ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Вучић: Осуђен је на пропаст онај ко се сукоби са српским менталитетом

"Биће српског народа не могу да мењају земаљски владари по својој жељи. То говори лик Архангела Гаврила у манастиру Дечани. Вучић не сме да кидише на српску свест. Он је формулисао важан наслов (политика од 06. јула страна 5) који одговара овој поруци да српско народно биће не могу да мењају земаљски владари по својој жељи. а имао је опомену на личном (породичном ) плану и у скупштини преко знамења на грбу за време експозеа. . "

Он је упозорио на највећу, константну потребу да ништа не променимо. „А ако се неко дрзне, ако проба, покуша, крене... онда се рингишпил заврти и они који су били за реформе одједном буду против; они који су били за законе углас вичу како су закони лоши; заступници права послодаваца постану заступници права синдиката; левичари постану десничари, десничари пређу у левицу; интелектуалци машу песницом; радници одбијају да раде...”, назначио је Вучић.


Према његовим речима, једини који у свему томе остане напуштен, ојађен и крив јесте управо онај ко је нешто покушао и коме сви сложно вичу како се усудио. „Они који се сукобе са српским менталитетом, навикама и таборима увек су били осуђени на пропаст. То коло и тај зачарани круг, једном заувек, морамо да прекинемо. Да победимо себе како бисмо имали шансу, какву-такву”, додао је он.
Како је рекао, када му је најтеже, сети се да је на изборима победио баш зато што је обећао реформе, и акцију, и промене и да је готово половина оних који су изашли на изборе рекло „да” баш том плану и том позиву.
Вучић је рекао да то представља за њега и својеврсну обавезу. „Најпре да кажем, веома јасно, да смо за све што нам се догодило у највећој мери сами криви и да нема никаквих завера, белосветских заврзлама, ванземаљаца, ватиканско-православно-будистичко-ционистичко-шаманских урота, предсказања, урока... Много је простије од тога, и то толико да ми је неки пут и самом жао”, казао је Вучић.
Он је навео да се у Србији, на пример, недељно ради девет сати мање него у Европи и да се поред тога губи најмање неколико стотина милиона евра годишње због сиве економије. „У Србији, како смо се понашали према сопственој земљи и према сопственом добру, колико смо мало радили, а колико смо лагали, и себе и друге, нисмо ни тако лоше прошли.
Здравство нам је на последњем месту у Европи, просвета ту негде, инфраструктуре нема, привреде такође... А ми смо још ту. Како – нико не зна. Као што се не зна ни колико бисмо још издржали да наставимо по старом”, рекао је он.
Додајући да не тврди да је свака од мера предвиђена за опоравак земље и њене економије најбоља, он наглашава да само тврди да су неопходне и да су само прве од многих које морамо да предузмемо и да имају само један циљ – да људи у Србији раде. „Рад и само рад. А то рад је, нарочито ако схватимо да нема других криваца, једини начин да нам и заиста буде боље. Рад мора да буде наша главна идеологија, основа наше вере, наш главни залог за сваку и свачију будућност. Рад мора да буде наш последњи експеримент, и последњи покушај”, подвукао је премијер.
Танјуг

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat