ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Беседа Србима

Од 1987. године траје мој "свесни контакт" са бићем које лјуди устима називају Бог и - или Исус. Један од видлјивих плодова тог "контакта" су и по(р)уке које долазе са као "киша из ведрог неба" и резултат су волје већ поменутог, људима још суштински непознатог бића. Делове тих записа већ сам објављивао на страницама ТРЕЋЕГ ОКА. За овај пут ево неколико одломака из текста који носи наслов Беседа Србима.

Д.А. ТЕОДОР
Не зовете ли се ви небеским народом? Зашто онда не примите небеско, него сте се с ђаволом сплели, да ћу вас једва отплести? Не зато што је мени тешко, него вама да га се решите.


Чујте, дакле, Срби, а нека чују и не-Срби: да онај кога зовете Богом има народа милог, као што га нема, а разумећете и зашто - ви бисте му били најмилији народ. Јер свака се ала на вас подизала, станке вам не даде, ни предаха, а ко вам прискочи, ко помаже, ко вас одржава, како остадосте (и биће вас док је времена, по свим временима и по целом свету).

Него вам и пријатељи беху непријатељи, и кад помогоше уздржано помогоше, и увек с рачуном на уму и у чину. То чињаху вама, који не рачунасте и не зарачунавасте, као да сте највећи и неуништиви, као да сте највећи и неуништиви, као да сте неурачуњиви и на земљи најглупљи. 

Зато ће ускоро према вама и своју памет и све што чине мерити и рачунати да се испуни воља љубави која рече: има последњих који ће бити први и првих који ће бити последњи.

Јер ако су Јевреји првоименовани, као што и јесу, међу вама се последње посланство довршава, међу вас дар стиже, од вас почиње даровање. И сва ће земља осетити да је тако, јер на кожи ће јој бити исписано.

И још се ала и у вас усели, да вас сасвим сатре, мало јој би што вас окружи и опколи. Код вас се умом низак (то вам је комунизам, то му је и у имену) на највише попе, би најлукавији и најдуже оста, тек сад ће нестати. И ваше вам име ђаво огади и замени гаднијим, као што и рекох, у време кад ником то и тако не учини, па ни Русима, које исто сатираше, ни Јеврејима које наведе на глупост највећу, јер кога чекаху хилјаду година, осудише као лупежа и лажљивца, да тај суд сами понесу и осете на себи. Јер којим судом судиш, оним ћеш бити и осуђен.

Где тама изли кап, то место има зла питка, ту из пакла тами идеш, дакле: не идеш него се вртиш. То вам је капитализам, све то му је у имену.

Већ плакасте и наплакасте се, јер вас низак умом, дакле: комунизам, заведе, и опет ћете плакати ако буде како вам нуде, јер нуде да вам капитал буде мерило и основа, зато кажем да ћете опет плакати, јер то вам је капитал, то му је у имену. И зар већ и од тога не заплакасте, јер гле: на дну сте да ниже не можете.

Питате, дакле, шта вам је онда чинити да вас низак умом не заводи, ни онај који има зла питка, јер и то је завођење, јер зла су зла и кад су питка, чак гора од непитких, јер се теже познају, дубље продру. Још мислите, а то вам и говоре: то је - што је, па или онуда или овуда, трећег нема.

Али то вам не говори мисао, то Божје средство и оружје, најближа и највећа помоћ, бржа од светлости - него вас лаже немисленост и они који јој се приклонише, ма каква звања понели.

Ево, ево гледајте: зар вас не обмануше још једанпут, зналци а незналице, службеници дна?
Није ли новцу најмилији посао око себе? Јер новац је велики разбојник и спотицало, трозубац ђавољи, зато ћу га на ђавоље окренути. Зато ћу научити мудре да се обогате, којима није до богатства, али неће више трпети владавину неумних.  Да ли има таквих тајкуна у Србији да се јаве и да се одрекну згрнутог богатства?! Да учине чин покајања.

И ево шта вам баш сад чине, кад дођосте до дна да вас и ђаво отписује, мислећи : с овима заврших, да се више не дигну. Сад вас повлаче по дну, као цркотину, и још говоре: ту је спас.    

Има ли дакле, кога безочнијег од зналаца, јер пре ће вас све поморити и отписати, него да признају своју несмисленост и незнање, него да се реше свог надувеног самољубља? Нађе ли се бар један међу њима да рече: не знам шта вам је чинити, јер све што знасмо, већ испробасмо, и све што ћемо чинити само ћемо, овако или онако, поновити што већ чини смо, а да ни сенку решења не ухватисмо, а камоли да смо шта решили или разрешили? Ниједан се не нађе, него се сви самољубиво вајкају и наклапају: успело би што нудисмо, само немасмо с ким, нису добро разумели наше савете, нити их добро претворише у дело.

И сад опет нуде што су већ нудили ти безбожници, и још крију да је тако, опет ће само једне подићи, који вас већ сатиру: лопове и разбојнике, труле каишаре и пауке, које су већ дизали својим трулим знањем и немисленошћу.

Хоћете ли им бар ово упамтити, не да би се светили, него да више не наседате немисленима?

Све фирме 80% њих вратити у државне руке и прекинути са капитализацијама и приватизацијама. У Бога нема приватне својине него колективне. Ко хоће да прави државу са Богом на чврстим темељима мора да прекине процес демоНкратизације и капиталзације.
По јасновидеоцу Миленку Банићу Крагујевчанину.



0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat