ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Никола Тесла

НОВИНАР: Господине Тесла, стекли сте славу човека који се умешао у космичке процесе. Ко сте ви, господине Тесла?   

ТЕСЛА: То је право питање, господине Смит, и ја ћу се потрудити да вам дам и прави одговор на њега.   

НОВИНАР: Кажу да сте из земље Хрватске, из краја званог Лика, где заједно са људима расте дрвеће, камен и звездано небо. Кажу да вам је завичај село које носи име по горском цвећу, и да је кућа, у којој сте се родили, поред шуме и цркве.   

ТЕСЛА: Заиста, све је тако. Поносим се својим српским родом и хрватским завичајем. Чујем да се моји Срби нешто жале. Шта им недостаје? Имају Владику и мене, оно што је врхунско на Земљи: Поезију и Науку.   

НОВИНАР: Ко су, заправо, Срби?   

ТЕСЛА: Посредничко племе међу народима, трговци сунчаном енергијом на Земљи. Роба им данас слабо иде, па су се забринули. Лепота и мирис руже могу се узимати као лек, а сунчеви зраци као храна. Живот има бесконачан број видова, а дужност научника је да их проналази у сваком облику материје. 

ТЕСЛА: Најпре је била енергија, потом материја.   

ТЕСЛА: Материја је створена из првобитне и вечне енергије коју знамо као Светлост. Засјала је и појавиле су се звезде, планете, човек и све што је на Земљи и у универзуму. Материја је израз бесконачних видова Светлости; зато је енергија старија од ње. Постоје четири закона Стварања. Први је да је извор свега у Непојамном, црној честици коју ум не може замислити, нити математика измерити; у ту честицу стане цела васиона. Други закон је ширење таме, која је права природа Светлости, из Непојамног и њен преображај у светло. Трећи закон је потреба Светлости да постане материја. Четврти закон гласи: нема почетка ни краја; три претходна закона одувек трају и Стварање је вечно.   

ТЕСЛА: Упамтите није закривљен Простор, већ човеков ум који не може да схвати Бескрај и Вечност! Да је творцу Релативности то јасно, стекао би бесмртност, чак и физичку ако му је то по вољи. Ја сам део Светлости, а она је музика. Светлост испуњава мојих шест чула: ја је видим, чујем, осећам, миришем, дотичем и мислим. Мислити је код мене шесто чуло. Честице Светлости су исписане ноте. Једна муња може бити читава соната. Хиљаду муња је концерт. За тај концерт ја сам створио лоптасте муње које се чују на леденим врховима Хималаја.   

НОВИНАР: Господине Тесла, да ли ви чујете ту Музику?   

ТЕСЛА: Увек је чујем. Моје духовно ухо је велико као небо које видимо изнад нас. Своје физичко ухо увећао сам Радаром. По Теорији Релативности две паралелне линије састаће се у Бескрају. Тиме ће и Ајнштајнова крива постати права. Једном створен, звук траје вечито. За човека он може да ишчезне, али наставља да траје у тишини која је његова највећа моћ. 

НОВИНАР: Често помињете моћ визуализације.   

ТЕСЛА: Њој можда имам да захвалим за све што сам створио. Догађаји из мог живота и моја открића су пред мојим очима стварни, видљиви као свака појава и предмет. У младости сам се тога плашио, не знајући шта је то заправо, али касније сам ту моћ примио као изузетан дар и преимућство. Неговао сам га и љубоморно чувао. Визуализацијом сам на већини изума вршио и исправке, онда их, тако завршене, правио. Њоме решавам и компликоване математичке једначине, а да не исписујем бројеве. На Тибету бих због тог дара добио чин високог Ламе.   

ТЕСЛА: Да, то се тако ради. Мој вид и слух су савршени и, смем то слободно рећи, јачи него у осталих људи. Ја чујем грмљавину на сто педесет миља, и видим боје у небу које други не виде. То увећање вида и слуха имао сам и као дете. Касније сам то свесно развијао.   

НОВИНАР: Ста је седмо прилагођавање, господине Тесла?   

ТЕСЛА: Знање како да се психичке и виталне енергије претворе у оно што желимо, и постигнемо власт над свим осећањима. Индуси то називају Јогом Кундалини. Ова знања се могу научити, за шта су потребне многе године, или се стичу рођењем. Ја сам их већину стекао рођењем. Она су у најближој вези са полном енергијом, која је после Светлости најраспрострањенија у васиони. Жена је највећи крадљивац те енергије, а тиме и духовних моћи. Ја сам то одувек знао и чувао се. Од себе сам створио оно што сам хтео: мисаону и духовну машину. (месечева женска енергија... ко је спомињао да Месец усисава наше извесне енергије???)   

НОВИНАР: А девето прилагођавање, господине Тесла?   

ТЕСЛА: Све учинити да се ниједног дана, ниједног тренутка ако је то могуће не заборави ко смо и зашто смо на Земљи. 

НОВИНАР: Шта је десето прилагођавање?   

ТЕСЛА: Оно је најважније. Напишите да се господин Тесла играо. Играо се читавог свог живота и уживао у томе.   

НОВИНАР: Господине Тесла! Да ли се то односи и на ваша открића и ваше дело? Је ли и то била игра?   

ТЕСЛА: Јест, драги младићу. Ја сам тако волео да се играм Електрицитетом! Увек се најежим када слушам о оном Грку који је украо ватру. Грозна прича о окивању и орловима који му кљују џигерицу. Зар Зевс није имао довољно муња и громова, па је био оштећен за један угарак? Ту је неки неспоразум. 

НОВИНАР: Читаоци нашег листа воле хумор. Али збунили сте ме изјавом да и ваша открића, која су неизмерна добробит за људе, представљају игру. Многи ће се намрштити на то.   

ТЕСЛА: Драги господине Смит, невоља и јесте у томе што су људи одвећ озбиљни. Да то нису, били би срећнији и знатно дуже би живели. Кинеска пословица вели да озбиљност скраћује век. 

НОВИНАР: Они би радо да чују у чему је ваша филозофија.   

ТЕСЛА: Живот је ритам који се мора спознати. Ја осећам тај ритам и управљам се по њему и препуштам му се. Он је врло захвалан и дао ми је знања која имам. Све што живи повезано је дубоким и дивним везама: човек и звезде, амеба и Сунце, наше срце и кружење бесконачног броја светова. Те везе су нераскидиве, али оне се могу припитомити и умилостивити тако да човек и сам почне да ствара нове и другачије односе у свету, а да старе не наруши. Знање долази из васионе; наш вид је његов најсавршенији пријемник. Имамо два ока: земаљско и духовно. Треба настојати да она постану једно око. Универзум је жив у свим својим манифестацијама, попут какве мислеће животиње. Камен је мисаоно и осећајно биће, као сто су то биљке, звер и човек. Звезда која сија тражи да је гледамо, и да нисмо одвећ обузети собом разумели бисмо њен језик и поруке. Своје дисање, очи и уши човек мора ускладити са дисањем, очима и ушима универзума.   

НОВИНАР: Док говорите, чини ми се да слушам будистички текст, беседу таоисте или трактат Паразулзуса.   

ТЕСЛА: Добро вам се чини! Знаци да постоји опште знање и истине које је човек одувек поседовао. По мом осећању и искуству, у васиони има само једна материја и једна врховна енергија са бесконачним бројем манифестација живота. Најлепше од свега је то што открићем једне тајне у природи, откривате и остале. Оне се не крију, ту су око нас, али ми смо слепи и глуви за њих. Ако се емотивно вежемо за њих, оне нам саме долазе. Све је Електрицитет. Најпре је Светлост, бескрајни извор из којег истиче материја и распоређује се у свим облицима који представљају васиону и Земљу са свим њеним видовима живота. 

ТЕСЛА: Електрицитет сам ја сам. Или, ако хоћете, Електрицитет у људском обличју. То сте и ви, господине Смит, али тога нисте свесни.   Светлост је увек била на мојој страни. Знате ли ко ми је открио Обртно Магнетно Поље и Индукциони Мотор, што ме је прославило у двадесет шестој години? Једне летње вечери, у Будимпешти, посматрао сам са својим пријатељем Сигетијем залазак Сунца. Хиљаде ватара окретало се пламтећи хиљадама боја. Сетио сам се Фауста и рецитовао стихове из њега. И тада, као у магновењу, видео сам како се обрће Магнетно Поље и ради Индукциони Мотор. Видео сам их у Сунцу!   Звук не постоји једино у грому, већ и у муњи; код ње је он претворен у сјај и боје, а боје се могу слушати. Језик је од речи, што значи да је од звукова и боја. Сваки гром и муња су различити и имају своја имена. Ја неке од њих називам именима оних који су ми били блиски у животу, или по онима којима се дивим. У небу севају и грме моја Мајка, сестра, брат Данило, песник Змај и личности из српске историје. Имена као што су Исаија, Језекиљ, Леонардо, Бетовен, Гоја, Фарадиј, Пушкин и све неугасле ватре означују јата и сплетове муња и громова који не престају сву ноћ, и земљи доносе благородну кишу или пале шуме и људска насеља. Постоје муње и громови, и то они најсјајнији и најмоћнији, који не ишчезавају. Они се враћају и ја их препознам међу хиљадама.   Ја сам се хранио својим мислима, научио сам да управљам осећањима, сновима и визијама. Одувек сам је неговао, као што сам неговао и свој занос. Цео свој дуги век провео сам у заносу. То је био извор моје среће. Он ми је помогао и да током свих ових година поднесем рад, који је био довољан за пет живота. Најбоље радити ноћу, јер су звездана светлост и мисли у блиској вези.  

 НОВИНАР: Казали сте да сам и ја, као сваки створ, Светлост. То ми ласка, али, признајем, није ми сасвим јасно.   

ТЕСЛА: Зашто би и требало да вам буде јасно, господине Смит? Довољно је да поверујете у то. Све је Светлост. У једном њеном зраку је судбина народа; сваки народ има свој зрак у оном великом светлосном извору који видимо као Сунце. И запамтите: ниједан човек који је постојао, није умро. Претворили су се у Светлост и као такви постоје и даље. Тајна је у томе да се те светлосне честице поврате у првобитно стање.   

НОВИНАР: То је васкрсење!   

ТЕСЛА: Ја то радије називам: Враћање у неку од претходних енергија. Христ и још неки знали су ту тајну. Ја сам трагао за тиме како да се очува људска енергија. Она је један од видова Светлости, каткад равна врхунском небеском светлу. Нисам трагао за тиме ради себе, већ ради добра свих. Верујем да ће моја открића учинити људима живот лакшим и сношљивим, и усмерити их на духовност и моралност. 


Pročitaj više...

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat