ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Sudiće nam daleko jedno pokoljenje


Судиће нам
далеко једно покољење!

Драган Симовић

Кад ветар времена распрши све мене и опсене, све лажи и обмане, кад у трену мине стотину лета, знајте и верујте, пријатељи ми мили и драги, судиће нам далеко једно покољење!
Судиће нам за све оно и што смо чинили и што нисмо чинили.
Судиће нам за лоша дела што смо лоше чинили, али ће нам, такође, судити и за она добра дела која нисмо чинили, а могли смо да чинимо!
Могли смо да чинимо, јер нам је од Бога живога, од Створитеља, од Духа Великога, дано да чинимо добра дела, да се жртвујемо за Живот, за Светлост, за Истину, за Слободу, за ближње и суближње своје, и за све ине знане и незнане.
Знајте, и памтите, да је и нечињење такође чињење, и често нечињење може бити већа грешка и већи злочин и од самог погрешног чињења!
Немојте се скривати иза нечињења, јер ви, управо нечинећи чините да зли чине уместо вас. Човекова је света дужност, а то му је од Бога поверено, а то и јесте човеков завет са Богом живијем, са Пра Васељеном, са Великим Духом Стварања, да се бори против зла и таме!
По једном древном тајинственом Знању наших Великих Предака, наших Предака од Инда и Дњепра до Словенског Дунава, Створитељ је и створио човека по Лику Својему да би Му човек (биће сушто и суштаствено!) помагао у ширењу Божанске Светлости!
Ако се човек не бори против мрака и зла, ако тирјанству не стане ногом за врат, ако злотворе и тирјане не доводи к познанију права, онда он саботира Бога, онда он гази праискони завет, завет дан живоме Богу.
Ми смо сваког дана, сваког часа, на испиту пред Богом и код Бога, на испиту код својих Предака, али и на испиту код својих Потомака, а управо ови потоњи највише гледају у нас!
Гледају у нас, јер смо ми њихови Преци, будући да њихова судбина зависи од нас, од нас оваквих и какви јесмо и какви нисмо!
Многе смо и различне дарове добили од Духа Живота, и свако дејствује саобразно са својим даровима. Некоме је дано да буде земљоделац и ратар, некоме да буде војник и ратник, некоме, пак, да буде песник или уметник, научник или духовник, али сви морају да делују и дејствују, да чине и стварају и раде онако како је Богу мило, сви морају да се боре за Светлост, свима је дужност да шире Светлост, да шире Љубав, да шире Доброту.
Свима нам је света дужност да се боримо за Слободу!
Без чињења, верујте и знајте, нема нам Живота, ни у овоме ни у ономе свету!

1 коментара:

Zlatni bilten 28. децембар 2011. 22:07  

Браво Брате, Србине и Песниче! Браво и за г. пуковника на чијем блогу иду овако лепа објашњења и упозорења! Само напред, брате Симовићу! Бог са нама-Пристани Боже! Поздрав за Вас, пуковника и све читаоце блога! Драгољуб Татомировић

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat