ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Цео универзум се налази у Вама

Цео универзум се налази у Вама. Све што видите око себе, укључујући и оно што вам се можда не свиђа, чак и људи које презирете и који су вам одбојни – у одређеној мери постоје у вама.
Свађају се увек људи истог карактера, јер не подносе један у другом оно што виде, а у себи не препознају. Зато немојте непријатеље тражити ван себе. Сви Ваши непријатељи су у Вама самима. Кад их победите у себи биће побеђени и напољу. Не примајте к срцу све што Вам неко каже. Људи годинама не причају а кад их питате шта је стварни разлог њихове свађе, не знају да Вам објасне.

Окрените се ка себи. Погледајте шта се све запатило у Вама. Почните себе да истражујете, о чему најчешће мислите, шта осећате, какве су Вам емоције. Какав Вам је однос са најближима.





Уколико осећате несклад и дисхармонију у Вама, Ви ћете и у спољном свету функционисати на исти начин. Стално ћете водити мислене ратове у глави а касније се то преноси и у стварну свађу са ближњима, све ће Вам се дешавати у погрешном тренутку. Све мане и све врлине су распоређене по свим људима, никоме није дато све. Свако има свој задатак на чему треба да ради. Живот је као школа. Неко да буде више стрпљив, неко мање тврдоглав, то су прави изазови како победити себе. Чим мислите да сте једно ЈА победили онда видите да сте тек загребали површину. У нама има много ЈА. „ЈА МРЗИМ“, „JA САМ ЉУБОМОРАН“, „JA САМ ЗАВИДАН“, „JA САМ ХАЛАПЉИВ“, „JA САМ ПОНОСАН“, "ЈА САМ СУЈЕТАН" итд, односно исто толико ЈА колико дефеката имамо у себи, сваки дефект представља другачије „Ja“. Није лако мењати себе, људски век управо траје онолико колико је отприлике и потребно да човек пролазећи кроз разне фазе живота од младости, сазревања и старости увиди праве вредности и спозна смисао свог живота. Морате прихватити одговорност за сваку одлуку коју сте донели као и последице таквих одлука.

Шта нам је чинити?

Време је да почнете да се мењате, годинама нисте радили на себи. Ваша душа је окована гресима, лошим енергијама (гнев, завист, љубомора, гордост, брзоплетост, тврдоглавост, свађе са родитељима, са браћом и сестрама, мрзите шефа, колеге на послу), лоше се храните, слабо се крећете, тада Ваша душа вапи да почнете да се мењате. Буквално Вам каже:"Шта ти је, хоћеш да ме убијеш? Јер таква стања обично прати појачано конзумирање цигарета или алкохола као и не дај Боже дрога. Уколико се човек не дозове памети на време, добија одређену болест која му такође служи као упозорење да је сад крајње време да се промени.

Од туге страдају плућа, од бриге бубрези, од гнева јетра и срце итд.

Дугогодишњом навиком Ви сте постали роб таквих мисли и таквог понашања и зависник у конзумирању недозвољених средстава. Човек је створен да буде слободан, он то и осећа у себи, жели да буде слободан, то је исконска жеља.

Али шта значи бити слободан?

Ја сам дошао до тога да је једина права слобода у ствари слобода од греха, кад човек не робује страстима, кад не води мислене ратове, него има мисли прожете љубављу према свему и сваком. Тад је човек истински слободан. Тад се све мења око њега, тад се природа преображава, тад за њега не важе физички закони универзума, тад ми у ствари постајемо онакви какви смо били некада, како нас је Бог створио. Тада и новац служи нама а не ми њему. Ми имамо у себи уграђене и ТВ екране и интернет бржи од светлости (мисао је бржа од светлости, отац Тадеј) само смо заборавили. Све чему се дивимо што смо створили у овом свету је само бледа копија онога што је већ у нама, што је Бог створио савршено. Живо биће, природа, универзум, силе у космосу, све је савршено. Само је слободна воља која нам је дата покварила идилу.

Зато смо се и родили у овом материјалном свету да би осетили последице погрешних избора. Да смо остали савршени не би се ни родили. Ми смо отпале душе које се све више удаљују од свог извора.

Међутим с времена на време Господ нам пошаље неке душе као што је био Никола Тесла. Никола Тесла је један од највећих духовника икада рођених. Он је са лакоћом своју духовну силу претварао у материјалну само на добробит целог човечанства. Бесконачна бесплатна енергија је требало да донесе право благостање на планети. Због тежње ка искључиво материјалним вредностима цивилизација тада није кренула ка општем просперитету него овде докле смо стигли. Он је рекао ја нисам ништа ново измислио ја сам само ОТКРИО оно што већ постоји око нас. Тиме је хтео да нам каже да је свуда око нас благостање него нашом заслепљеношћу ми то не видимо. Он је био дете православног свештеника и живео је сам као монах. Чистим срцем је видео оно што ни дан данас мало људи види. Изгубили смо 100 година. Кад би се већина цивилизације окренула са материјалног циља на духовни циљ онда не би ни могли да нас контролишу материјалним средствима. Бог би онда дозволио бесплатну енергију и друге ствари које би у многоме олакшали живот на планети. Запамтите све се ради по Божијем промислу. Патријарх Павле је цео живот био лошег здравља, јео је само мало кромпира и куваног поврћа у току дана и доживео је дубоку старост. Ово за оне који кажу да ће се разболети ако посте. Човек кад би имао довољно вере не би му требала никаква храна. Имамо доказе преко разних јогија и монаха који годинама ништа не једу.

Шта смо ми то својом вољом створили, свет који је постао толико бљутав да то пас с маслом не може више јести. Видимо докле су нас довеле неке друге слободе као што су сексуална (секс, дрога и рокенрол). Ако су сви рокери тако срећни што онда морају да се дрогирају, што не уживају у тим слободама. Већина је свој живот завршила до 40.

Отуђили смо се од родитеља мислили смо да су они затуцани да немају појма о ничему, па смо се отуђили од пријатеља и родбине, јер смо постали лицемери, па смо се на крају отуђили и од нас самих. Кажу до 2020 године болест број један у свету биће депресија. Немојте мислити није то страшна болест гори је АИДС или РАК, ми у Србији већ сад видимо шта значи колективна депресија.

То је једно безнађе које води општем распаду породице као основне ћелије сваког друштва и државе. Бела куга, 700000 абортуса сваке године, девојчице са дванаест година абортирају. Сетимо се како су живели наши преци, без икаквих помагала (веш машина, машина за суђе, алата, ТВ-а, компјутера) имали су по 10-торо деце. Ми сад уз сва чуда технике једно или ни једно.

Драги моји пријатељи, све је врло просто и једноставно, живот је леп и уопште га није тешко живети. Запитајте се шта су праве вредности у вашем животу. Грлите се и љубите се више него до сада. Ми смо сви једно. Ако повредите неког себе сте повредили. Реците комшији добар дан, немојте само проћи поред њега и њему ће бити драго па ће се и он вама јавити. Мој отац је био пар месеци у Немачкој, после само месец дана све комшије су му се јављале а није знао језик и онда кажу како су Немци хладни. Причајте о стварима на прави начин, немојте бити лицемери, немојте се правити да сте нешто што нисте.
Нек Вам жеље буду у складу са могућностима, од превеликих жеља које не можемо остварити рађа се депресија, а већина тих жеља нам је непотребна и некорисна. Имајте времена за вашу децу, то је ваша и наша будућност, учите их правим вредностима. Жртвујте каријеру да не би децу жртвовали, дугорочно ће Вам се исплатити.

Човек је створен да живи у природи, да се бави физичким радом, да једе биљке и рибу и да ужива у својој многочланој породици. Све остало је имитација живота или сурогат. Већина људи је духовно мртва а да то и не зна. Наводно се плаше смрти а не знају да су већ мртви. Ми треба поново да се родимо у овом животу, да се родимо Духом Светим, и кад то успемо ми смо већ васкрсли за живот вечни.

Пакао је овде на земљи овако како га ми живимо. Ми смо сви робови, неко за мале паре неко за мало веће (али и више стреса и мање слободног времена). Немојте се заваравати и на западу раде по три посла а питам ја Вас кад онда троше паре? Кад уживају?, нема тога. На западу је такође убијена средња класа.

Ускоро ће тотално укинути папирни новац. Чиповање је већ почело у Америци, тобоже ради веће сигурности. Прво те доведу у тешку ситуацију а онда ти нуде тобоже спас.

Сада се цивилизација ломи којим путем ће кренути, ово време које живимо је прекретница. Из дубине "универзума" или наше душе, добили смо светлост која нам осветљава неке реалности, неке истине, неке лажи за којима смо ишли. Све што је скривено биће откривено, почело је са афером Асанж. Свако у свом животу види ствари много јасније него пре. Све то да би се лакше определили. Да ли смо за ДОБРО ИЛИ ЛОШЕ. То је једина ОДЛУКА коју ми сами треба да донесемо. То нам се сваки дан поставља изнова и изнова у различитим варијантама. Циљ је да ојачамо и да свесно самовољно можемо да изаберемо оно што мислимо да је добро за нас, морамо да искусимо шта је добро шта не. Ово је време промена. Искористите то на најбољи могући начин.

Све се претворило у трку за новцем, а стицањем већег новца нико није постао бољи човек (сем одређеног броја људи који су статистичка грешка и који су се на крају одрекли тог новца). Ево наши тајкуни су отимали све што су могли, предузећа, хотеле, фабрике. Пошто су у глави и даље остали лопови, они сад не знају како да сачувају то што су покрали. Сад је дошло време кад треба знање а они нити имају знања нити су због своје сујете и гордости спремни да ангажују некога ко зна. Нити би здрав и нормалан човек и требао да ради за такве јер то што су стекли мора и пропасти. С ким си такав си.

А деца су им се поубијала или су тешки зависници од дрога.

Зато код нас нема никакве производње а имамо све услове, јефтина стручна радна снага са отвореним тржиштем ка истоку (Русија, Кина).

Како се странцима исплати да дођу овде и да воде фабрике. Наши људи у њима вредно раде за 300-400 еур. Корупција спречава да овде дође здрав капитал. Има много наших људи у дијаспори који су били спремни да уложе али им нису дали. Нису хтели да их неко рекетира јер су с муком зарадили тај новац.

Имамо и капацитете за високе технолошке послове али држава нема слуха. За такве ствари нема пара а за које какве владине и не владине организације има. Млади иноватори завршавају на западу и у служби су богаћења страних држава. Позната афера сателит, млад момак који је смислио бољи сателит од и једног постојећег сад је у затвору, јер наводно није положио један испит а узео је стипендију, направили од њега лопова и преваранта. Био је гост код Миломира Марића у голом животу па погледајте, мислим да је из Јагодине. Дечку нудили азил у Швајцарској а он није хтео, јер зна да ништа није урадио за шта га оптужују. Све испите је положио чистом десетком. Правда је спора али достижна.

Ми не можемо друге да мењамо док прво себе не променимо. Зато Вас позивам на овај Свети хришћански празник оставите пороке, прочистите мисли, прочистите тело постом и молитвом (иде на пролеће ускршњи пост), покајте се за бесмислен живот који сте водили, стално купујући нове ципеле, нове намештаје, аутомобиле, бацајући храну, препијање, блудничења свакаквих врста. Стално окривљујући друге за ваше неуспехе, за ваше промашене животе.
Почните да живите у складу са вашим могућностима и образовањем.

 Тада ће се цео универзум заложити да Вам помогне, да истрајете на том путу. Ви треба само први корак да направите и да верујете да имате иза себе најјачу могућу силу која Вас помаже. Имате силу Живог Бога нашег, оца нашег, творца неба и земље, и свега видљивог и невидљивог. То нека буде  Ваша жртва, ви ћете принети Ваш предходни живот као жртву Богу. Бог ће се обрадовати као што се родитељ обрадује кад се заблудело дете врати у кућу. Кад постане свесно да је у кући својој газда а у свету само још једна скитница која једе мрвице са нечијег стола.

Препустите се вођству Светог Духа који ће се онда уселити у Вас. Онда ћете схватити право значење речи Нека буде воља твоја Господе. Онда ћете постати као проточни бојлер кроз који се излива Благодат Духа Светог на све и сваког. Бићете Благословени Ви и Ваша деца. Верни људи у прошлости никада нису били гладни.

Још ово да знате, човек је немоћан чинити ништа сам од себе, ми се нећемо спасити добрим делима јер их немамо (и оно што добро урадимо, урадимо лицемерно из сопствене користи), ми се можемо спасити једино ПОКАЈАЊЕМ, а Господ ће по нашем труду колико пута смо пали и устали определити наша будућа пребивалишта. Једном рођена душа је рођена за вечност, само је питање хоће ли се приковати за добро или лоше. Свако ко се приволи злу свесно или несвесно је у служби Антихриста. Довољна је једна мисао како се сладите са нечим што није на корист душе и ви сте већ у тој лошој енергији. Исто тако и кад решите да живите како доликује све се мења истог тренутка. Све оно што мислите ће се кад тад употребити против Вас или Вам бити у вашу корист, јер мисли не могу нестати. То су таласи који не могу нестати ударом о неку обалу. Универзум је бесконачан па према томе Ви сте Господар над вашим мислима и речима у Вечности. Све оно што мислите и кажете радиће или у вашу штету или у вашу корист.

Кад особа упозна себе – упознала је и Бога.

Наш народ има пословицу за то : "Не ради другом оно што не желиш да други ради теби". Све пословице су извор вечне истине. Као и сама ИСТИНА увек је модерна и свежа у сваком духу времена.

На дан Светог Јована Крститеља,
2015 зиме Господње

Раб Божији Саша

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat