ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

KAKO KAZNITI POLITICARE STO SU SLAGALI SVOJ NAROD

КАКО КАЗНИТИ ПОЛИТИЧАРЕ ШТО СУ СЛАГАЛИ СВОЈ НАРОД


ЕТО ДЕТЕ! ТУ ТИ ЈЕ САДЕ И ТРЕЋИ ДЕО ОД ПРЕДИЗБОРНИ ПРОГРАМ ОД ЗМИЈУ.
Деда,који је то трећи део?Не могу да схватим.
ДЕТЕ,ДЕМОКРАТСКИ КАНДИДАТ ЗМИЈА НУДИ У СВОМ ПРОГРАМУ ДА УКИНЕ СВЕ ЗАБРАНЕ У ПОНАШАЊУ ЉУДСКОГ РОДА. ДА СЕ ЉУДИ МОГУ ПОНАШАТИ КАКО ЈЕ ГОД КОМЕ ЋЕФ И КАКО ГОД КОМЕ ПАДНЕ НА ПАМЕТ. ДЕТЕ,БОГ ЈЕ СТАРИ ЦЕНТРАЛИСТА! А ЗМИЈА ЖЕЛИ ДА УКИНЕ ЦЕНТРАЛНУ ОТАЏБИНСКУ УПРАВУ ГОСПОДА БОГА У РАЈСКИ ВРТ! НЕГО НУДИ ЉУДИМА НАЈВЕЋИ СТЕПЕН ДЕМОКРАТИЈЕ. ДА СЕ ПОНАША КАКО ГОД КО ОЋЕ,А НИЗАШТА НЕЋЕ МОЋИ БИТИ КАЖЊЕН.
Како то деда?
ЕВЕ ДЕТЕ,ДА ПОГЛЕДАМО САДЕ ЧИТАВ ДЕМОКРАТСКИ ПРОГРАМ ОД ЗМИЈУ! ПРВО ЈЕ РЕКЛА ЉУДИМА : БИЋЕТЕ КАО БОГОВИ. ДРУГО РЕКЛА ЈЕ : НЕЋЕТЕ УМРЕТИ. ТРЕЋЕ ЈЕ РЕКЛА : МОЋИЋЕТЕ ДА РАДИТЕ ШТА ГОД ОЋЕТЕ,И ЈОШ ЋЕ ВАМ СЕ ОД ТОГА ОЧИ ОТВОРИТИ. ШТО ЗНАЧИ,БИЋЕТЕ БИСТРИЈИ,ПАМЕТНИЈИ. ДЕТЕ,ШТА ТИ МИСЛИШ ИЗ ДАНАШЊУ ПЕРСПЕКТИВУ И УГАО ГЛЕДАЊЕ? КАКИ ЈЕ ОВО ПРЕДИЗБОРАН ПРОГРАМ? ДА ЛИ ЈЕ ДОБАР? ДАЛ БИ МУ ВАШИ МАЈСТОРИ ОД МАРКЕТИНГ МОГЛИ ШТА ДОДАТИ ИЛИ ОДУЗЕТИ?
Не би деда.Ово што сам чула је савршени програм једне демократске странке.Али деда,има ту једна ствар која све побија.Змија није стајала иза свог предизборног програма и обећања.Није то провела у дело!
ПА ДЕТЕ,ЗАР ТИ ЗАИСТА МИСЛИШ ДА ЈЕ ЖЕЛЕЛА ДА СПРОВЕДЕ У ДЕЛО ТО ШТО ЈЕ ГОВОРИЛА ЉУДИМА?
Али деда,она када им је то говорила,била је јако уверљива!
ДЕТЕ,ДА СЕ МИ МАЛО ВРАТИМО ИЗ РАЈСКИ ВРТ САДЕ У НАША САДАШЊОСТ. АКО САДЕ НЕКО ПОСТАНЕ ПРЕДСЕДНИК НА ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ,ДА ЛИ ОН СПРОВОДИ У ДЕЛО ОНО ШТО ЈЕ ОБЕЋО СВОЈИМ ГЛАСАЧИМА?
Деда,покушава да то спроведе.
А ШТА ДЕТЕ АКО НЕ СПРОВЕДЕ? КОМЕ ОДГОВАРА? ДАЛ ГА ГЛАСАЧИ МОГУ ТУЖИТИ ИЛ НА НЕКИ НАЧИН КАЗНИТИ?
Деда,не могу.Али,могу после четири године да гласају за неког другог.То му је казна.
А ОН ЋЕ ДЕТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ДА ВРШЉА У ДРЖАВУ СА СВОЈА ДРУЖИНА! ДА ПЉАЧКА ТИ ИСТИ ГЛАСАЧИ! ДА НАМЕЋЕ СВОЈЕ ЗАКОНЕ У ПАРЛАМЕНТ! ДА ПОЈАЧАВА ГЛОБЕ И ПОРЕЗ НА НАРОД! А ШТА МОГУ ТИ ЊЕГОВИ ГЛАСАЧИ ТАДЕ ДА УРАДЕ? ЗНАДЕШ ШТА ЈЕДИНО МОГУ? ДА ОНАКО ГЛАДНИ И РАЗОЧАРАНИ ОДУ У ПРЕСТОНИЦА ТЕ СА КАМЕНИЦЕ РАЗЛУПАЈУ НЕКОЛИКИ ИЗЛОЗИ ОД ИНОСТРАНИ ФИРМИ. ТЕ ОНДАК ДА ПРИМЕ ГРДНЕ БАТИНЕ ОД ПРЕСТОНИЧКУ ПОЛИЦИЈУ. ДА ИГ МИЛИЦИЈА ДОБРО НАПЕНДРЕКА ПО ЛЕЂА И БУБРЕЗИ,ЗАТО ДЕТЕ ШТО СУ СЕ ОНИ УСУДИЛИ ДА НЕ ПОШТУЈУ ДЕМОКРАТСКИ ПРОЦЕСИ У ДРУШТВО.
Деда,али Влада ради оно што је могуће.Политика је политика реалног и могућег,а не немогућег.
ДЕТЕ,ЗНАДЕМ ЈА ДОБРО ДА ВЛАДА РАДИ ОНО ШТО ЈЕ МОГУЋЕ. НИЈЕ НАША ВЛАДА МАРКО КРАЉЕВИЋ ДА УСТРЕЛИ ВИЛУ РАВИЈОЈЛУ ПОД ОБЛАЦИ НА МИРОЧ ПЛАНИНУ,ТЕ ДА ЈЕ НАТЕРА ДА МУ ЛЕЧИ РАЊЕНА ПОБРАТИМА ТУКУЋИ ЈЕ ТОПУЗОМ ПО ЛЕЂА! НЕГО ТИ НАША ВЛАДА С НАРОДА СПАСУЈЕ,А НА СЕБЕ ОПАСУЈЕ!
Деда,немој тако да причаш.Немаш ниједан доказ за то што причаш.Опет ти кажем,политика је политика реалног.
ДЕТЕ ЈЕСТЕ! АЛ СУ ПРЕДИЗБОРНА ОБЕЋАЊА НЕРЕАЛНА!
Па деда,свако се труди да победи.Ти волиш латинске изреке.Да ти кажем једну:“Циљ оправдава средства“.
ПА ДЕТЕ,ШТО ЛИ ОНДАК ТИ НЕЋЕШ ДА ПРИЗНАШ ЗМИЈИНУ ИЗБОРНУ ПОБЕДУ У РАЈСКИ ВРТ?
Зато деда што она није људима омогућила нити да буду као богови,нити да не умиру,нити да раде шта хоће,а да их казна не стигне.
ДЕТЕ,ТИ СТАЛНО ПАДАШ У СУПРОТНОСТИ. ЉУДИ И НИСУ БИЛИ ЊЕН ЦИЉ НЕГО СРЕДСТВА ДА СЕ ОНА ПОПНЕ НА ГОСПОДЊИ ПРЕСТО. АЛИ ИМА ТУ САДЕ И ЈЕДНА ДРУГА ЗАКАЧКА. ЗНАДЕШ ЛИ ТИ КАДЕ ЋЕ БИТИ ПОНОВО ГЛАСАЊЕ ОД ПОТОМЦИ АДАМА И ЕВЕ?
Не знам деда.
НЕЋЕ БИТИ ВИШЕ НИКАДЕ! ЈЕР ЋЕ НА КРАЈ ВРЕМЕНА ДА ДОЂЕ СТРАШНИ СУД БОЖИЈИ КОЈИ ЋЕ ДА СУДИ НАРОДИМА ЗА ОНО ЗАШТА СУ ГЛАСАЛИ И ПО ЧЕМУ СУ ГЛАСАЛИ!
Значи,Адам и Ева су криви што их је змија преварила?
ДЕТЕ,ЗМИЈА ИХ УОПШТЕ НИЈЕ ПРЕВАРИЛА! ОНА ЈЕ САМО НАГЛАС РЕКЛА ЊИМА ЊИОВЕ ТАЈНЕ ЖЕЉЕ. ЈЕР ОНИ ЖЕЛЕШЕ ДА БУДУ КАО БОГОВИ ,А ДА ПРИТОМ ЧИНЕ РШУМ И БЕЗАКОЊЕ ПО РАЈСКИ ВРТ. И ЈОШТЕ ДА ИМ СЕ ОД ТО БЕЗАКОЊЕ И ОЧИ ОТВОРЕ. ДА БУДУ ЈОШ ПАМЕТНИЈИ И МУДРИЈИ. И ПОВР СВЕГА,ДА НИКАД НЕ УМРУ! ДЕТЕ,НИСУ ОНИ ГЛАСАЛИ ЗА ЗМИЈУ ШТО СУ ВОЛЕЛИ ЗМИЈУ,НЕГО ШТО СУ ПРЕПОЗНАЛИ СЕБЕ У ЗМИЈСКЕ РЕЧИ!
Али деда,њих је змија завела!
АМА ДЕТЕ! АКО ТЕ НЕКО ЗАВЕДЕ,ТИ ГА ВОЛИШ. ПА ДОГОД СИ ЗАЉУБЉЕНА У ЊЕГА,ШТА ГОД ТИ ОН РАДИ,БИЛО ДОБРО,БИЛО ЗЛО,ТИ ГА ВОЛИШ. А КАДЕ ЉУБАВ ИЗЛАПИ КО ПИВО КАД ГА ОТВОРИШ ПА ГА НЕ ПОПИЈЕШ ТРИ ДАНА. ПА ОЋЕШ ДА РАЗГАЛИШ ЖЕДНА УСТА,А ИЗ ОНУ ФЛАШУ САМО НЕКАКА БЉУТАВА ВОДА ТИ СЕ РАЗЛИВА ПО УСТА, ПА СВЕ ОНО ИСПЉУНЕШ! ТАКО ТИ ЈЕ И С ЉУБАВ. КАД ЉУБАВ ИЗЛАПИ,НЕСТАНЕ,ШТА ГОД ДОБРО ДА ТИ ЧИНИ ОНАЈ ШТО СИ ГА РАНИЈЕ ВОЛЕЛА,ТИ ГА САДЕ МРЗИШ. ТАКО ТИ ЈЕ БИЛО И СА АДАМ,ЕВА И СА ЗМИЈА. КАДЕ АДАМ И ЕВА ВИДЕШЕ ШТА ИХ СНАЂЕ НА ЗЕМЉУ,БОЛЕСТ,ПРОПАСТ И СМРТ,ПОЧЕШЕ ДА ТУКУ ОНУ ЗМИЈУ. А КАДЕ ЗМИЈА ВИДЕ ДА СЕ ПРЕКО ЊИОВА ЛЕЂА НИЈЕ МОГЛА ПОПЕТИ НА БОЖИЈИ ПРЕСТО,ЈЕР ИМ ОНАЈ СТАРИ СОРАБ СТАРИНА СКРШИ ЛЕЂА,ТЕ ОНИ НЕ МОГАШЕ ДА ПОДУПИРУ ЗМИЈУ У ЊЕН НАУМ,ПОЧЕ ТИ ЗМИЈА ЊИГ ДА УЈЕДА НА ЗЕМЉУ КАД ПАДЕ! ТУ ТИ СЕ ЗАМЕТНУ ПРВИ ХАОС У КОСМОС И ГРАЂАНСКИ РАТ ИЗМЕЂУ ПРВИ ДЕМОКРАТСКИ ИЗАБРАН ПРЕДСЕДНИК НА СВЕТ И ЊЕГОВИ БИРАЧИ. ЕТО ДЕТЕ. САДЕ СИ САЗНАЛА И КАДЕ ЈЕ НАСТО ПРВИ ГРАЂАНСКИ РАТ НА ОВИ СВЕТ!
Када деда?
ПА ОНДАК КАДЕ СУ СВИ ЖЕЛЕЛИ ДА УЖИВАЈУ! А УМЕСТО УЖИВАЊЕ У ТИ ВАШИ ЦЕНТРИ ЗА МАСАЖУ ГДЕ ВАС КО КРМАД У НЕКАКЕ КАДЕ ПОВАЉУЈУ,ПА ДЛАКЕ СА ЖИВИ ЉУДИ ЧУПАЈУ КО СА ЗАКЛАНО ПРАСЕ. ПА ОНДАК ЗДРАВИМ И БЕСНИМ ЉУДИМА СЕКУ НОКТИ НА НОГЕ,КО КАД КАСАПИН ПРАСЕТУ КИДА ПАПЦИ СА ОНУ КАСАПСКУ КУКУ. ЈЕР ДАНАШЊИ ЧОВЕК АКО ИМА ИМАЛО ПАРЕ НЕЋЕ НИ ДА СЕ ПРЕГНЕ ДА СЕБИ НОКТИ НА НОГЕ ПОДРЕЖЕ, НЕГО ПЛАЋА СЛУГЕ ДА МУ НОКТИ ПОДРЕЗУЈУ. ТАКО ТИ И ЉУДИ НА ЗЕМЉИ. КАД ВИДЕШЕ ДА ЈЕ ЗМИЈА ИЗИГРАЛА ЊИОВО ПОВЕРЕЊЕ,ДА ИЗБОРНИ ПРОГРАМ НИЈЕ СПРОВЕЛА У ДЕЛО,ПРЕСТАШЕ ДА ЈЕ ВОЛУ. НЕГО ПОЧЕШЕ ДА ЈЕ МРЗУ И ТУКУ ЈЕР ЈЕ УИСТИНУ НИКАДЕ НИСУ НИ ВОЛЕЛИ. НЕГО СУ ВОЛЕЛИ ДА ИМ ОНА ОБЕЗБЕДИ УЖИВАЊЕ. ЈЕР ДА СУ ЈЕ ВОЛЕЛИ ДЕТЕ,И КАД СУ ПОЧЕЛИ ДА СЕ МУЧЕ НА ЗЕМЉИ,ОНИ БИ ЈЕ И ДАЉЕ ВОЛЕЛИ. ТО ТИ ЈЕ ДЕТЕ ЉУБАВ ОД ОВИ СВЕТ! АКО НЕКОМ ИМАЛО НИЈЕ ПОТАМАН,ОДМА СКАЧЕ НА ОНАЈ ДРУГИ ДА ГА УЈЕДА И НАПАДА КОМЕ СЕ ЗАКЛИЊО У ВЕЧНУ ЉУБАВ ДО ПРЕ ЈЕДАН ТРЕН. ВАРЉИВА ЈЕ ЉУБАВ ОД ОВИ СВЕТ ДЕТЕ МОЈЕ! ТЕШКО ТИ ЈЕ ДЕТЕ ДАНАС НАЋИ У ЗЕМЉА СРБИЈА КРШНА МОМКА ЗА ЖЕНИДБУ! СВЕ СУ ТО ДЕТЕ РАЗМАЖЕНИ МАЈКИНИ СИНОВИ!
Знам деда.Имала сам неколико таквих веза.Све што могу да кажем о тим момцима,могу да кажем само једну реч:“фуј“!Не желим тога ни да се сећам.
ДЕТЕ,НЕ МОРЕ МУШКАРАЦ ДОЖИВОТНО БИТИ И МАЈКИН СИН И МУШКАРАЦ. МОРА БРЕ ЈЕДНОМ ДА ОДРАСТЕ! ДА ЛУПИ ШАКА О СТО! ДА КАЖЕ :МАЈКО,ОД ДАНАСКЕ МИ МОЈА ЖЕНА КУВА РУЧАК. А ТИ ДОЂИ С НАМИ ДА ЈЕДЕШ КАКО И ДОЛИКУЈЕ СТАРОЈ МАЈЦИ! ЈЕР И МАРКО КРАЉЕВИЋ ЈЕ ХРАНИО СВОЈУ СТАРУ МАЈКУ.А ОВИ ДАНАШЊИ РАЗМАЖЕНИЦИ ОД МУШКО! НЕ ЗНАМ ДЕТЕ НИ КАКО ДА ИХ НАЗОВЕМ. ОВИ ЖЕНСКО ОД МУШКО! СВЕ СЕ С МАЈКЕ ПИТАЈУ. ПО ПЕТ ПУТА ИХ ДНЕВНО ЗОВУ С ТЕЛЕФОНИ,ШТА ЋЕ И КАКО ЋЕ. КО ДА СУ ОЖЕЊЕНИ ЗА МАЈКЕ,А НЕ ЗА ЖЕНЕ. ТУ ТИ ЈЕ ДЕТЕ НАЈВЕЋА ПРОПАСТ У ЗЕМЉА СРБИЈА. КАКИ БРЕ ПОЛИТИКА И ИЗБОРИ! НЕМА БРЕ КО КОГА НИ ДА БИРА ВИШЕ! ЈЕР ТУ ВИШЕ НЕМА ПРАВИ МУШКАРЦИ У ЗЕМЉА СРБИЈА!
Деда,зиста се први пут у потпуности с тобом слажем.Наши мушкарци су све више феминизирани и неодлучни.
ДЕТЕ МОРАЈУ ДА БИДНУ НЕОДЛУЧНИ КАД МАЈКЕ ЗА ЊИХ СВЕ ОДЛУЧУЈУ! АЛ НЕКА,ТАКО НАМ И ТРЕБА. БРЕ СТАРИ СОРАБИ СУ ЛЕЖАЛИ У СНЕГ ОД ПРЕКО ДВА МЕТРА И У ЛЕД У ТИБЕТ И У СТАРА ПЛАНИНА! НИТИ СУ СЕ КАДЕ ПРЕЛАДИЛИ,НИТИ ИМ ЈЕ БИЛО ЗИМА! СРАМОТА ЈЕ БРЕ ЗА СРБИНА ДА МУ ЈЕ ЗИМА И ДА ДРКТИ ОД СТУДЕН КО ПРЕЛАЂЕНО СВИЊЧЕ НА МЕЋАВУ. У СРБИН ЈЕ БРЕ СРЦЕ ЈУНАЧКО! НЕ БОЈИ СЕ ПРАВИ СРБИН НИ СИБИРСКУ ЛАДНОЋУ ОД МИНУС ШЕСЕТ! А ОВИ ДАНАШЊИ. ЛАДАН ВЕТАР ДУНЕ,А ОНИ СВИ ШМРКЉАЈУ И КАШЉУ. НИТ ТУ ИМА МОМАК НА ЖЕНИДБУ,НИТ ТУ ИМА ЈУНАК ОД МЕГДАНА! Е БРЕ КАД СЕ СРПСКИ ЦАР СТЕФАН ЖЕНИО ОД ЛАТИНИ,НИЈЕДАН ГА СВАТ ИЗ ДВОР НИЈЕ МОГО ДА СПАСЕ ОД ЛАТИНСКУ ПАКОСТ И СНАГУ! НЕГО ГА СПАСО СЕСТРИЋ, ШТО ЈЕ У ПЛАНИНУ ОВЦЕ ЧУВО. СПАСИ МУ И ГЛАВУ И ОБРАЗ! А ДАНАСКЕ СЕ ОВИ КУЛТУРЊАЦИ СПРДАЈУ С ЧОБАНИ. ВИЧУ : ВИДИ ЧОБАНА! ПА СЕ СМЕЈУ. ДЕТЕ,ДЕТЕ,СВЕ ВИ ПОЗАБОРАВЉАСТЕ ШТО БЕШЕ ЧАСНО И ЧЕСТИТО У СЛАВНА СРПСКА ПРОШЛОСТ.
Деда,ти говориш неке ствари које имају смисла.Али,ми смо се на седници Владе договорили,ако ти пристајеш на то,да ти ми платимо старачки дом,па да ти до краја живота лепо живиш у њему.Овде си потпуно сам.Немаш пензију,социјално,немаш средстава ни услова за живот.
А ДЕТЕ,КО ЋЕ ДА МИ ПЛАЋА ТАЈ СТАРЧКИ ДОМ?
Деда,плаћаће ти Влада.
ДЕТЕ,ЈА НЕМАМ ПОВЕРЕЊЕ. ИМАМ НЕКИ СТРАХ ОД СТАРАЧКИ ДОМ.
Зашто деда?Тамо ће се о теби бринути професионално медицинско особље.Зашто немаш поверења?Да ли ти се нешто десило?Да ли си био некад у дому?
ДЕТЕ,ОНОМАД САМ ГЛЕДО НЕКИ АМЕРИЧКИ ФИЛМ ГДЕ СТРУЧНО ОБУЧЕНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА У СТАРАЧКИ ДОМ НАБИ НЕКАКОМ НЕСРЕТНОМ СТАРЦУ ЈАСТУК НА ГЛАВА И УГУШИ ГА С ЈАСТУК! А ЊЕМУ НЕСРЕТНОМ НОГЕ КОПРЦАЈУ. БАШ КО СВИЊЧЕТУ КАД СЕ КОЉЕ.
ПА МЕНИ ДЕТЕ ПРАВО ДА ТИ РЕЧЕМ СТРАХ ОД ТИ ВАШИ ДОБРИ УСЛОВИ ЖИВОТА.

Али,деда,како се не бојиш да овде живиш сам?
ДЕТЕ,НЕМА ДЕДА ЧЕГА ДА СЕ БОЈИ. ЈЕР ДЕДА ЈЕ СТАРИ РАТНИК! КОД ЧИЧА ДРАЖУ САМ БИО КУРИР И БИО САМ ЧЕТНИЧКА КОЊИЦА,КО КОЗАК СА САБЉУ! ТЕ ТИ ДЕДА ЛЕПО ПРЕД СПАВАЊЕ ПРЕД НАШУ ПРАВОСЛАВНУ ИКОНУ СЕ ПРЕКРСТИ И БОГУ ПОМОЛИ. ПРОЧИТАМ ОЧЕНАШ И МОЛИТВУ ЧАСНОМ КРСТУ. ТЕ ТИ ЛЕПО УЗМЕМ ПУШКУ,РЕПЕТИРАМ МЕТАК У ЦЕВ, И СТАВИМ ПОРЕД КРЕВЕТ НА СТОЛИЦУ. АКО НЕКО ГРУНЕ НА ВРАТА, ДЕДА ПУЦА БЕЗ ОПОМЕНУ. ЈЕР СЕ НИЈЕ НАЈАВИО. А ВИДИШ ОВО ПСЕТО ШТО ЈЕ НА ЛАНАЦ? ПО НОЋИ ГА ПУШТАМ.

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat