ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Америци прети највећи земљотрес у историји

Најновији подаци америчких сеизмолога показују да Сједињеним Државама преи један од највећих земљотреса у историји, а подручје које ће бити „на удару“ простире се на 1.000 километара, од северног Ванкувера до Кејп Мендочина у Калифорнији.

Експерти сматрају да је затишје које је наступило у последње време, у иначе веома немирном калифорнијском тлу, заправо затишје пред буру. Они тврде да је посреди пораст притиска који ће резултирати „мега земљотресом.“

Два одвојена истраживачка тима дошла су до идентичних резултата, који су указивали на несвакидашњу „тишину испод мора“, како су назвали неактивност неуобичајену за те крајеве.

– Оно што је забрињавајуће јесте та тишина у Каскадији. Необично је тихо, а сеизмографи не показују никакву активност – рекао је професор Даг Томи са универзитета у Орегону.

Овај својеврсни сеизмичко-геогафски експеримент спроводе канадски и јапански научници, и испитују морско дно као и потенцијалне тектонске поремећаје.

Професор Томи је веома забринут, и каже да је императив „да становници угроженог подручја буду свесни шта их очекује, и спреме се за огроман земљотрес.“

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat