ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Разум раскомадао свет

Вековима се човеково биће срозава, заслепљено причама о прогресу и већој моћи, док Бела Хамваш предлаже сасвим супротан смер, позивајући на спасење кроз љубав - каже преводилац мађарског писца којег назива мудрацем нашег доба.

Компромитована историја

Перспектива коју нуди Хамваш открива да су оне ствари које се иначе данас високо вреднују заправо безначајне, а да је суштински важно нешто што је сад потпуно занемарено. То је другачије схватанје света, комотнији оквир у коме човек може да продише да се осећа болје. Он тврди да је човек МИКРОТЕОС тј мали Бог, али да је то заборавио. Европска наука нас медјутим учи да је човек постао од мајмуна. Ако је тако онда и није чудно што нам се дешава оно што нам се дешава.

Он сматра да је ИСТОРИЈА као и све друге науке потпуно компромитована - манипулише људима и у томе служи као ослонац политици. Хамваш каже да је историја почела оног тренутка кад је човек заборавио оно што је знао; он чак историју човека упоређује са апокалипсом.  Вековима се човеково биће срозава, заслепљено причама о прогресу и већој моћи, док Бела Хамваш предлаже сасвим супротан смер, позивајући на спасење кроз љубав

Хамваша треба схватити интуитивно, РАЦИОНАЛНОСТ је непотребна. РАЗУМ ЈЕ ТАЈ КОЈИ ЈЕ РАСКОМАДАО СВЕТ ДО НЕПРЕПОЗНАВАЊА.

У таквом свету НЕМА НИ ЉУБАВИ НИ ЖИВОТА

Субота 2. Новембар 1996 часопис ПОЛИТИКА написала Милица В. Јовановић стр.21

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat