ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Какви темељи државе треба да буду

Велики државници хришћанских земаља сматрали су да циљ развоја државе није искључиво развој економије, већ стварање услова за спас душа њених поданика. Ако држава то није омогућавала сматрала се за бесмислену. Развој економије био је наравно важан, али као средство за остварење главног задатка.

У савременом друштву, у условима дезоријентације и духовног сиромаштва, становништво прихвата веру као нешто одвојено од живота. Вера за себе, а живот за себе. Напротив, у здравом друштву вера побуђује човека да делује сходно ситуацији. Данас, меутим, и међу хришћанима има оних који сматрају да је учешће у судбини отаџбине - политика и прљав посао. Као да се заборавља отаџбина, преци, саборност, и то да за слободу и правду треба буквално - потурити своја леђа. Занемарује се Јеванђељски смисао сажет у следећем - Добар рат ратовах, трку заврших, веру одржах (2. Тим 4,7).

Свети Сава нам је такође дао поуку: да нема достојног живота и улажења у Царство Небеско без борбе, без жестоког окршаја, тако да само они који се истински боре успевају и да га задобију. Нико лењив није никада постигао победу, нити је когод спавајући и сањајући победио свог ратног непријатеља; оних су победни венци који добро трче, који се труде, који се боре, који издрже трудове од борби и кроз многе невоље прођу

Из књиге "Благоверна Јелена Лазарева Балшић" Марија Маја Д. Недељковић

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat