ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

VIZANTIJSKI KRST NA SRBSKOJ ZASTAVI

ВИЗАНТИЈСКИ КРСТ НА СРБСКОЈ ЗАСТАВИ

Деда,имамо ли ми у нашем данашњем писму иједно од тих твојих сорабских слова?
ДЕТЕ,ОД ПЕТСТОИЉАДЕ СЛОВА ОД СТАРИ СОРАБИ,ОД ПЕТСТОИЉАДУ СВЕТИ ПЕЧАТИ,МИ ИМАДЕМО САМО ЈЕДАН. А И ПРОТИВ ЊЕГА СЕ БОРИМО НАЈМАЊЕ ЗАДЊИ СТО ГОДИНЕ.
Где је тај печат деда?
ДЕТЕ,НЕ БИ ВЕРОВАЛА! ВИЈОРИ СЕ НА СРПСКУ ЗАСТАВУ ОД ДАНАШЊА РЕПУБЛИКА СРБИЈА!
Деда,шта причаш.Где је тај печат на нашој застави?
ДЕТЕ,ТО СУ ТИ ЧЕТРИ ОЧИЛА КОЈИ ОКРУЖУЈУ ВИЗАНТИЈСКИ КРСТ НА СРПСКА ЗАСТАВА. А КРСТ ЛЕЖИ НА ГРУДИ ОД ДВОГЛАВИ ОРАО.Деда,то је део нашег фолклора,та четири „С“ око крста,и ми смо управо зато ставили на нашу заставу двоглавог орла и четири „С“.
ДЕТЕ,НИКАКО НЕ МОГУ ДА СЕ РАЗУМЕМ У ТА ВАША ПОЛИТИКА. ДА ЛИ ЈЕ ДАНАШЊА РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАСЛЕДНИЦА ОД СРЕДЊОВЕКОВНА СРБИЈА? ПО ЗАСТАВУ И ГРБ РЕКО БИ ДА ЈЕСТ.
Деда,наша Влада ради на томе да се очува вишевековни историјски континуитет наше државе.
А ДА ЛИ ТИ ЗНАДЕШ ШТА ЗНАЧИ РЕЧ ОЧИЛО ШТО ГА ВИ ЗОВЕТЕ ОЦИЛО ИЛИ ОЦИЛА?
Знам,то је ћирилично слово „с“,као Срби.“Само слога Србина спасава“.
ДЕТЕ,ЛЕПА ЈЕ ТО НАРОДНА ИЗРЕКА. АЛИ ТО НЕ ЗНАЧИ ТО. ОЧИЛО ТИ ЈЕ ВРСТА САВИЈЕНЕ ТУРПИЈЕ ОД КОЈУ СЕ НЕКАД КРЕСАО КРЕМЕН ДА СЕ ВАТРА ЗАПАЛИ.
Али деда,шта ће нам турпије на нашем грбу?
ДЕТЕ,ДЕТЕ,СВУ СТЕ НАУКУ ОД СТАРИ СОРАБИ ЗАБАТАЛИЛИ! ВИШЕ НИШТА НЕ ЗНАТЕ ДА ТУМАЧИТЕ СА ЗДРАВ РАЗУМ. АКО СЕ ОД ТУ ТУРПИЈУ ПАЛИ ВАТРА,КРЕШЕ КРЕМЕН,ОНДАК ТИ ЈЕ ДЕТЕ НА СРПСКИ ГРБ ЗНАК ВАТРЕ!
Деда,шта ће ватра око крста?
ДЕТЕ,ТАКО МОРАДЕ ДА БИДНЕ НА ОВАЈ СВЕТ. АЛ ТО ДЕТЕ НИЈЕ ОБИЧНА ВАТРА,ОВА С КОЈА ЗЛОЧИНЦИ НАША СЕЛА СПАЛИШЕ И НАБИЈУ ЖЕНЕ,ДЕЦА И СТАРЦИ У ШТАЛЕ ПА ИХ ЖИВЕ ЗАПАЛЕ. НИЈЕ ТО ТА ВАТРА ДЕТЕ.
Добро,која још ватра постоји?
БИЛА ЈЕ ПОСТОЈАЛА НЕБЕСКА ВАТРА ДЕТЕ КОЈА ЈЕ СПАЉИВАЛА ЗЛО НА ОВИ СВЕТ,КОЈА ЈЕ САТИРАЛА СВАКИ ДУШМАН БОЖИЈИ. АЛИ СЕ ОНА У СРЦЕ ОД ДАНАШЊИ СРБИ УГАСИЛА, И У ЊИОВО ТИ СРЦЕ ДАНАС ОСТА ПЕПЕО ИЗ КОГА РАСТЕ ЈЕДИНО МАТЕРИЈАЛНА КОРИСТ И ЗАВИСТ. ТЕШКО ЈЕ ДАНАСКЕ ДЕТЕ ВРЕМЕ ЗА ОНОГА КОЈИ ОЋЕ ДА ОБНОВИ СРПСКО ЦАРСТВО.
Деда,данас нико неће да обнавља српско царство.
ВИДИМ ЈА ТО БОЉЕ ОД ТЕБЕ. АЛ ЋЕ ПО ЊИ ДА БИДНЕ МЛОГО ТЕЖЕ НЕГО ПО РОДОЉУБИ КОЈИ ОЋЕ. ЈЕР ЋЕ ДА БИДНУ РОБОВИ РОБОВА ОД СТАРИХ СОРАБА!ЗАР НИЈЕ ДЕТЕ ГОЛЕМА БРУКА ДА СУ САДАШЊИ ГОСПОДАРИ ОД СРПСКИ НАРОД БИЛИ ОБИЧНО РОБЉЕ ОД СТАРИ СОРАБИ?
Деда,молим те да оставиш те научнофантастичне приче, да смо ми били господари најразвијенијих и најкултурнијих народа на свету.Него ми реци нешто више о те четири свете ватре које окружују српски крст на нашем грбу.Шта ако Запад сазна за то тумачење које је можда штетно по нашу диплометију и инеграцију у Европу?
ДЕТЕ,ЈА ЋУ ДА ТИ РЕЧЕМ ПО ИСТИНУ,А ТИ ЊИМА ПРЕНЕСИ. БИО ЈЕ ЈЕДАН ДОБАР СРБИН КОЈИ ЈЕ ЖЕЛЕО ДА СПАСИ СРБИЈУ ОД ТУРЦИ. ОН ТИ ЈЕ ДЕТЕ БИО СИН ОД НАШ ЦАР ЛАЗАР. А КРВ ДЕТЕ НИЈЕ ВОДА. СВЕ ТИ СЕ КРОЗ КРВ ПРЕНОСИ. ТЕ ТИ ЈЕ ОН УВЕО У СРБИЈА НА ГРБ ОНО ШТО ДАНАС ЗОВЕМО ВИЗАНТИЈСКИ КРСТ. МИ СМО ТАЈ НАЗИВ ПРИХВАТИЛИ ИЗ НЕЗНАЊЕ,ЈЕР СУ ВИЗАНТИЈЦИ ТАЈ КРСТ ПРИХВАТИЛИ ОД СТАРОГ СОРАБА. А ТА ЧЕТИРИ ОЧИЛА ОКО КРСТА,ТАЧНО ЈЕ РЕКАО ДЕСПОТ СТЕФАН ЛАЗАРЕВИЋ ШТА ЗНАЧЕ.
Добро деда,шта значе?
ДЕТЕ ЗНАЧЕ : ВАТРОМ ЋЕМО КРСТ БРАНИТИ!
Нисам замишљала да треба неким насиљем бранити крст.
ДЕТЕ,НЕКАД СУ ЂАВОЛИ УДАРАЛИ НА БОЖИЈИ ПРЕСТО,ТЕ ИХ ЈЕ БОГ СПАЛИО С ВАТРУ. ОНДАК СУ АДАМОВИ ПОТОМЦИ РШУМ И ЛОМ НА ЗЕМЉА ПОЧИНИЛИ. ТЕ БОГ ПОСЛА СОРАБЕ,ТЕ ИХ СОРАБИ С ВАТРУ ПОРАЗИШЕ. И ПОРУШИШЕ ИМ И ДО ТЕМЕЉА САТРЕШЕ СВИ ДЕВЕТ ЦИВИЛИЗАЦИЈА, КОЈА ЈЕ СВАКА БИЛА ПО МЛОГО ПУТА САВРШЕНИЈА И НАПРЕДНИЈА ОД ОВУ ДАНАШЊУ.
Деда,ипак су Срби вандали и рушитељи.Не оптужују нас без разлога да смо нецивилизовани и дивљаци.
ДЕТЕ,ДА ЈЕ СТАРИ СОРАБ СТАРИНА ДАНАСКЕ ЖИВ МЕЂУ СРБИ,ОВИ СА ЗАПАД БИ НАМ СТАЛНО АПЛАУДИРАЛИ,А ВАМА СТАЛНО ПОКЛОНИ ДАВАЛИ И НАГРАДЕ,ДА НАМ СЕ ШТО ВИШЕ ДОДВОРЕ. А МОЈЕ ДЕТЕ,ПОШТО НИЈЕ ТАКО,СВАК ТИ МОЖЕ ДАНАСКЕ СРБИНА ПО ТУРУ ДА УДАРИ. А СРБИН МОРА ДА МУ ЗАХВАЛИ ШТО ЈЕ ДОБИО НОГА У ТУР.
Деда,зашто су ти Стари Сораби порушили старе цивилизације?Који је стварни разлог?
ДЕТЕ,КАД СТАРИ СОРАБ СТАРИНА ИСПРЕТУРА ОД БАТИНЕ АДАМ И ЕВА У РАЈ ШТО ИЗДАДОШЕ БОГА ЂАВОЛУ,ОНИ ТИ ТАДЕ СПАДОШЕ НА ЗЕМЉА. ТО ТИ ДАНАСКЕ ОВЕ СВЕТЕ КЊИГЕ И БИБЛИЈЕ ШТО СЕ ПИШУ У РИМ ГОВОРЕ,ДА ЈЕ ТО КО НЕКАКО ОТУЂЕЊЕ ЧОВЕКА ОД БОГ И ПАД ИЗ РАЈ. А НЕ ГОВОРЕ ИСТИНА! ДА СУ АДАМ И ЕВА ОДАЛИ ЂАВОЛУ ТАЈНИ ПРОЛАЗ ЗА БОЖИЈИ ПРЕСТО! ОВО ТИ ДЕТЕ НАДУГО ПРИЧАМ, ДА БИ СВАТИЛА СРПСКИ КРСТ СА ЧЕТИРИ СВЕТЕ ВАТРЕ ОКО ЊЕГА. У РАЈ ВРЕМЕ НЕ ПОСТОЈИ. У РАЈ ЈЕ ВЕЧНОСТ ДЕТЕ. А ВРЕМЕ ЈЕ ОТПАД ОД КОСМОС. ЈЕР ДА ВРЕМЕ ВАЉА,НЕ БИ ЧОВЕК КАД ПРОЂЕ КРОЗ ВРЕМЕ ОСТАРЕО,ОБОЛЕО И УМРО. ТАКО ПОСЛЕ ТАЈ РШУМ И БОЈ ОКО БОЖИЈИ ПРЕСТО,СКУПИ ГОСПОД БОГ ОКО СЕБЕ СТАРИ СОРАБИ У РАЈСКИ ВРТ,ТЕ ИМ КАЗУЈЕ : ДЕЦО БОГА ЖИВОГА! ВЕЋ ЈЕ У ЗЕМАЉСКО ВРЕМЕ ПРОШЛО ТРИСТАХИЉАДЕ ГОДИНЕ КАКО АДАМ И ЕВА УТЕКОШЕ НА ЗЕМЉА. ОНИ СУ ВЕЋ ОДАВНО ПОМРЛИ,ДУШЕ ИМ СЕ КУВАЈУ У ПАКЛЕНЕ МУКЕ ЗБОГ ИЗДАЈУ. АЛИ ЊИОВИ ПОТОМЦИ СЕ УДРУЖИШЕ СА САМ ЂАВО СОТОНА КОГА САМ ОКОВАО У ВРЕМЕНУ,ТЕ ЧИНЕ ЗЛО НА ЗЕМЉА. ЧИТАВ КОСМОС СЛУША ГОСПОД БОГ ОСИМ ТИ ОТПАДНИЦИ НА ЗЕМЉУ, КОЈИ ПОНОВО ПРАВЕ НЕКО ОРУЖИЈЕ СА ЂАВОЛИ ЗАЈЕДНО И ПОКУШАВАЈУ СА ТО ОРУЖИЈЕ ДА СЕ ПРОБИЈУ ДО БОЖИЈИ ПРЕСТО! А СОРАБИ УПИТАШЕ ГОСПОД : ГОСПОДЕ,ШТА ДА ЧИНИМО? А ГОСПОД ИМ ОДГОВОРИ : ДЕЦО МОЈА,ИДИТЕ НА ЗЕМЉА ДА СРУШИТЕ ЗЛУ ВЛАСТ САТАНЕ И ЊЕГОВИ СЛУГУ! АЛ СЕ ДЕТЕ ЂАВОЛИ НА ЗЕМЉУ ОСИЛИШЕ,И ОВА АДАМОВА ПОКОЉЕЊА. ТЕ ТУКУ ИЗ СВА РАСПОЛОЖИВА ОРУЖИЈА ПО КОСМОС! ОЋЕ ДА ПРОВАЛЕ У РАЈСКИ ВРТ!

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat