ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Smrtonosne reforme

ПОЛИТИКА, среда 27. септембар 2000
Мрачни планови запада за СРЈ у анализи Чошудовског


СМРТОНОСНЕ РЕФОРМЕ

Русија, Бугарска, Украјина и друге земље источне Европе и Балкана, које су у потпуности сарађивале са ММФ, доспеле су у тешку кризу, економске активности су им преполовљене. - Југославија није добар роб, не љуби руку онима који су је бомбардовали. - Историја је показала да када се ММФ дочепа земље која се одупирала третман према њој је још свирепији.



Њујорк 26. септембра


Уколико би "демократска опозиција" дошла на власт она би наметнула економски "лек" ММФ-а. То је оно што је она (опозиција) и рекла у свом програму.
Да ли би то био исти програм који су ММФ (укључујући и неке људе који воде Г-17) преписао Русији, Бугарској , Украјини?
Русија, Бугарска и Украјина су сарађивале у потпуности са Вашингтоном. Као нације оне никада нису дале отпор томе да буду претворене у колоније, каже канадски професор.
Да ли је Запад био милосрдан?
Погледајте Русију. За време прве године спровођења реформи, 1992. године, плате су пале за 86 одсто. И као у другим земљама источне Европе и Балкана, економске активности су преполовљене, иако су биле и пре на ниском нивоу.
А то су земље које су сарађивале. А сви знају колико Сједињене Државе узнемиравају Југославију. Југославија није добар роб. Не љуби руку онима који су је бомбардовали.
Историја показује да, кад се ММФ дочепа земље која се одупирала, третман је још свирепији.

СМРТОНОСНА РЕФОРМА У ПЕРУУ

То се најбоље видело на примеру Перуа, који није био ни издалека тако бунтован као што је Југославија.

У Перуу, влада председника Алана Гарсија  (од 1985 до 1990) одбила је да учини оно што је ММФ наредио. Године 1985 . влада је одлучила да измири спољни дуг по такозваној сниженој рати. Направљен је такав економски програм који би помогао, а не уништио привреду.
Земља је одмах стављена на црну листу ММФ и то је пореметило спољну трговину Перуа.
Онда се појављује професор Алберто Фухимори. То су били избори 1990. године. Захваљујући Вашингтону, Перу је имао економских проблема, па су многи људи желели промене. Фухимори је био непознат. Људи су осећали да је он био "поштен", "обећавајући". Предводио је малу партију која никада није била на власти. Изгледао је "чист". Уз помоћ Вашингтона, постао је главни кандидат на изборима, бирачи су изабрали њега у односу на друге, јер ми у ствари нисмо знали ко је он и "мислили смо да је поштен" и да "можда ако имамо неког ко се свиђа Вашингтону, они ће бити самилоснији према нама".
Нису "у Перуу" разумели. Вашингтон нема самилости.
Фухимори је, наравно, подлегао ММФ-у. Оно што је уследило била је једна од најсмртоноснијих економских реформи у Латинској Америци у њеној историји.
Од данас до сутра, цене горива су порасле 31 пут, или 2968 одсто, а цене хлеба за 1.150 процената.
Људи нису више могли да дозволе себи ни воду да прокувају.
Избила је епидемија колере, Социјалне последице су биле разарајуће. А све то је био само почетак смртоносних десетогодишњих реформи под Фухиморијем.
Ваља се присетити - Перу није, при том, ништа нажао учинио западу. Само је дао почетни отпор насртајима ММФ.ЖЈугославија је нешто сасвим друго. Југославија већ више од сто година излуђује немачки естаблишмент, а сад и Амерички.
Вашингтон и Берлин не би желели више мање него да направе од Југославије пример тоталног ропства, да покажу људима шта ће да им се догоди ако пруже отпор.
Зар то нису на најбољи начин демонстрирале САД и Немачка на Косову?

Вашингтон би све учинио да понизи народ

Гангстерско - фашистички режим је тамо успостављен. Западни лидери и те како добро знају какав су ужас донели на Косово. Генерални секретар Кофи Анан примио је пун извештај о томе. О том извештају писао је британски Обсерватер: Убиства, тортуре и егзекуције то су велике оптужбе против косовског заштитног корпуса чији су власник УН, о чему се говори у поверљивом извештају УН написаном за генералног секретара Кофија Анана.


Шта ће Вашингтон да уради ако се службеници Г-17 дочепају Југославије?
Они би спровели најекстремније економске реформе да униште земљу. Цене би отишле у небо, фармери би изгубили своју земљу, бизнис би се затварао. У Мађарској, они "Вашингтон и ММФ" приватизовали су једину фабрику сијалица, а затим је затворили, тако да сви морају да купују америчке сијалице "Џенерал Електрик".
У Југославији они би одузели и лампе. Народ би био осуђен на гладовање.
Таква врста патњи проузрокује етничку тензију. Вашингтон би на то одговорио бичем, шаљући своје ОВК фашистичке терористе. Зашто Вашингтон држи ОВК на власти на Космету? Јер, он жели поново њих да искористи. За шта? Они нису у стању да се боре са правом армијом, али зато што знају да тероришу цивиле.

Вашингтонски контролисана влада би довела НАТО трупе да им помогну да одржавају ред.
Трупе никада не би отишле. Оне би ловиле измишљене ратне злочинце, хиљаду пута горе него што то раде у РС, у Хрватској, муслиманском делу Босне, док би на ту листу за лов били стављени и етнички Албанци који су побегли у Србију од фашистичког прогањања.
Сви лојални Југословени морали би да плате за своје "измишљене" злочине, тако да "залечење може да почне".
Све би било учињено да се народ понизи, да се сломи његов дух и да се елиминишу потенцијални лидери отпора.
"Демократска" опозиција каже, ако се само дочепа власти, све ће бити нормално. Вашингтон ће се, ето, према Југословенима понашати добро. Сигурно, да би тако било, баш као што су Американци третирали Индијанце, каже се у ироничном тону у анализи професора Мишела Чошудовског и Џерада Израела.         

3 коментара:

Анониман,  28. децембар 2011. 17:08  

kakvo je stanje Indijanaca danas u nekim djelovima!!kakvo...vidjeh selo njihovo..nedaleko od modernog grada..vidjeh jad i bijedu i nema sta ni da jedu.,,vidjeh da im se duhovna snaga na sve nacine reze i sa svih strana ih se steze..sa svih...vidjeh da su im djecu u ime dobrote uzeli i sve poduzeli da duh i sijecanje na Velikog duha uniste i da svaku mrvicu mudrosti poniste,,,vidjeh pa se zastidjeh kako je covjek dostojanstvo izgubio, sam sebe ispred lica istine ubio, a sada galopira u iluziju smisla zivota..zaboravljajuci da je samo u slobodi postojanja ljepota..zaboravljajuci da Dusu od robovanja oslobodi...i da se u istini ispred samog sebe u sebi..ili ispred Boga rodi!!

honolulu 10. јануар 2012. 21:49  

Bila sam na Kosovu...Velika Hoca...Cudesna snaga Bozanske Promisli..AMIN

honolulu 10. јануар 2012. 21:50  

Kosovo, cudesna snaga Bozanske Promisli...AMIN

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat