ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

KAKO RESAVATI KOSOVO

КАКО РЕШАВАТИ КОСОВО


Деда,реци ми тачно и прецизно.Шта треба да урадимо?
ДЕТЕ,ТРЕБА ВЛАДА,ПАРЛАМЕНТ И ПОСЛАНИЦИ ДА СЕ ПРЕСЕЛЕ У НАЈДАЉА ЕНКЛАВА НА КОСОВО ИЗ БЕОГРАД. А ТО ИСТО ТРЕБА ДА УЧИНЕ ПАТРИЈАРХ,ПАТРИЈАРШИЈА И СВЕ ВЛАДИКЕ ИЗ СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ. НЕКА У ЦРКВУ ОСТАВЕ СВОЈИ ЗАМЕНИЦИ,А ОНИ СВИ НА КОСОВО У ЕНКЛАВА! ПА ТАМО ДА ЖИВУ И ДА РАДУ,И ДА ДРЖАВУ СТВАРАЈУ. ТАМО ЈЕ БИЛА ПРЕСТОНИЦА И ОД СТАРУ СРПСКУ ДРЖАВУ. НИКАДЕ ОНИ У БЕОГРАД ДРЖАВУ ДА СТВОРЕ НЕЋЕ! САМО СЕ ТУ ИЗОПАЧУЈУ ОД СИЛНА УЖИВАЊА И ЗАДОВОЉСТВА!
Али деда,како могу Влада и Црква да функционишу у тој енклави?Они тамо не могу ни да раде ни да живе!
МОГУ ДЕТЕ,МОГУ. ИТЕКАКО МОГУ. НЕКА ЖИВУ И НЕКА РАДЕ. КАКО ОНИ СРБИ ТАМО ЖИВЕ? ПА ЋЕ БРЖЕ СМИСЛИТИ КАКО ДА СЕ СРПСКИ НАРОД ПОМОГНЕ НА КОСОВО. НИКО НИКОМ НИКАДЕ ПОМОГО НИЈЕ ЛЕЖЕЋИ НА МЕКИ ДУШЕЦИ. ПА ЗАР НИЈЕ КОСОВО СРПСКА ЗЕМЉА КО И БЕОГРАД? КАКА ЈЕ РАЗЛИКА?
Јесте деда,али не могу међународне војне трупе да гарантују безбедност српској Влади и владикама на Косову!
ДЕТЕ,ЗАР СУ ЊИОВЕ ГЛАВЕ ВАЖНИЈЕ ОД ГЛАВЕ ОНИ МУЧЕНИЦИ СРПСКИ НА КОСОВО? КО ТО ПРОЦЕЊУЈЕ ЧИЈИ ЈЕ ЖИВОТ ВРЕДНИЈИ? КО ТРЕБА ДА ГИНЕ И ПАТИ СВАКИ ДАН, А КО ТРЕБА ДА УЖИВА И ДА БЕСНИ СВАКИ ДАН? ДА ПРАВИ НЕКАКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ О КОСОВО И СЕБИ НАБИЈА РЕКЛАМА У НАРОД. А КОСОВО НАГРЂЕНО И КРВАВО!
Али деда,чак и кад би Влада и све наше владике и епископи пристали да оду на Косово,то је технички немогуће.Где би радили?Где би били смештени?Где би вршили државне функције и примали стране делегације?
ДЕТЕ,ТО ЈЕ ЛАКО РЕШИВО! АКО ОДЛУЧИТЕ,ОНЕ СРБЕ СА КОСОВО СТАВИТЕ У КУЋЕ ОД ЧЛАНОВИ ОД ВЛАДУ И У ВЛАДИЧАНСКИ ДВОРОВИ. АЛИ НАРАВНО ПРИВРЕМЕНО. ДОК СЕ ПИТАЊЕ КОСОВО НЕ РЕШИ. ТЕ ИМ ДАТЕ ПЛАТЕ И ПРИМАЊЕ ОД ВЛАДЕ И ОД ВЛАДИКА. А ВИ ЛЕПО СВИ У ЕНКЛАВЕ У ЊИОВЕ КУЋЕ СЕ ПРЕСЕЛИТЕ И ПРИМАТЕ ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ КО ШТО САДЕ ОНИ ПРИМАЈУ,ДА СЕ ПРЕХРАЊУЈЕТЕ. ДАЛ БИ ТО БИЛО ПОШТЕНО ДЕТЕ?
Деда,на неки начин би.Али, на то нико неће да пристане.
НЕЋЕ ДЕТЕ,НЕЋЕ. ЈЕР ЈЕ САДАШЊИМ ЉУДИМА НА ЗЕМАЉСКА КУГЛА СРЦЕ ОД КАМЕН. НЕЋЕ НИКО ДА СТРАДА РАДИ ПРАВДУ. А СВИ ВОЛЕ ДА ПРИЧАЈУ О ПРАВДУ И ДА СЕ КИТЕ С ПРАВДУ.
Деда,како мислиш да је садашњим људима срце од камена,када живимо у времену компјутерске цивилизације?
КОЈЕ БРЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ ДЕТЕ? КАКИ БРЕ КОМПИЈУТЕРИ? ДУША ОД ОВАЈ НАРОД СЕ ОКАМЕНИЛА ОД СЕБИЧНОСТ! НИКО С НИКИМ НЕ ГОВОРИ. БРАЋА СЕ МЕЂУСОБНО МРЗЕ. СВИ СЕ ТУЖЕ ПО СУДОВИ, СВИ СУ ЗАВИДНИ ЈЕДНИ НА ДРУГИ. УБИ ИХ ЗАВИСТ! О КАКИ ТИ КОМПИЈУТЕРИ ПРИЧАШ? НЕ МОЖ БРЕ КОМПИЈУТЕР ЗАМЕНИТИ ЉУБАВ МЕЂУ ЉУДИ! ЗАР НЕ ВИДИШ БРЕ ДА ОВИ ПОКВАРЕНИ МАНИЈАЦИ И БЛУДНИ СТАРЦИ СРПСКУ ДЕЦУ ЈАШУ ПО ЗЕМЉИ СРБИЈИ! НА ТО ВИШЕ НИКО И НЕ ОБРАЋА ПАЖЊА! И ТО ПОСТА НОРМАЛНО!
Деда,ти стално избегаваш да одговориш да ли у званичним историјским књигама постоји запис о Старим Сорабима.
ПОСТОЈИ ДЕТЕ. ДЕТЕ,ЈЕСИ ЛИ ИКАД ЧИТАЛА О ЗЛАТНО ДОБА ОД ЧОВЕЧЕНСТВО?
Јесам деда.Да ли то значи да су Сораби живели у златном добу човечанства?
НИСУ БРЕ ЖИВЕЛИ! НЕГО СУ ВЕЛИКИ СРБИ СВЕТУ НАПРАВИЛИ ЗЛАТНО ДОБА, ДА БИ ЧОВЕЧАНСТВО МОГЛО ДА ЖИВИ У МИР И РАДОСТ! А НЕ У МУКУ И У ПАТЊУ И ШКРГУТ ЗУБИ.
Деда,да ли је раније био хаос или златно доба?Ми смо у школи учили да је материја настала из хаоса.
ДЕТЕ,ДА ЛИ БИ СЕ ТИ С МЕНЕ СЛОЖИЛА ДА СВЕ ОВО ЛЕПО ПОРЕДАМО ПО РЕД КАКО ЈЕ БИЛО?
Хоћу деда.Изволи,реци.
ДЕТЕ,ПРВО ЈЕ БИО РАЈСКИ ВРТ. ТО ЈЕ БИЛА САВРШЕНА ДРЖАВА ОД ГОСПОД БОГ. НЕБЕСКА ДРЖАВА,БОЖИЈИ ПОРЕДАК. У ТУ ДРЖАВУ НИЈЕ БИЛА НИ ПАТЊА НИ СМРТ, НИ БОЛЕСТ, НИ ЖАЛОСТ,НИ ТЕЖАК РОБОВСКИ РАД,НИТИ ИКАКА МУКА,ПОГАН И ЗАВИСТ, НЕГО САМО ВЕЧНА РАДОСТ И ВЕЧНА СРЕЋА. ТО ДЕТЕ БЕШЕ БОЖАНСКИ СВЕТ КОЈИ СЕ ЗВАШЕ СТАРИ БОЖИЈИ ПОРЕДАК. А ОНДАК ДЕТЕ,КАДЕ АДАМ И ЕВА ПОЧЕШЕ ДА УЖИВАЈУ У САМИ СЕБИ,У СВОЈЕ ЗЛО,ПОСТАДОШЕ НЕСАВРШЕНИ И МОРАДОШЕ ЗАЈЕДНО СА ЗМИЈА ДА БУДУ ИЗБАЧЕНИ ИЗ САВРШЕНИ БОЖИЈИ ПОРЕДАК. ТО САМ ТИ ВЕЋ НАСПОМЕНО,КАКО СУ ИЗБАЧЕНИ. ОНДАК ТИ ДЕТЕ АДАМ,ЕВА И ЗМИЈА НА ЗЕМЉИ НАПРАВИШЕ СВОЈ НОВИ ПОРЕДАК И НАЗВАШЕ ГА НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК. ЈЕР ТО ЈЕ ПОРЕДАК БЕЗ ГОСПОД БОГ. А ТАЈ ТИ ПОРЕДАК ДАНАШЊИ НАУЧНИЦИ ОД АСТРОНОМИЈУ ЗОВУ ПРВИ КОСМИЧКИ ПРАСАК. КАДЕ ЈЕ ОВИ СВЕТ НАСТО ИЗ ХАОС,АДАМ,ЕВА И ЗМИЈА СУ НАПРАВИЛИ ВЕЛИКУ КОСМИЧКУ ТРАГЕДИЈУ ОД СВОЈ БЕЗОБРАЗЛУК И СВОЈА САМОЖИВОСТ. И ТО ИСТОРИЈА РАЧУНА КО ВЕЛИКИ ХАОС ИЗ КОГА ЈЕ НАСТО СВЕТ. ВИ ТО УЧИТЕ У ШКОЛУ ДА ЈЕ СВЕТ НАСТО ИЗ ХАОС,А ТО ЈЕ ДОНЕКЛЕ НЕКАКА ИСТИНА. ЈЕР АКО ЈЕ ХАОС ОТАЦ И МАЈКА НА ОВИ СВЕТ,ОВИ СВЕТ ВОЛИ СВОЈИ РОДИТЕЉИ,ШТО ЈЕ И ПРИРОДНО ДА ЧОВЕК ВОЛИ СВОЈИ РОДИТЕЉИ. ТЕ СЕ ОВИ СВЕТ ЧЕСТО ВРАЋА У ХАОС : ХАОС ОД ПРИРОДНУ КАТАСТРОФУ. ХАОС ОД РАТОВИ МЕЂУ ДРЖАВЕ. ХАОС ОД ЗАРАЗНЕ И ДРУГЕ ТЕШКЕ БОЛЕШТИНЕ. ХАОС ОД МЕЂУЉУДСКИ ОДНОСИ. ХАОС У САМУ БОЛЕСНУ ПСИХУ ОД ЧОВЕКА,БОЛЕСНОЈ ОД ЊЕГОВО ЛИЧНО НЕЗАДОВОЉСТВО ШТО НИЈЕ БОГ. И ШТО МУ ДРУГИ НЕ ОДАЈУ ПОЧАСТИ КО ДА ЈЕ БОГ, ИЛИ У НАЈМАЊУ РУКУ КО ДА ЈЕ САМИ ЦАР. СВЕ ЈЕ ТО ХАОС ДЕТЕ! СВЕТ БЕЗ БОЖИЈУ ЉУБАВ ЈЕ ХАОС! ТО ЈЕ ХАОС!
Деда,ти стално причаш о неким ужасним и морбидним стварима.Које је доба било после хаоса?
ДЕТЕ,ВИДИШ,СВАКА ДРЖАВА НА ОВИ СВЕТ ИМА И ПОЛИЦИЈА И КРИВИЧНИ ЗАКОНИ ДА ГОНИ И ПРОГОНИ ОНИ КОЈИ ПРАВЕ ХАОС У ДРЖАВУ,ДА НЕ УНИШТЕ ДРЖАВУ. ЈЕР ОНИ КОЈИ ЗАМЕЋУ ХАОС,НЕЋЕ САМИ ОД СЕБЕ ДА ПОПУСТЕ ДА СЕ ПОКАЈУ БЕЗ ГОЛЕМУ КАЗНУ. ЈЕР ЈЕ ЊИОВА УНУТРАШЊА ПРИРОДА ЗЛА,ТЕ ИХ ОНА НАГОНИ ДА ПРАВЕ ХАОС.
Деда,али Христ је опростио разбојнику на крсту.
ПА ДЕТЕ,ДАЛ ТО ЗНАЧИ ДА МИ ТРЕБАМО ДА УКИНЕМО КРИВИЧНИ ЗАКОНИ У НАШУ ДРЖАВУ И ДА ПУСТИМО СВИ РАЗБОЈНИЦИ И КАБАДАХИЈЕ ИЗ ЗАТВОРИ ДА ПОЧИНЕ ЈОШ ВЕЋИ ХАОС НЕГО ШТО ЈЕ САДЕ У ДРЖАВУ? ЈЕЛ ТО ЗНАЧИ ТО ДЕТЕ ПО ТЕБЕ?
Деда,не знам,тако сви кажу.
ДЕТЕ,НЕ МОЖЕ СЕ ТАКО ОЛАКО ТУМАЧИТИ НОВИ ЗАВЕТ И КАКО КО ОЋЕ! ЗАШТА ЈЕ ТАЈ РАЗБОЈНИК НА КРСТ БИО ОСУЂЕН?
Деда,он је био осуђен за злочине и убиства.
ДЕТЕ,У ТАДАШЊЕ РИМСКО ЦАРСТВО ЊИОВ КРИВИЧАН ЗАКОН ЗА ТО ДЕЛО ЈЕ ПРОПИСО СМРТ НА КРСТ. ПО ТАЈ СУ ЗАКОН РАЗБОЈНИКА ОСУДИЛИ И НА КРСТ РАЗАПЕЛИ ДА У НАЈСТРАШНИЈЕ МУКЕ УМИРЕ. ЗА ЗЕМАЉСКИ ЗЛОЧИНИ ПРИМИО ЈЕ ЗЕМАЉСКА КАЗНА И НА МУКЕ ЈЕ УМРО.
Али деда,њега је Христ спасио!
ДЕТЕ,У НОВИ ЗАВЕТ ПИШЕ ДА ЈЕ ХРИСТОС ПРАВИО РАЗНА ЧУДЕСА.
Јесте деда.Васкрсавао је мртве,лечио болесне,ходао по води.
ПА ЗАР НИЈЕ ХРИСТОС ДЕТЕ МОГО ДА СКИНЕ ТОГ РАЗБОЈНИКА СА КРСТА,ИЗЛЕЧИ МУ РАНЕ И ПУСТИ ГА ДА ДАЉЕ ПЉАЧКА И УБИЈА ЉУДЕ ПО ЈЕВРЕЈСКУ ЗЕМЉУ ПАЛЕСТИНУ?
Деда,нисам никада размишљала на такав начин.
ПА ДЕТЕ,САДАШЊИМ ЈЕ СРБИМА ЗАБРАЊЕНО ДА РАЗМИШЉАЈУ! НЕГО САМО ПОНАВЉАЈУ ШТА ИМ СЕ КАЖЕ. НЕ СМЕЈУ ЈАДНИ ОД УНУТРАШЊИ СТРАХ НИ ДА МИСЛЕ ИСПРАВНО. АЈДЕ РЕЦИ МИ ДЕТЕ, ЗАШТО ХРИСТОС НЕ ОСЛОБОДИ РАЗБОЈНИК,НЕ ИЗЛЕЧИ МУ РАНЕ И НЕ ПУСТИ ГА ДА ДАЉЕ ЧИНИ ЗЛОЧИНИ?
Деда,то не би било праведно.Онда Христ не би био син Бога правде, да је то учинио.
ПА ЧИЈИ БИ ОНДА ХРИСТОС БИО СИН ДА ЈЕ ТО РАДИО ДЕТЕ?
Деда,онда би он био ђавоље посинче,као што ти знаш да кажеш.
ДЕТЕ,ЗА ЗЕМАЉСКО ЗЛО И ЗЛОЧИНИ НЕМА ТУ ДА ТИ НЕКО ПРОДАВА ПОКАЈАЊА И ДА ЛАЖЕ И ТЕБЕ И СЕБЕ ДА ЈЕ ОН НЕКИ НАМЕСНИК БОЖИЈИ НА ЗЕМЉУ. НЕГО ЗА ЗЕМАЉСКО ЗЛО МОРА ДА СЕ ПРИМИ КАЗНА ОД КРИВИЧНИ ЗАКОН ОД ТУ ЗЕМЉУ У КОЈУ ЈЕ ЗЛО ПОЧИЊЕНО. КАКО МОЖЕТЕ ДА ТРАЖИТЕ БОЖИЈУ ПРАВДУ,А ЗЕМАЉСКУ НЕЋЕТЕ ДА ИЗВРШАВАТЕ КОЈА ЈЕ МЛОГО ПУТА БЛАЖА ОД БОЖИЈУ ПРАВДУ?
Деда,ја се у том делу у потпуности слажем с тобом.Да би држава напредовала,сви закони у тој држави морају се у потпуности спроводити.Али,сада те питам најкључније питање које ме тишти читав живот из Новог Завета.Да ли је Христ знао за све злочине тог разбојника који је био разапет заједно са Христом?
ЈЕСТЕ ДЕТЕ.
И када му је разбојник рекао:“Сети ме се,Господе,када дођеш у Царству своме.“ И рече му Исус:“Заиста ти кажем,данас ћеш бити самном у рају.“ Да ли је Исус заиста повео разбојника са собом у Рај?
ДЕТЕ,РАЗБОЈНИК ЈЕ УМИРО НА КРСТ У ТЕШКЕ МУКЕ. ХРИСТОС ЈЕ ИМО ДОБРО СРЦЕ. А ПОРЕД ФИЗИЧКЕ МУКЕ РАЗБОЈНИК ИМАДЕ И МЛОГЕ ПСИХИЧКЕ МУКЕ И ГРИЖЕ САВЕСТИ. ШТА БИ ТИ УЧИНИЛА ЧОВЕКУ КОЈИ УМИРЕ А ЗНАШ ДА МУ НЕМА СПАС,А ОН ТЕ НЕШТО ЗАМОЛИ? ДА ЛИ БИ МУ ТУ МОЛБУ ОДБИЛА?
Не бих деда.Нема смисла.
ТАКО ЈЕ ДЕТЕ И ХРИСТОС УТЕШИО ТАЈ РАЗБОЈНИК. АЛ ГА У РАЈ НИЈЕ МОГО НИКАКО ДА ПОВЕДЕ. ПА МАКАР ХРИСТОС БИО И СИН БОЖИЈИ НА ЗЕМЉУ!
Али деда,зашто није могао да га поведе у Рај,када сви тврде да га је повео у Рај?
ДЕТЕ,САМ ХРИСТОС ЈЕ ТВРДИО ДА ЈЕ ДОШО У СВЕТ ДА ОБНОВИ ПРВОБИТАН ЗАВЕТ С БОГ. И САМ ЈЕ РЕКО ДА БИ СЕ НЕКО СПАСИО,МОРА ДА БИДНЕ САВРШЕН КО ШТО ЈЕ САВРШЕН ЊЕГОВ ОТАЦ НЕБЕСКИ. А ДЕТЕ,ТАЈ РАЗБОЈНИК ЈЕ БИО ДАЛЕКО ОД САВРШЕНСТВО. А БОГ ЈЕ ВЕЋ ДАВНО ИСТЕРО РАЗБОЈНИЦИ ИЗ РАЈ! НЕЋЕ ИХ ВАЉДЕ ОПЕТ ПРИМАТИ НАЗАД? ПОТПУНО СТЕ ХРИШЋАНСКУ НАУКУ ИЗВРНУЛИ НАОПАЧКЕ! АЛ НЕКА ВИ БУДЕ. ЈЕР ЋЕ ВИ БИТИ СУЂЕНО ПО ВАША САВЕСТ И ПО ВАША ДЕЛА. ИМАЈТЕ НА УМУ ДА ВАС НИКАКИ АУТОРИТЕТИ ОД ОВИ СВЕТ НЕЋЕ ДА СПАСУ ОД СТРАШНИ СУД БОЖИЈИ!
Деда,ово ми се сада потпуно уклапа.Али,црквени ауторитети се неће сложити са тобом.
ДЕТЕ,ДЕДА НИЈЕ ОВДИ У ЦАРСКУ ПРЕСТОНИЦУ ОД СТАРИ СОРАБИ ДА СЕ С ЊЕГА НЕКО СЛАЖЕ А НЕКО НЕ СЛАЖЕ. НЕГО ДА ГОВОРИ ИСТИНА. ПА НЕК СЕ СПАШАВА КО ПРЕПОЗНА ИСТИНУ. А КО МРЗИ ИСТИНУ,ИМА ДА МРЗИ И ДЕДУ. МРЗЕЋЕ И ХРИСТА, И БОГА ЋЕ ДА ЗАМРЗИ.
Деда,поново смо се удаљили од теме.Које је доба настало после хаоса?
ДЕТЕ,ПОЧЕХ ТИ ПРИЧАТИ ДА ХАОС НЕЋЕ САМ ОД СЕБЕ ДА ОДСТУПИ СА СВЕТ. НЕГ ТИ ОНДАК МОЈЕ ДЕТЕ НАВАЛИШЕ СРБИ ИЗ РАЈСКИ ВРТ НА ЗЕМЉУ,ТЕ УДРИ ПО ОНАЈ ХАОС! ГРДНЕ БАТИНЕ ЗАДАДОШЕ ХАОСУ! И ТАДЕ ДЕТЕ СРБИ НАПРАВИШЕ ЗЛАТНО ДОБА НА ОВИ СВЕТ!
Деда,како су ти Срби изгледали тада?
ДЕТЕ,ОНИ СУ БИЛИ СВЕТИ РАТНИЦИ! РАТНИЦИ СВЕТЛОСТИ! ОКО ЊИОВО ТЕЛО И ГЛАВА ЈЕ ЗРАЧИО ЈЕДАН ЗЛАТНИ ОРЕОЛ, КО ШТО САДЕ ВИДИШ НА ПРАВОСЛАВНЕ ИКОНЕ ЗЛАТНИ ОРЕОЛ ОКО ГЛАВА ОД НАШИ СВЕЦИ. ТО ТИ ЈЕ У НАШУ ЦРКВУ СЕЋАЊЕ НА СТАРИ СОРАБИ.
Које доба је настало после златног доба,деда?
Е ТАДЕ НАСТАДЕ ЛЕДЕНО ДОБА! СВА СЕ ЗЕМЉА СМРЗЕ И ЗАМРЗЕ!
Како је то деда после златног одмах ледено доба?
Е ДЕТЕ,ОНИ ПОТОМЦИ ОД СТАРИ СОРАБИ НЕ ХТЕДОШЕ ДА ДРЖЕ ЗАВЕТ ОД СТАРОГ СОРАБА ДА ТУКУ ЗЛО ПО СВЕТ. НЕГ ПОПУСТИШЕ. ВИЧУ ОНИ МЕЂУСЕ : МА ДОБРИ СУ ОВИ НАРОДИ! СТАРИ СОРАБ СТАРИНА ЗНАО ЈЕ ДА ПРЕТЕРА! ТАДЕ ОВИ ОСЛОБОЂЕНИ А ЗЛИ ПОЧЕШЕ ДА ВРШЉАЈУ ПО СВЕТ,ТАРАПАНА ДА ПРАВЕ ПОНОВО. АЛИ БОГ ТАДЕ ЗАМРЗНУ ЗЕМАЉСКУ КУГЛУ ДА СЕ ОНАДАК ЗЛО НЕ МОЖЕ БРЗО ДА ШИРИ ПО ЗЕМЉИ.
Деда,које је доба после тога настало?
ДЕТЕ,ОНДАК ТИ НАСТАДЕ,ТО ЗНАШ ИЗ ИСТОРИЈУ КАМЕНО ДОБА.ПА БАКАРНО ДОБА,ПА БРОНЗАНО ДОБА,ПА ГВОЗДЕНО ДОБА. ТЕ ТИ САДЕ ПОНОВО НАСТАДЕ НОВО КАМЕНО ДОБА.

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat