ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Александар Вучић – У ОВОМ ТРЕНУТКУ (?) не можемо да пристанемо на независно Косово

„У овом тренутку не можемо да пристанемо на независно Косово. Али Срби и Албанци могу да живе не само једни поред других већ заједно.“, рекао је Вучић за швајцарски дневник Блик.

Дошао сам у Давос да научим још нешто, да упознам људе који би желели да уложе у Србију. Као премијеру требају ми пријатељи, а њих ћу најпре наћи овде. Србија у ЕУ надам се 2019. године


– У Давосу ћу имати 14 билатералних састанака. Између осталих, са премијерима Кине и Турске, са чланом Савезног већа Швајцарске, надам се и са немачком канцеларком Ангелом Меркел – рекао је премијер Вучић за швајцарски дневник “Блик”, који је у саставу медијске куће „Рингиер“.

Србија председава ОЕБС-ом. Шта ваша земља може да понуди?


– Можемо да помогнемо Западу, али желимо да останемо неутрални. Свакако, профитирамо и од изванредног рада Швајцарске.

ОЕБС мора да води бригу о Украјини. Тамо бесне жестоки сукоби. На који начин може да се сузбије насиље?

– Тај сукоб је лош за Русију и Украјину, али и за целу Европу. Ми смо мала земља. Европа мора више да учини за мир.

Колико јак франак погађа Србију?

– Око 22.000 Срба има хипотеке у швајцарским францима. Очајни су, боје се да не изгубе кућу. Покушавамо да им помогнемо колико можемо. Али не можемо све да платимо. Наша привреда је више везана за евро него за франак. Али на улици у Београду људи сада више купују доларе и франке него евре. До сада су динаре мењали у евре.

Србија је блиска Русији. Како у тој ситуацији можете да останете неутрални?

– Наши односи према Русији су историјски. То ЕУ може да буде веома корисно у настојању да нађе мирно решење. Ми нисмо марионете Русије, ми нисмо ничије марионете. Рекао сам у присуству председника Владимира Путина да хоћемо у ЕУ. Ми смо блиски Русији, али наш циљ је ЕУ.

Како мислите да с једне стране останете пријатељ Русије и да с друге стране тежите томе да уђете у ЕУ?

– За нас нема дилеме. Могуће је гајити пријатељске односе према Русији и истовремено бити члан ЕУ. ЕУ добро зна да од тога може имати користи.

Када ће Србија ући у ЕУ?

– Надам се 2019, чинимо све да тако буде. После тога ће одлучивати неки други. За четири године требало би да закључимо економске и правне реформе.

Да ли је Србија економски довољно јака да уђе у ЕУ?

– На томе веома напорно радимо. Наша будућност је светла. Једно вам обећавам: нећемо бити најсиромашнија земља у ЕУ. Ми нисмо просјаци, не желимо новац нити милостињу. Србија жели да буде пуноправни члан ЕУ.

Остаје проблем Косова. Постоји ли начин да буде независно?

– Не бих то тако рекао. Преговоре настављамо 9. фебруара. Има много проблема које можемо да решимо. Али Албанци на Косову желе независност, а ми желимо нешто друго. Атмосфера је, међутим, сада много боља.

На шта мислите када кажете „нешто друго“?

- У овом тренутку не можемо да пристанемо на независно Косово. Али Срби и Албанци могу да живе не само једни поред других већ заједно.

„Деведесетих сам био у заблуди“

Били сте министар информисања Слободана Милошевића. Како сте успели да постанете позитивно лице Србије?

– Није ми тешко да признам грешке. Сујета није моја слабост. Деведесетих година другачије сам посматрао свет, али био сам у заблуди. Грешио сам, као што и други људи греше.

Србија нема шта да крије

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је у отвореном разговору са потпредседником Европске комисије Франсом Тимермансом затражио да му се изнесу конкретне примедбе шта је то што је Србија погрешно урадила када је реч о законским актима који регулишу питање слободе говора.

Реч је о питањима због којих, како је приметио премијер, неретко долазе примедбе из појединих партија и неких кругова.


„Рекао сам да сам спреман да ми потпуно отворено и конкретно кажу шта је то што смо погрешили, који су законски акти које нисмо добро решили по питању слободе изражавања, слободе говора и мислим да смо се добро разумели“, рекао је Вучић за телевизију Б92 и додао да власт у Србији ни од кога и ништа не крије, већ да само тражи да и, како је рекао, имамо право на наш одговор када смо нападнути и ништа више од тога.

Додао је да је Тимерманс похвалио економске реформе које спроводи Влада Србије.

„Србија на сваком месту у Давосу добија честитке и похвале за храбре економске реформе, а реткост је да то неко сам спроводи у дело без притисака из ЕУ и ММФ-а“, рекао је Вучић у изјави за ТВ Б92.

Србија је, казао је, на добром путу, али би „изванредна вест“ била и када би се остварила прогноза ЕБРД-а да упркос мерама фискалне консолидације имамо позитиван раст у 2015. години.

Премијер је на маргинама Светског економског форума у Давосу разговарао и са челницима Гугла које је, како је рекао, позвао да се „инсталирају у Београду“.

„То би било велико чудо, али мислим да ћемо имати одређене заједничке пројекте.

Да ли ћемо у томе да успемо то је питање и за челнике Гугла“, рекао је премијер.

Говорећи о проблему које је произвео раст швајцарског франка, Вучић је рекао да верује да ће почетком седмице држава изаћи са некаквим олакшицама за грађане који су задужени у тој валути.

Он је, међутим, указао да сви морају да знају да то није обавеза државе, да то није посао владе и да држава не сме да буде угрожена.

„Хоћу да имамо здраву економију, здраве банке, а не више болесне банке, да на крају сваке године морамо 100 милиона да докапитализујемо, 100 милиона од народа да узмемо. Један је разлог притисак на банке, а други разлог то што смо имали тајкуне који су заједно са политичарима узимали кредите које никада нису враћали“, навео је Вучић.

Упитан какве ће бити олакшице за грађане који су задужени у „швајцарцима“, Вучић је рекао да је то питање договора са пословним банкама и да ће Народна банка водити главну реч.

Давос — Премијер Србије Александар Вучић се нада да ће током наставка дијалога Београда и Приштине у Бриселу 9. фебруара бити жеље да се чују ставови српске стране.

„Биће и припрема за наставак дијалога 9. фебруара, свакако да ће бити тешко. Надам се да ће бити довољно разумевања и довољно жеље да се чују ставови и српске стране, пошто немам сумње да ће се добро чути албански захтеви“, казао је премијер за РТС у Давосу, где је на Светском економском форуму.

Коментаришући отварање поглавља у преговорима о чланству Србије у Европској унији, Вучић је истакао да Србија „никог не моли“ за то.

„Ми не молимо никога, неки су научени од раније да ми трчимо за њима и да их молимо, да им говоримо ‘Молим вас, отворите неко поглавље, јер ако нам не отворите поглавље, пропашћемо начисто’. Не, наше је да радимо свој посао, мислим да у најважнијим сферама друштвеног живота радимо тај посао добро“, навео је Вучић.

По његовим речима, почеће преговори о појединим поглављима, што ће бити добра вест, јер су то, како је рекао, „грађани Србије заслужили и чиме ће бити награђени“.

Упитан о састанку са извршним директором арапске компаније Мухамедом Алабаром и о пројекту „Београд на води“, Вучић је одговорио да је задужен да ћути о постигнутом договору „до не зна се ког фебруара, када ће Алабар доћи у Београд“.

„Ићи ћемо с тим пројектом и Србија и Београд ће изгледати другачије, биће отворена нова радна места“, најавио је он.

Премијер је рекао да су кључ успеха Србије започете економске реформе и да је то један од разлога зашто је Србија поштована.

Светски економски форум одржава се до 24. јануара у Давосу у Швајцарској.

Минимална интервенција државе око франка

ДАВОС – Србија ће применити минималну могућу државну интервенцију у решавању проблема повезаних са кредитима у швајцарским францима, изјавио је данас на Светском економском форуму у Давосу премијер Србије Александар Вучић.

Обраћајући се окупљенима на Ројтерсовом форуму глобалних тржишта у Давосу, Вучић је рекао да његова влада разговара са банкама о измени услова за око 22.000 клијената који су почетком 2000-их узели кредите у швајцарцима, а чији су трошкови отплате порасли.

„Учинићемо све што је у нашој моћи да помогнемо клијентима на начин који ће банке прихватити“, рекао је премијер, наводећи да неће следити пример суседне Хрватске, која је фиксирала курс франка на ниво на ком се он налазио прошле недеље, пре него што је швајцарска централна банка одустала од ограничавања вредности франка.

„Ми то не радимо са евром, нити са доларом, нити планирамо да то радимо са франком. Хрвати су фиксирали курс и њихова држава мораће да плати доста новца због тога“, рекао је Вучић.

(Бета-Танјуг-РТВ)

КОМЕНТАР пук. БОГОСАВ
23. јануар 2015. у 11:02
      3 Votes
Вучић се ДАВИ у ДАВОСУ. Сплео се ЂАВОлом и БЕСОМ_ оЕБСОМ. !!!!!
Лажно целива СПЦ као што је чинио пок Ђинђић под скуте пок Патријарха ПАВЛА
(изјавом- у полiтици нема МОРАЛА; ко је моралан нека иде у ЦРКВУ). ВУЧИЋ ЈЕ
ОСЛЕПЉЕН профитом а СТАЛНО ПРОСИ ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ. Мољака ПУТИНА за
10000 аутомибила ЈУГО, Меркелову за производњу СВИЊА одмах сутрадан по
одласку Путина и тиме поништио трошкове и моралне ефекте војне параде (одузимјући
од народа Путинове слике у контролним шаторима..- јер је изабран само од 25%
бирачког тела 
- нема легимитет од БИЋА СРБСКОГ НАРОДА
- чију свест хоће да мења по МАКС_ВЕБЕРОВОМ критерјуму…који је Ђинђића коштао. главе)..

Анатема на брислски спорЗУМ изречена на Тргу републике од НАРОДА и СПЦ,
слично претњи деспота Ђурђа Бранковића Патријарху 1349. године када се у
Фиренци потписивао екуменски протокол, 

– ДА ЋЕ БИТИ ОБЕШЕН АКО ТО УЧИНИ и није СМЕО ДА потпише

Вучић је породично довољно ОПОМЕНУТ да не СРЉА, чак и У СКУПШТИНИ, када
је подносио ЕКСПОЗЕ, и уз ЕШТOНОВУ,, ГРБ СРБИЈЕ је на ТВ добио облик ДЕМОНА
(могу се проверити снимци). Последња опомена је за време геј-параде у вези
са његовим братом-. А издајство је НАЈГОРА БОЛЕСТ……..

БОГ ЧУВА СРБИЈУ и печати БИЋЕ СРБСКОГ НАРОДА, које не могу ништити и мењати
ЗЕМАЉСКИ ВЛАДАРИ по својој жељи.


0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat