стадионе и дворане на свету." Тхе Фулл Госпел Мен'с Воице, ( а сада Фулл Госпел Бусинессман'с Феллоwсхип Интернационал), у њиховом издању из 1961, написано је: "У Библијским данима било је људи који су били Пророци Божји и Видеоци. Али у свим Светим Списима, ниједан од њих није имао већу слузбу од Wiliam Мarrion Branham, Пророка и Виделаца Божјег, чија се фотографија појавила на насловној страници овог издања Фулл Госпел Ман'с Воице. Бранхам је био коришћен од Бога, у Име Исуса да подиже мртве!" Од 1947 па до његовог одласка са сцене 1965, моћна служба Wиллиама Бранхама је била добро позната и сматрана за неуспоредивом у историји Еванђељских скупова. Утицај натприродне службе тог човека није био осећен само у Северној Америци, већ такође и свуда по свету.

РАНИ ЖИВОТ И ОБРАЋЕЊЕ

Wiliam Мarrion Branham је био рођен 6 априла 1909 године у једној малој брвнари уРодна кућа Wiliam Мarrion Branham планинама Кентакија, и био је прво од деветоро деце Цхарлс-а и Елле Бранхам. Растући у близини Џеферсонвила у Индијани, он је једино познавао тежак живот сиромаштва, отац му је био не образован и плус тога још и алкохоличар. Уважавајуци те околности, млади дечак је био сматран за "нервозно" дете јер је од ране младости говорио о "визијама" и "гласовима"који су му говорили из ветра говорећи, "Немој никада пити, пушити нити прљати своје тело ни на један начин. Постоји за тебе посао који треба да извршиш када порастеш."
Wiliam Мarrion Branham је спознао Господа и био испуњен Духом Светим 1931. Од тога времена, Библија је постала центар његовог живота а Исус Христ средиште саме његове егзистенције! Он је био одређен за службу у 23-ој години, 1932 у Мисионарској Баптистичкој Цркви.

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat