ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Бизмарк – Ангели Меркел (ноћне „телепатске“ поруке…)

Дмитриј СЕДОВ
Фонд Стратегической Культуры, 22.11.2014
Превела са руског: Нада Љубић
104726…Ангела, ти знаш да сам увек био против дамског уплитања у државне послове и да свој став до сад нисам променио. У две ствари ме заиста пратила срећа. Прво, живео сам у време кад жене нису смеле да приђу немачкој политици ни на пушкомет, и друго, родио сам се првог априла, да бих опет постао дипломата.
Дакле, фрау канцлерин[1], дуго сам из свог склоништа у породичној гробници посматрао твој рад, и мом стрпљењу дошао крај. Стога ћеш морати да саслушаш шта ти говорим са мог имања у Фридрихсруеу, које ниси ниједном посетила да би поседела на мом гробу и посаветовала се са мном. Каква штета. Испада да нисам без разлога  позивао своје гранадире да Пољаке туку без имало милости, јер нико у Европи не заслужује такве батине више од њих. Да, добро си разумела, подсећам те на твог пољског деду који, не само што је сам наследио националне карактеристике свог племена, већ их је и на тебе пренео.


Сада ћу да те подсетим на законе политичког деловања које сам ја установио за немачку дипломатију пре век и по, а чије је нарушавање нашој домовини доносило несреће.
Први закон, Ангела, гласи овако:
* Глупост је дар од Бога, али се не сме злоупотребљавати.
957647677
Простије речено, шеф државе никако не сме да буде глупљи од својих суграђана. Најтежи облик глупости је кад помисли да је паметнији од њих. Погледај око себе и одговори на питање, колико Немаца подржава твој савез са Англосаксонцима? Колико Немаца подржава твоје нападе на Русију? Да случајно ниси помешала високу политику са женским сплеткама?
Да не би било таквог мешања, подсетићу те на други закон немачке политике:
* Једини здрав основ велике државе је – државни егоизам, а не, никако не романтизам.
У чему се испољава эгоизам твоје политике? У томе што се надаш  посебно блиским односима са америчким председником? Не надај се. Све жртве на које идеш ради Обаме, преокренуће се у штету за Немце. Американци имају свој резон да муте воду по Европи, али зашто би им ти помагала у томе?
Дакле, трећи закон немачке политике гласи:
* Не треба дирати оно што мирује. Влада не сме да се колеба. Када је једном изабрала пут, мора да иде до краја, не осврћући се ни лево ни десно.
Немачка је једном изабрала «источну политику», и то је био најбољи избор. Али после распада Совјетског Савеза, ухватила вас је похлепа. Хтели сте више и почели сте да притискате Русију. Па ти заједно са Американцима претвараш Европу у војни лагер.
Немачка је обула војничке чизме и гњечи Србе. Заборавили сте моје инструкције:
1. Читав Балкан не вреди живота једног померанског гренадира.
2. И следећи рат ће опет избити због неког срања направљеног на Балкану.
Траћиш на Косово милијарде немачких пара, у околностима у којима бих ја послао на вешала те албанске убице које си ти довела на власт. Зато што се од њих не може очекивати ништа осим нискости и пљачке.
А најважније је то што си се окомила на  Русе, заборавивши на четврти закон немачке политике:
* Немачка је најскупље плаћала сукобе са Русима.
0ed4529b8ec8ad0a02f9ca0bccd81c64
Треба да отвориш моје мемоаре и напамет научиш оно што сам давно написао:
«Никада не смишљајте никакве завере против Русије. На сваку вашу подвалу, она може да одговори непредвидивом глупошћу. Словене је немогуће победити. Убедили смо се у то током стотина година. Моћ неразрушиве државе руске нације је у њеној клими, њеним пространствима и ограничености њених потреба».
Уз то, Ангела, Руси дуго [кoње] прежу, али брзо језде. Не би требало да бесконачно  рачунаш на Путиново стрпљење. Ако он пређе у акцију, запалиће се фотеља на којој седиш. Ушла си у заверу са Англосаксонцима, а нешто глупље од тога тешко да се може и замислити. Сети се мојих речи: «Не знате ви то друштво! Уосталом, кажем вам, Ротшилд је звер без премца. Ради шпекулација на берзи, спреман је да сахрани целу Европу, а онда сам за то крив ја…?»
Та дружина упорно неће да  види да јељцинске Русије више нема и да се на њеном месту појавила Русија Путинова. Не слаба и попустљива, већ снажна и способна да се бори за себе. Треба, ипак, знати с ким имаш посла. Прочитај још једном оно што сам написао:
«Не надејте се да ћете, ако сте се једном окористили слабошћу Руса, вечно извлачити дивиденде из тога. Руси увек долазе по свој новац. А када дођу – не уздајте се у језуитске протоколе које сте потписали. Мораћете да платите пуну цену».
1860528_original
Може бити, Ангела, да си почела да провоцираш Русе на Украјини, пошто си се сетила мојих речи да је једини начин да се Русији одузме њена империјска велчина, тај, да се од ње откине Украјина? Али, забога, не смеш моје размишљање претварати у конкретан циљ. Колико је само европских политичара изјавило да би се Немачка без Баварске претворила у мршавог кастрата, али нико од њих се не спрема да  такву операцију изведе, иако и у Баварској има пуно будала које маштају о баварској империји.
А ти кренула за Англосаксонцима, који уопште и не мисле о томе како да Русију лише статуса империје. Они мисле о томе како да Русију униште. Не мислиш ваљда да ће Немцима у Европи бити боље без Русије? Или озбиљно верујеш у брбљање о европским вредностима и заједничким европским интересима?
Сећаш ли се, мени су у своје време пребацивали страх од коалиција. Једне француске новине су чак писале да имам ноћне море због коалиција. Да, ја се плашим  коалиција, стога што не смеш да склопиш ока ноћу и мораш да бдиш на стражи само да твоји партнери не би одгризли комад твога рођеног меса. Оптуживали су ме и да сам образовао тајни фонд за поткупљивање штампе и да сам новинаре називао моралним тровачима бунара. Знаш мој однос према том свету.Новинар – то је човек,  који није пронашао себе у животу. Они трују људе због тога што сами пате од комплекса ниже вредности. И тако, ја сам их поткупљивао да би из немачких бунара могла да се пије вода. А твоји тровачи су већ уништили свест Немаца. Чини ми се да је и тебе закачило.
И на крају, ево шта ћу ти рећи.
Не треба следити традиције немачких дипломатских магараца, Ангела, ни покушавати да преуредиш свет у божићну бајку у пруској касарни. Веруј ми, свет то не жели. Не треба га преуређивати. Политика је уметност прилагођавања околностима и извлачења користи из свега – чак и из онога што ти је одбојно.Некад давно, у  Русији сам научио да  пред сваком невољом у животу изговарим руску реч «Њичево!»[2]. У тој речи је – велика мудрост и велики стоицизам. Е, томе се треба учити, фрау бундесканцлерин[3], и то ти кажем ја, гроф Ото фон Бизмарк…
___________
[1] Госпођа канцеларка
[2] Ничего – Још није крај!
[3] Госпођо савезна канцеларко

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat