ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

INTELEKTUALAC SE BORI ZA SLOBODU DUHA NARODA

ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ СЕ БОРИ ЗА СЛОБОДУ ДУХА НАРОДА


Деда,како то да целокупна светска историја нема никаквих писаних докумената о Сорабима?Сада ме то још више чуди,пошто сам видела овај крст.
ДЕТЕ,СВЕ ЈЕ ЗАПИСАНО У МЛОГЕ КЊИГЕ ОД ПОСТАНАК СВЕТ ПА НАДАЉЕ, МИМО ОВЕ МОЈЕ СОРАБСКЕ КЊИГЕ КОЈЕ СУ У ТИБЕТ НАПИСАНЕ,А КОЈЕ СУ НАЈТАЧНИЈЕ. ТО ПИШЕ И У МЛОГЕ ДРУГЕ КЊИГЕ ОД ОВАЈ СВЕТ.
Деда,ми имамо армију интелектуалаца.Како то они до сада нису открили?
ДЕТЕ,НИСУ ТО ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ! ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ СЕ БОРИ ЗА СЛОБОДА ДУХА,А ТО СУ ОБИЧНИ РЕЖИМСКИ ПЛАЋЕНИЦИ!
Од ког су они режима плаћени деда?Ми имамо у Србији тренутно интелектуалце који су живели у више режима.
ДЕТЕ,АКО ТЕ НЕКО ПЛАЋА,АКО ТИ ДАВА ПЛАТА,НОВАЦ ПА НЕ ПЛАЋА ТЕ ОН БРЕ ДА СЛОБОДНО МИСЛИШ! ДА ТРАЖИШ СЛОБОДА,ДА ТРАЖИШ БОЖИЈА НАУКА И ПОШТЕЊЕ! НЕГ ТЕ ОН ПЛАЋА ДА ПОДУПИРЕШ ЊЕГОВЕ МИСЛИ И ЊЕГОВЕ ИДЕЈЕ! Е ЗАТО СИ ПЛАЋЕНИК!
Деда,то ми се не уклапа.
МА КАКО ТИ СЕ БРЕ НЕ УКЛАПА? ШТА ИМА ДА СЕ УКЛАПА? ОНАЈ КО ТЕ ПЛАЋА, ТАЈ ТИ ЈЕ ГАЗДА. ДА ТИ РЕЧЕМ ПО НАРОДСКИ : ВЕЖИ КОЊ ГДЕ ТИ ГАЗДА КАЖЕ!
Деда,шта је овде коњ?
ДЕТЕ,КОЊ ТИ ЈЕ ОВДИ ТВОЈЕ ИДЕЈЕ,ТВОЈ РАЗУМ,ТВОЈА ШКОЛА,ТВОЈЕ МЕСТО У ДРУШТВО. СВЕ ЈЕ ТО КОЊ КОЈИ ГАЗДА ЈАШИ! А ГАЗДА ЗНА ДА БИДНЕ ПОТЕЖАК,ПРЕЖДЕРАН ОД ИЗОБИЉА ХРАНА И ЗЕМАЉСКА ЗАДОВОЉСТВА. ПА НАКО НЕИСПАВАН,МАМУРАН,С МРЗОВОЉУ ПОЈАШИ КОЊ ОД ТВОЈ РАЗУМ,ТЕ ГА ТУЧЕ С МАМУЗЕ У СЛАБИНЕ ДА БОЉЕ ИДЕ.
Деда,наши интелектуалци су слободни.
ДЕТЕ,НЕМОЈ ДА СЕ ПРЕПИРЕШ СА ДЕДУ ШТО НЕ МОРЕШ ДА РАЗУМЕШ! НИЈЕ БРЕ СЛОБОДАН ОНАЈ КО ПРИЧА ПРИЧЕ О СЛОБОДУ И КО СЕ ШЕПУРИ НА ТЕ ВАШЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ И НЕКАКИ ВАШИ СИМПОЗИЈИ О НАУКУ. СЛОБОДАН ЈЕ ОНАЈ КО ЈЕ СЕБЕ ОСЛОБОДИО ОД ЗЕМАЉСКИ ГОСПОДАРИ, А ТО СУ ТИ ДЕТЕ НИСКЕ СТРАСТИ. ГДЕ ЧОВЕКУ ДОЛИКУЈЕ ДА СЕ ПОНАША ГОРЕ НЕГО СВАКА ЖИВОТИЊА? А ПРИТОМ ДА СЕБЕ НАЗИВА НЕКАКИ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ! ДЕТЕ МОЈЕ,СРБИЈА ЈЕ ЗЕМЉА У КОЈУ СВЕ ПРОИЗВОДИТЕ И ПРАВИТЕ,АЛ НЕ УМЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ СЛОБОДАН ЧОВЕК!
Да ли је икада ико у историји правио слободне људе?
ДЕТЕ,ЈЕСУ СТАРИ СОРАБИ ВЕЛИКИ СРБИ! ОНИ ОСЛОБОДИШЕ СВЕТ ОД ЗЛО! ЕВЕ КАКО НАМ СЕ СВЕТ ЗАХВАЛИ! ОТЕШЕ НАМ КОСОВО ОД НАШУ ЗЕМЉУ,А ДАДОШЕ НАМ ХОЛИВУД У НАШУ ГЛАВУ!
Деда,ко нам је дао Холивуд?О каквом Холивуду сада причаш?
ДЕТЕ,СРБЕ НА КОСОВО УБИЈАЈУ,МУЧЕ,СИЛУЈУ,ТРПАЈУ У ЗАТВОРИ,ПРОГОНЕ! АЈДЕ МИ РЕЦИ ДЕТЕ,КОЛИКО ВАША ЈАВНОСТ У ЗЕМЉА СРБИЈА ПОСВЕЋУЈЕ ТОМЕ ПАЖЊУ? КОЛИКИ НОВИНСКИ ПРОСТОР ЗАУЗИМАЈУ ТИ ТЕКСТОВИ У НОВИНЕ? ЗАУЗИМАЈУ ДЕТЕ ПРОСТОР КО ЈЕДНА ЧИТУЉА! СРПСКИ ЈЕ НАРОД ОГУГЛО ЗА МУКЕ СРБА НА КОСОВО! ТО ВИШЕ ГОТОВ НИКОГ НЕ ЗАНИМА, ЈЕР БАТИНА ПО ТУЂА ЛЕЂА НЕ БОЛИ!
Деда,како можеш тако да причаш,и зашто толико галамиш?
МОГУ ДЕТЕ, ЈЕР ЈЕ ТО ТЕШКА ИСТИНА! А САДЕ МИ РЕЦИ,ПОШТО СИ НОВИНАРКА. КОЛИКО СТАРНИЦА У НОВИНЕ ТРОШИТЕ НА ХОЛИВУДСКИ ГЛУМЦИ СВАКИ ДАН? ПО ТРИ,ЧЕТРИ И ВИШЕ. СРБИ СУ БОЉЕ ИНФОРМИСАНИ КАДЕ ЈЕ КОЈА ГЛУМИЦА У ХОЛИВУД ДОБИЛА УПАЛА ОД МОКРАЋНИ МЕХУР,НЕГОЛИ КАДЕ ЈЕ КОЈИ СРБИН СТРАДО НА КОСОВО! СРАМ ДА ВИ БУДЕ ИЗДАЈНИЦИ! ВИ ДА МИ ПРИЧАТЕ О ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ,О ИНФОРМИСАЊЕ И О СЛОБОДА ОД ЈАВНА РЕЧ!
Деда,а када би ми стално писали о Косову и о мукама Срба на Косову у већем делу новина и електронских медија,те новине не би нико куповао.Људи воле да читају о познатим и славним личностима,да се уживљавају у њихове улоге,да поистовећују свој живот са њиховим.То су им идоли!
ДЕТЕ ИЗВИНИ. ИЗВИНИ КО ДА СИ МОЈЕ ДЕТЕ! СТВАРНО ЈЕ ДЕДА ЗАОСТО И ТОТАЛНО ЈЕ ВАН ОВИ ВАШИ ВРЕМЕНСКИ ТОКОВИ. ЈА САМ ЈАДАН У ОВА СВОЈА ЛУДА ГЛАВА МИСЛЕО, КАДЕ ЈЕДАН СРБИН ПАТИ ОД ДУШМАНИ АРБАНАШКИ,ДА СВИ ДРУГИ СРБИ ТРЕБА ДА СКОЧЕ НА НОГЕ ЈУНАЧКЕ ДА ГА ОСЛОБОДЕ. КО ШТО СУ ТО ОНОМАД НАШИ АЈДУЦИ ЧИНИЛИ, И САМ ВОЖД КАРАЂОРЂЕ. А САДЕ КАДА МУЧЕ НЕСРЕТНОГ СРБИНА НА ПОЉЕ КОСОВО,ДРУГИ СРБИ СЕ СМЕЈУ И ИГРАЈУ И ВЕСЕЛЕ! ДА ИМ НЕ БИ ЈЕЧАЊЕ ОД ОНАЈ СРБИН ПОКВАРИЛО ДОБРО РАСПОЛОЖЕЊЕ! И У ПРАВУ СТЕ ВИ ДЕТЕ ШТО НЕ ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ЗОВЕТЕ ВИШЕ СРБИ,НЕГО СТЕ СЕ ПРЕКРСТИЛИ У ГРАЂАНИ! ГРАДИТЕ ВЕЛИКО ДУШЕВНО ЗЛО У СРБИЈА! АЛИ ВЕРУЈ МИ ДЕТЕ,СВЕ ЋЕ ВАМ ТО ПУЋИ ОД ВАША ГЛАВА! ЗБОГ ВАШИ ПОСТУПЦИ ТРЕСУ СЕ КОСТИ ОД СВИ НАШИ ПРЕЦИ И СРПСКИ ЈУНАЦИ И СРПСКИ СВЕЦИ И СРПСКИ МУЧЕНИЦИ! АЛ НЕКА ВИ БУДЕ. ВИ СТЕ САДЕ ВЛАСТ, И ВИ РАДИТЕ ШТА ЈЕ ВАМИ ВОЉА.
Деда,ми само покушавамо да створимо бољи живот у границама задатих могућности,а ти нас стално гониш на неки јуриш,да јуришамо у пропаст!
ПА ДЕТЕ,УЖИВАЈТЕ! ШТА ДА ВИ КАЖЕМ? АКО ИМАТЕ САВЕСТ НА ОВОЛИКУ НАРОДНУ МУКУ ДА УЖИВАТЕ,ВИ УЖИВАЈТЕ!
Деда,сваки човек живи свој живот за себе.Шта ми имамо са народом?
ДЕТЕ,ИМАТЕ ВИ С НАРОД МАЛО ВИШЕ НЕГО МЛОГО! ДЕТЕ,ЈЕСУ ЛИ ГРАЂАНИ СРБИЈЕ,НЕСРБИ И СВИ ОСТАЛИ ГЛАСАЛИ ЗА ВАС?
Јесу деда.
ЈЕСУ ЛИ ОНИ ВАМИ ПРЕДАЛИ СВОЈЕ ПОВЕРЕЊЕ НА ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋ?
Јесу деда.
ЈЕСУ ЛИ ОНИ ПРЕДАЛИ СВОЈА ВОЉА НА ВАША ВОЉА, ДА ИХ ВОДИТЕ КРОЗ ЖИВОТ И КРОЗ СУДБИНА?
Може и тако да се каже деда.У праву си.
И ВИ САДЕ КАЖЕТЕ : НЕК СВАК ЖИВИ ЗА СЕБЕ КАКО СЕ КО СНАЂЕ.
Деда,нисам баш тако мислила.Али,ми много и напорно радимо,па би требало да се добро и квалитетно одмарамо.
А ОВИ ДРУГИ НЕ ТРЕБА НИ ДА ЖИВЕ! ТРЕБА ДА ИМ ЛОМЕ КОСТИ ПО КОСОВО!

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat