ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Србијо пробуди се!

Немамо више тај луксуз да можемо да ленствујемо и спавамо. Морамо се пробудити док још није касно. Нажалост сад се будимо у поробљеној Србији. Због наше неслоге, небриге о држави и народу, ситних сопствених интереса, Бог је допустио да опет будемо поробљени. Морамо освестити чињеницу да смо поробљени. Да нам Господ Бог да човека из народа који ће уз његов Благослов достојно водити ову државу и народ ка духовном и материјалном просперитету. Они који су рекли да их небеска Србија не интересује они нису достојни да воде ни месну заједницу.
Уколико ускоро не предузмемо нешто продаће и ово мало ресурса што нам је остало и онда ћемо моћи само да чистимо свињце на Немачким фармама у Србији. Зар да нам Сорос купи Галенику. Зар је могуће да у земљи Србији где се годишње троши 7 милиона таблета бромазепана не може фабрика лекова да послује позитивно. Зар Телеком Србије који послује позитивно и поред свих поткрадања треба да се прода. Тргнимо се док још имамо времена, гробари и издајице могу да нас одведу само на једно место. Србија није никада била више на коленима него у ово време. То видимо по томе што свака белосветска шуша постаје саветник нашег премијера. Немојте спавати зарад ваше деце причајте са вашим комшијама, пријатељима, рођацима, сви смо у истој ситуацији. Кад се пробудимо, а Господ жели да види да смо спремни да урадимо структурне реформе, да се окренемо себи и својој производњи, Он ће нам помоћи да добијемо и достојанственог владара који ће уз Божију помоћ да води нашу земљу. Као што Русија има сада достојанственог владара. Без обзира што је криза народ је поносан на свог председника Путина.

Доста је било 15 година праве спрдњу од ове Државе и народа. Ево јутрос гледам на јутарњем програму госпођа Караклајић приватна предузетница је отворила фирму пре 5 година и већ сада има 600 запослених и 400 возила фирма која је успела поред велике конкуренције DHL, City ekspres, у питању је курирска служба. Помозимо оваквим људима и свим другим који знају нешто да раде а не шиљокурани који сем оловке ништа нису зашиљили да нам држе предавања како је наш народ лењ и тобоже неће у светлу будућност. Нормално да је скептик кад га већ 25 година лажу о светлој будућности а притом гледају оне неписмене како се богате. Зар су прве реформе требале прво по народу да се ударе. Зар се хвалимо кредитима од ММФ кад знмо да су они убице економије. Данашњи политичари раде само оне пројекте од којих имају личне користи зато нам милиони леже у донацијама које нисмо у стању да повучемо јер немамо пројекте. Ваљда би ти што нам дају требало и пројекте да нам ураде. А на све то плаћамо и пенале.  Покренимо пољопривреду, помозимо већ једном нашем сељаку који је 100 година кичма ове земље а коме се ломи кичма сваки дан нелојалним увозом меса и поврћа. Европа храни своје свиње модификованом сојом која кошта 300 еур а наши сељаци плаћају 500 еур како да наш сељак буде конкурентан, а ми ћемо у том случају јести модификоване свиње. Сад ће да увезу 30000 свињских полутки да оборе цену и угуше ово мало произвођача стоке, а онда ће да доведу Немачког свињара који ће нам показивати како се гаје свиње. Мислим да се наш Knjaz Милош који је извозио свиње у Европу сад преврће у гробу. Хрвати и Мађари увозе кукуруз од нас а нама продају свиње. Прошле године смо увезли 300.000 живих свиња и 14.000 тона меса. Где нам је памет? Не причамо о извозу у Русију него о увозу у Србију за сопствене потребе.

Ми правимо законе за тамо неке инвеститоре који треба да дођу да нам гуле кожу са леђа. Видели смо сад шта нам нуде за жељезару, ништа што већ нисмо знали. Јел држава не може да се задужи да покрене профитабилну производњу поцинчаног лима који би се онда користио у ауто индустрији у производњи Фиата за цео свет, "УС стил" је рекао да би то био спас за Србску индустрију али они не желе да спасавају Србску индустрију они су дошли да исисају оно што се може. Ако не може зашто се и даље задужујемо за нешто што не може да ради. Имамо губитак 120 долара по свакој тони челика коју произведемо. Држава даје 10 милиона евра сваки месец жељезари, што не направи сваки месец једну нову фабрику мармелада, џемова, нове воћњаке са противградним мрежама. Шта мислите како је Италија постала воћарска земља, исто је држава помогла да се направе силни засади. Зашто држава не може да води велике системе како може Ренаулт у Француској да буде у власништву државе или Мерцедес у Немачкој, може зато што су то државни интереси јер те фабрике запошљавају пуно радника и поспешују развој стотина других мањих фирми. Наша Стара Пазова ради за најозбиљније светске произвођаче у ауто индустрији. Човек у Горажду у БИХ ради за све највеће светске произвођаче аутомобила има 100 милиона еура годишњи извоз. Имамо стручњаке имамо квалификовану радну снагу још увек, не морамо ми да радимо за 300 еур ни Кина више не ради за те паре. Србија је увек била богата земља имамо шуме, воде, плодну земљу која још није толико загађена хемикалијама. Етно туризам, бање постају све популарније и за младе јер су исцрпљени стресом. Мађарска зарађује више од бања него Хрватска од туризма.

Имамо могућност и развоја високих технологија али држава мора да стане иза таквих пројеката домаћински а не пљачкашки. До сада нико није одговарао за пљачку државне имовине али кад се уведе награда и одговорност биће сасвим другачије. Повлачењем државе из привреде држава неће имати снаге да враћа огромне кредите и камате које су доспеле.   

Крајње је време да се окренемо себи и својим ресурсима, не би ли се зауставио одлив омладине и стручног кадра у иностранство.

И на крају морамо да прекинемо са жалопојкама како код нас нико неће да ради, како су сви преваранти, како ми не знамо ништа. Ту матрицу нам намећу јер нас она спутава да се покренемо. Нема светле будућности. Живите сада овај тренутак! Прошлости више нема а Будућност ће нам бити онаква како радимо у садашњости.
написао: Саша Ребић

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat