ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Момир Лазић: Издаја

Кад Брат брата изда,
камен од бола пуца,
икона на зиду плаче,
вукови слепи у мећави глувој
трагове своје потиру.

Кад Брат брата изда,
урлик спрженог сунца
у зеници ока прогори.

Момир Лазић

Напомена:   
Postoji zapovest o ljubavi prema Bogu, i ona je prva i najvažnija.
Ljubi Gospoda Boga svojega svim srcem svojim... Ovo je prva i najveća zapovest (Mt. 22,37-38). Postoji i zapovest o ljubavi prema bližnjem, i ona je po svojoj važnosti jednaka prvoj: A druga je kao i ova: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe (Mt. 22,39).
Ispunjavanje prve zapovesti proverava se drugom: Ako ko reče: Ljubim Boga, a mrzi brata svojega, laža je (1. Jn. 4, 20). Zato Gospod, utvrđujući isceljenog besomučnika u ljubavi koju je ovaj imao prema Njemu, šalje ga na delo ljubavi prema bližnjima.

Кад брат брата изда, онда тај који је издао, нема права да држи Славу и да ломи колач, нема права да пости и причешћује се. Јер смисао поста није одрицање од хране него више духовни пост, измирење са ближњима, пружање милостиње и покајање. Само у том случају ако смо се измирили са својим ближњима по крви,  можемо прићи светом путиру и примити Христово тело и крв на здравље и спасење душе наше. 

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat