ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Veliki Duh Vremena


Велики Дух Времена

И гле, рађа се у Светлости Духа
једна много лепша, дивотна Србија!

Драган Симовић

Већ се на Земљу низвео Велики Дух Времена, и већ се појачава струјање Милости Божје, што се у вештаственом, појавном свету созерцава и појима као Правасељенска Светлост, а што је, уистини, Светлост Божјега Стварања.
Наступа Ново доба Духа Светога, о чему сведоче како древни тако и савремени посвећеници, а то је време у којему ће човек стваралац да дејствује и ствара заједно са Великим Ствараоцем, време у којему ће човек бити саобразан са својим Створитељем.
Зато су, управо сада, страшно узнемирени сви лутајући дуси и бесови, све нечисто и нечастиво, све што припада тамном, сеновитом свету сенки и утвара;
Зато су се тако и растрчале слугине слуге великог брата, зато тако бесне и дивљају сеновите адске и тартарске војске, јер сви негде у дубини свог утрнулог бића осећају да је време њихове владавине већ истекло;
Зато је таква застрашујућа халабука на Србе, и на све што се Србским зове, јер знају, иако помрачена ума, да су Срби народ који је сачувао божанску искру у својој души, да су Срби народ који је дошао из будућности и да путује, на волнама Божанске Прасветлости, ка тајинственој и дивотној будућности.
И гле! већ свићу зоре Новога доба, доба Духа Светога, како је још пре стотину лета сведочио Николај Берђајев, доба Осмог дана Стварања. А улазница за то Доба, опет по речима овог великог руског посвећеника, биће управо стваралачки дух освешћена човека.
Све оно што одбија да приступи Духу Стварања, да живи за стварање и од стварања, биће исписано из Књиге Живота.
Отуда је важно да Срби још само мало издрже, да издрже и отрпе они истинити, по крви и духу, словесни Срби, они који, путујући обзорницом (хоризонталом), чврсто се држе сунчеве осе, и својега Бога Права и Правде.
Важно је да Срби верују и знају, да нису усамљени; да им у помоћ пристижу силне војске синова светлости; и да ће тама бити у трену распршена; и да ће Србија снова да засјаји, онако како је сјајила и блистала у времену девичанства Мајке Земље.
По једном тајинственом православном учењу, кад Бог пожели некога да прослави, Он га претходно баци на колена и допусти на њега многа понижења, и кад се већ учини да спасења нема ниоткуда, тада се Господ појави, изненада, у Силној Светлости и у свеколикој Дивоти Својој.
И гле, лепота је, уистини, спасила свет, и Велики Пророк Свесловенства бејаше, заиста, у праву!

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat