ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Slovenska Evroazija


Словенска Евроазија
вековни сан Посвећених Словена

Драган Симовић
Оно смо што сневамо, каже једна древна мудрост Белих Индијанаца, који су били посвећени у многе тајне Неба и Земље.
И заиста, ништа тако не обликује Човека, ништа тако не твори његов карактер и поглед на свет, његову душу и стваралачке замисли, као снови које и будан снева.
Велики Посвећеник Светлости, Никола Тесла, сведочи у својим дневничким белешкама, да су у његовом стваралаштву били најпресуднији снови. Не знања, не мисли, већ снови!
Само онај који снева, који има сне и снове, бива Великим Посвећеником Духовне лепоте.
Сви велики песници и уметници, сви значајни ствараоци и проналазачи, кроз векове, умели су будни да сневају, и били су, ка циљу својему, управо сновима вођени.
Словенска Евроазија јесте вековни сан свих Посвећених Словена. Највећи, и најраспрострањенији, Евроазијски Народ, Словенски Народ (који није случајно добио и запосео петину копна на Мајци Земљи), има значајну мисију у Новом добу, а то ће бити Доба Духа Светога, Духа Стварања, по речима Николаја Берђајева.
Једна знаменита личност, новогностик и творац антропософије, Др Рудолф Штајнер, још је пре једног столећа (1909. године), објавио књигу о мисији Словена у Новом добу илити шестом космичком циклусу после нестанка Атлантиде. По његовим речима, Словени ће водство Човечанства преузети од Германске расе, која је Човечанство водила од пропасти Рима.
Руски мислилац и посвећеник, антропософ и философ, Сергеј Прокофјев, иначе Штајнеров следбеник, у свом обимном делу Мисија Словена, предвиђа Свесловенско духовно, културно, научно и економско уједињење, у једну културно и економски јаку државну заједницу. То ће бити Словенска Евроазијска Заједница, илити Унија, духовна, културна и одбрамбена кичма Евроазије.
Сведоци смо убрзаног успона и развоја Истока, Словенског Истока, и Далеког Истока.
Исток се креће узлазном, а Запад низлазном линијом. Наравно да то види само онај који има очи да види, и онај који жели да види. Многи су и даље у опсени декадентне Западне цивилизације која се, већ видимо, убрзано, и све брже, урушава.
Зашто мора да се догоди Словенска Епоха?
Човечанство је, по мишљењу Рудолфа Штајнера, толико утонуло у материју, да ништа више не види осим материје. Изгубивши везу са Извором Живота, са Космичком Душом, са сваким видом стваралачког и божанског импулса, Човечанска је раса уместо путем навише окренула путем наниже. А све то због фаворизовања рација, интелекта и ума Западног Човека, због његовог позитивистичко-материјалистичког погледа на свет, који је у себи развијао само оно себично и саможиво животињско биће.
Словени су раса која је сачувала Душу, закључује Рудолф Штајнер. И, управо ће Словени (а то и јесте њихова мисија у Новом добу), преусмерити Човечанство ка Космичкој Стваралачкој Души.
То ће бити Доба Духа Светога, Духа Стварања.
Човек је у последња два века толико запоставио, пре свега душу, а потом стваралаштво, стваралачки рад, духовност и снове, а све то због похлепе и грамзивости, да, уистини, све мање личи на Човека, а све више наличи прождрљивој животињи.
Један је Посвећеник Истока, једном приликом, кад су га упитали да ли ће се, збиља, догодити Ново доба, одговорио пророчански:
Или ће се догодити, или нас неће бити!  

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat