ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

MANIPULISANJE RELIGIJOM I NAUKOM

МАНИПУЛИСАЊЕ РЕЛИГИЈОМ И НАУКОМ


Али деда,зар Христ није говорио да сваком злу треба да опростимо?
ДЕТЕ,А КАДЕ ЈЕ ОН ТО ГОВОРИО?
Говорио је деда док је био жив,у својим проповедима.
А ДЕТЕ,КАДЕ ЈЕ ТО ЗАПИСАНО?

По најновијим сазнањима,Библија је писана у Риму шесто година после Христове смрти.
ПА ДЕТЕ,ЗАР НЕ ВИДИШ ДА СУ ТО ГРДНИ ФАЛСИФИКАТИ И ПРЕВАРЕ?
ПА КО ЋЕ ПОСЛЕ ШЕСТО ГОДИНЕ ДА ЗНА ШТА ЈЕ ХРИСТОС ГОВОРИО? ИСТО ПОСЛЕ ШЕСТО ГОДИНЕ ОД КОСОВСКУ БИТКУ ШТО ВИ У БЕОГРАД ТВРДИТЕ, ДА ВУК БРАНКОВИЋ НИЈЕ БИО ИЗДАЈНИК НЕГО ТОЛЕРАНТАН. Е НЕК ВАС ЈЕ СРАМОТА И ВАС И ВАШУ НАУКУ! ИЗРОДИ БЕЗОБРАЗНИ!
Деда,немој да се љутиш и да падаш у ватру.Свако има право демократски да размишља.
ДЕТЕ,ТО ДА СУ ХРИСТОВИ УЧЕНИЦИ ПРЕНЕЛИ НАУКУ У СТАРИ РИМ ДРУГИМ ЉУДИМА,СВЕ СУ ТО ТЕШКЕ ЛАЖИ. ПРАВИ ХРИСТОВИ УЧЕНИЦИ СУ БИЛИ КОПТИ ИЗ СТАРИ ЕГИПАТ,КОЈИ СУ ПОСЛЕ ЊЕГОВА СМРТ ОТИШЛИ У ЕГИПАТСКА ПУСТИЊА И ЗАМОНАШИЛИ СЕ. И ОНИ ТАЧНО ЗНАЈУ ШТА ЈЕ ХРИСТОС ГОВОРИО.
Добро деда,ко су онда били Апостоли који су отишли у Рим?
ДЕТЕ,ЈЕСИ ЛИ ТИ ЧИТАЛА И ОВАЈ ФАЛСИФИКОВАНИ НОВИ ЗАВЕТ?
Јесам деда.
ПА ПИШЕ ЛИ ТИ ТАМО ЛЕПО ДА ГА ЈЕДАН ОД АПОСТОЛИ ИЗДАДЕ,ДРУГИ ОД ЊЕГА СВИ ОДБЕГЛИ,А ПАВЛЕ ГА НИКАД НИЈЕ НИ ПОЗНАВО. КАКВИ СУ ТИ УЧЕНИЦИ, КАД ИМ УЧИТЕЉА НА МУКЕ СТАВИШЕ А ОНИ ПОБЕГОШЕ ОД ЊЕГА? НИКАКИ ДЕТЕ!
Али деда,они су се касније покајали.
ДЕТЕ,ТА ПРИЧА О ПОКАЈАЊЕ ЈЕ НАЈВЕЋА ПРЕВАРА У ЦРКВУ. НЕ МОЖЕ СЕ ЧОВЕК ДА ПОКАЈЕ. ТО СУ БАЈКЕ ЗА ОДРАСЛИ ЉУДИ. ТО ТИ ТРЕБАШ СА НЕКИ МАЛО МУДРИЈИ ЉУДИ ОД ДЕДУ ДА ПОРАЗГОВАРАШ О ПОКАЈАЊЕ. НИЈЕ ТИ ТО ДЕЧИЈА ИГРАЧКА. САДЕ ЧИНИМ ЗЛО И ОНДАК МИ ДАЈУ ПОКАЈАЊЕ ДЕЧИЈУ ИГРАЧКУ, ПА НЕ ЧИНИМ ЗЛО ТАЈ ДАН. СУТРИ ДАН ОПЕТ ЧИНИМ ЗЛО,А ПРЕКОСУТРА СЕ ОПЕТ ПОКАЈЕМ. Е ДЕТЕ МОЈЕ,НЕ ИДЕ ТО ТАКО! ДА ЈЕ ТО ТАКО ДЕТЕ,БОГ БИ ЗЛО ПРАШТО. И У ТЕ ТВОЈЕ ФАЛСИФИКОВАНЕ БИБЛИЈЕ НИГДЕ НЕ ПИШЕ ДА ЈЕ БОГ ПОМАГО ЗЛОЧИНЦИ,НЕГО ИХ ЈЕ ЖЕСТОКО КАЖЊАВО. НЕГО ВИ СТАВЉАТЕ ХРИСТУ РЕЧИ У УСТА КОЈЕ ОН НИКАД НИЈЕ ИЗГОВАРО.
Деда,ја сам сад збуњена.Ако ми неко чини зло,шта треба ја да урадим?Како да се владам по правој православној вери?
ЕВЕ ДЕТЕ, ДА ТИ ЈА НЕ ГОВОРИМ СА СВОЈЕ РЕЧИ. ДА НЕ БУДЕ ДА ДЕДА СВЕ ЛАЖЕ И ИЗМИШЉА И ДА САМ НЕКИ ФАНАТИК ОД ВЕРА ПРАВОСЛАВНА. ЕВЕ ТИ ШТА ЈЕ РЕКО ЈЕДАН ПРАВОСЛАВНИ КОПТ КОЈИ ЈЕ САЧУВО ПРАВОСЛАВНА ВЕРА ОД ПРОПАСТИ. А ОН ТИ ЈЕ БИО ТРЕЋА ГЕНЕРАЦИЈА ОД ДИРЕКТНИ ХРИСТОВИ УЧЕНИЦИ. Е ВАЉДА ЈЕ ОН ЗНАО МАЛКО БОЉЕ НЕГОЛИ ВИ КАСНИЈЕ У РИМ!
Деда,како се он звао?
ДЕТЕ,ЗВАО СЕ СВЕТИ АНТОНИЈЕ ВЕЛИКИ. ЗА ЊЕГА СИ ВАЉДА ЧУЛА АКО СИ ПРАВОСЛАВНА. ЕВЕ ТИ ОВА КЊИГА ПА ТИ ПРОЧИТАЈ. МАЛО СУ МИ СИТНИЈА СЛОВА ПА СЛАБО ВИДИМ.
Шта да читам деда?
ЧИТАЈ ОВО ШЕЗДЕСЕТПРВО ПРАВИЛО ОД СВЕТИ АНТОНИЈЕ.
Ево деда,овако пише :“Није потребно гневити се на оне који погреше,па нека су њихови поступци и достојни казне.Ради саме правде,потребно је кривце враћати на прави пут и кажњавати их по потреби,или лично,или преко других.А гневити се или срдити се на њих неумесно је,зато што гнев потиче од страсти,а не од суда и правде.Није потебно одобравати онима који су преко мере милостиви,јер потребно је и казнити одане злу,због самог добра и правде,али не због личне страсти и гнева.“
Деда,ево прочитала сам ово,али ово се не слаже са речима мог духовника.
А ДЕТЕ,КОЈИ ТИ ЈЕ ДУХОВНИК?
Деда,то је један познат духовник чије име не могу да ти откријем.Али, он је духовник и многим познатим личностима из Београда,чак и нашим великим уметницима.
ПА ДЕТЕ,ШТА ТИ ОН ГОВОРИ?
Деда,он каже,као и сви други данас у Цркви.Ако нас неко бије,мучи и убија,то је ради нашег спасења.Те се у том тренутку треба да молимо за његову душу,а не да се опиремо,јер нам он помаже да се спасимо.
А ЗАШТО ДЕТЕ НЕ ТРЕБА ДА СЕ ОПИРЕМО ЗЛОЧИНЦУ ПО НАУКУ ОД ТВОЈ ДУХОВНИК?
Зато деда што је тада,у том тренутку када нас он бије и када ми страдамо, то по Божијем допушењу!Бог му је допустио да нас бије,и зато ми треба за њега да се молимо!
ДЕТЕ,ИМАДЕ ЛИ У БЕОГРАД НЕКАКИ СПЕЦИЈАЛАН СУД ДА СЕ ОВИ ПОХАПСЕ И ДОЖИВОТНО ОСУДЕ ШТО СУ УНИШТИЛИ СРЖ ОД БОЖИЈА ВЕРА У СРПСКИ НАРОД?
Деда,ми имамо Специјални Суд за ратне злочине.
ДЕТЕ,НАЈВЕЋИ СУ ЗЛОЧИНЦИ ОНИ КОЈИ СУ ЗАБРАНИЛИ САМООДБРАНУ СРПСКОМ НАРОДУ И УВЕЛИ ЂАВОЉУ НАУКУ У ВЕРУ ПРАВОСЛАВНУ! ТО ШТО ТИ ПРИЧАШ И ШТО ТИ ЈЕ КАЗО ТАЈ ТВОЈ ПРАВОСЛАВНИ ДУХОВНИК, ГРДНО ЈЕ ТО ДЕТЕ И СЛУШАТИ,А КАМОЛИ СЕ ПРЕПУШТАТИ НА ЗЛОЧИНЦИ И ЈОШ МОЛИТИ БОГА ДА ИМ СПАСАВА ДУШУ ШТО ТЕ УБИЈАЈУ! ИСКРЕНУЛИ СТЕ СВЕТО ПИСМО И СВЕТА ПРЕДАЊА ОД СТАРИ СОРАБИ! ГРДНЕ ЋЕТЕ КАЗНЕ ЗАТО ОД БОГ ДА ДОБИЈЕТЕ! ГРДНЕ КАЗНЕ! ДЕЦА ЋЕ ДА ВАМ СЕ ДРОГИРАЈУ,ДА ВИ КУЋУ РАСКУЋУЈУ! ПРОПАШЋЕТЕ СКРОЗ НАСКРОЗ!
Деда,теби се изгледа не свиђа мој духовник.Ти не можеш да замислиш колико је он један угледан и утицајан човек у Београду и у држави.Чак га прихватају и на Западу.
ДЕТЕ,ВОЛЕ ОНИ ЊЕГА НА ЗАПАД ЈЕР ТРУЈЕ ДУША ОД СРПСКИ НАРОД. ПРАВИ ОД ХЕРОЈИ КУКАВИЦЕ,А ОД ЈУНАЦИ ЖАЛОСНИЦИ. А ЗНАДЕШ ЛИ ТИ ДЕТЕ ШТА ЈЕ ЗАПАД? ШТА ЗНАЧИ ТА РЕЧ ЗА СРПСКИ НАРОД И ЗА ДУША ОД СРБИНА?
Нисам о томе никад размишњала.
ПА ДЕТЕ,ТАМО ГДЕ СУНЦЕ ЗАПАДА! ЗАПАДА У ТАМА ОД ЉУДСКА ГОРДОСТ! ОД ОНИ НАРОДИ КОЈИ ОЋЕ ДА УЧЕ СРБЕ ПАМЕТИ! ОКРЕНИ СЕ ТИ МАЛО НА ИСТОК ОДАКЛЕН СУНЦЕ УЈУТРО ИСТИЧЕ И СРПСКИ НАРОД ГРЕЈЕ.
А одакле деда истиче Сунце?
СРБИМА ИСТИЧЕ СУНЦЕ И ГРЕЈЕ ИХ СУНЦЕ ОД ВЕЛИКА ЦАРСКА РУСИЈА, КОЈА СЕ НИ ОД ЈЕДНУ ЗАПАДНУ СИЛУ НЕ БОЈИ!
Деда,ти си значи Русофил,волиш Русе.
ДЕТЕ,ИМАДЕ ЈЕДНА СТАРА ЈЕВРЕЈСКА ИЗРЕКА : КОГА ВИШЕ ВОЛИШ,ИЛИ БРАТ ИЛИ ПРИЈАТЕЉ? А ОНАЈ МУДРИ ЈЕВРЕЈ РЕЧЕ : ВИШЕ ВОЛИМ БРАТ АКО МИ ЈЕ И ПРИЈАТЕЉ. А РУСИ СУ НАМ ДЕТЕ И БРАЋА И ПРИЈАТЕЉИ.
Добро деда,немам ништа против Руса.Али, ја ипак више верујем у тековине Западне културе и цивилизације.
ДЕТЕ,ТИ ВОЛИ КОГА ОЋЕШ. АЛ ЗАПАДУ ЈЕ ВРЕМЕ ИСТЕКЛО. ТАКО СВЕТЕ СОРАБСКЕ КЊИГЕ КАЖУ. А ОНЕ НЕ ГРЕШЕ. НЕГО ТАЈ ТВОЈ ДУХОВНИК У БЕОГРАД,ИМАДЕ ЛИ ОН БОГАТСТВО? ЈЕЛ ЈЕ БОГАТ? ЈЕЛ ЈЕ МОЋАН?
Јесте деда.Он има читав возни парк џипова и мерцедеса,а улаже и пуно новца у грађевинске фирме.Зида зграде по Београду.
ПА ДЕТЕ,ПОКЛАЊА ЛИ ОН ТИ СТАНОВИ СРБИМА КОЈИ БЕЖЕ С КОСОВО ЖИВУ ГЛАВУ ДА СПАСУ?
Не деда,он то продаје по званичним тржишним ценама.
ДЕТЕ,ТАКО МОРА ДА БИДНЕ! СРБИ СУ ПЉУНУЛИ НА СВОЈА ИСТОРИЈА,НА СВОЈИ ЈУНАЧКИ ПРЕЦИ. И САДЕ СУ ИМ МОНАСИ ДУХОВНИЦИ ИСТИ КО ТИ ИСТИ СРБИ.
Како деда „исти ко ти исти Срби“?Шта то значи?
ПА КОЛИКО СУ ДЕТЕ СРБИ НЕМОРАЛНИ,ТОЛИКО СУ ИМ И ДУХОВНИЦИ ПОКВАРЕНИ.
Деда,како можеш тако да говориш против службеника Српске Православне Цркве у држави Србији?
ДЕТЕ,НЕ ГОВОРИМ ЈА НИШТА ШТО НИЈЕ. А ДРУГО,ТО НИСУ МОЈЕ РЕЧИ. ТО ЈЕ ПРЕ СЕДАМНЕСТ ВЕКОВА РЕКО СВЕТИ АНТОНИЈЕ ЕГИПАТСКИ.
Деда,немој поново да измишљаш.Шта је он тада могао да зна шта ће се данас дешавати?
ДЕТЕ,БУДУЋНОСТ БОЖИЈИМ ЉУДИМА НИЈЕ НЕПОЗНАТА. ЗНАО ЈЕ СВЕТИ АНТОНИЈЕ КАКО ЋЕ У ПОСЛЕДЊА ВРЕМЕНА ЂАВО ДА ЗАВОДИ ЉУДИ. ЕВЕ ТИ ОВДИ У ТУ ИСТУ КЊИГУ ПА ПРОЧИТАЈ САМА ШТА ЈЕ РЕКО. ДА НЕ БУДЕ ДЕДА РЕКО ОВО,ДЕДА РЕКО ОНО,ДЕДА ИЗМИШЉА.
Деда,где да прочитам?
ДЕТЕ,ЕВЕ ТИ ОВДЕ ОВО ДВАЈЕСТРЕЋЕ ПРАВИЛО ОД СВЕТИ АНТОНИЈЕ. ЧИТАЈ ДЕТЕ. МИЛО МИ СЛУШАТИ ТЕ РЕЧИ ОД ВЕЛИКИ ПРАВОСЛАВНИ СВЕТИТЕЉ.
Ево овако пише :“Неки од његових ученика,видећи многе монахе у пустињи украшене великим добродетељима,питали су га : Оче,да ли ће дуго трајати та загрејана ревност и та љубав ка самоћи,понизности,смирењу,уздржању и свима осталим добродетељима,којих се сада тако усрдно придржава мноштво монаха? Божији човек са уздисањем и у сузама одговори : Доћи ће време,љубазна моја децо,кад ће монаси оставити пустињу,скупљаће се по великим градовима,где ће,место пустињачких пештера и тесних ћелија,подизати горде палате,које ће се моћи поредити са царским дворовима;место сиромаштва порашће љубав за сабирањем богатства;гордост ће заменити смирење;многи ће се погордити голим знањем – без добрих дела,која одговарају знању;љубав ће охладнети;место уздржања појавиће се чревоугодије;многи ће се од њих бринути о раскошним јелима,као и сами миријани,од којих се монаси неће ни по чему другом разликовати осим по оделу и капи;и без обзира на то што ће живети помешани са светом,они ће сами себе називати усамљеницима.Осим тога они ће се величати говорећи : Ја сам Павлов,Ја Аполов(слово 1,Кор.1,12) као да се сва сила њиховог монаштва састоји у достојанству њихових претходника.“
ДЕТЕ,БАШ ТЕ БИ МИЛО СЛУШАТИ КАКО ЛЕПО ТО ЧИТАШ!
Деда,ти хоћеш са овим текстовима да разбијеш у мени поверење у мог духовника.У Цркви нас лепо уче да не треба да гледамо шта свештеник ради.То није наше да судимо.То нам не користи спасењу.Него, да гледамо шта ми лично радимо.
ДЕТЕ,ОД КАДЕ ВАС ТО УЧЕ У ЦРКВЕ? ЈА ТО НИКАД ЧУО НИСАМ.
Деда,томе се данас уче сви верници.
ДА НЕ БИ ОПЕТ БИЛО НЕШТО ДЕДА ПРЕКРАЈА ПРАВОСЛАВНА ВЕРА,ЕВЕ ТИ ПОНОВО ПРОЧИТАЈ ДВАЈЕСПРВО ПРАВИЛО У ОВУ КЊИГУ ОД СВЕТИ АНТОНИЈЕ ЕГИПАТСКИ.
Пише овако : „Говорио је да поверење према другима има своје границе.Потребно је унапред се уверити о искуству духовника и о правилности његовог мишљења,па тек онда поверовати његовим речима и дословно примати његове савете.Знак по коме се то може познати јесте сагласност његових речи са Божијим речима.Треба пазити на оно што се наређује.Ако се слаже са заповестима Господа нашег што ти неко каже то и прими са покорношћу,да би се испунила реч Апостолова : Слушајући се међу собом и у страху Божијем (Ефес.5,21).Напротив,ако те неко упућује на нешто противно Божијим заповестима,онда кажи саветодавцу : Јели право пред Богом да вас већма слушамо него ли Бога? (Д.Ап.4,19).Већма се треба Богу покоравати него ли људима (Д.Ап.5,29).И овце иду за њим јер познају глас његов.А за туђином неће да иду,него беже од њега,јер не познају глас туђега.(Јов.10,4,5).Али ако и ми,или анђео с неба јави вам Јеванђеље друкчије него што вам јависмо,проклет да буде!(Гал.1,8).“
Деда,ово што овде пише су потпуно ужасне ствари!Ти ме са овим цитатима одвраћаш од моје православне вере.Сигурно си ти ову књигу писао и штампао.Немогуће да су православни светитељи овако говорили,а да нам данас њихови наследници говоре потпуно супротне ствари!
ДЕТЕ,ЕВЕ ТИ КЊИГА ПА ЛЕПО ВИДИ И КО ЈЕ ПИСО И КО ЈЕ ШТАМПО.
Деда,ево читам наслов,пише:“Духовно злато којим се небо купује. Историја монаха у Египту.“
А ДЕТЕ,КО ЈЕ ПЕЧАТИО ТУ КЊИГУ? АЈДЕ,ЧИТАЈ.
Деда,овде пише:“Манастир Хиландар.“
ПА ЈЕЛ ДЕДА ТО ШТАМПО ДЕТЕ? И ПИСО У ТУ КЊИГУ ТЕ СТВАРИ?
Деда,стварно извини,ниси.Али,не могу да се одрекнем свог духовника.Он је фул личност,он је прави градски шмекер,монах,савремен човек.
ДЕТЕ,ШТА ТИ ЗНАЧИ ТО ФУЛ ЛИЧНОСТ? НЕ ЗНАМ ШТА ТИ ТО ЗНАЧИ.
Деда,то значи да је он пуна,целовита личност.
ДЕТЕ,ОН ЈЕ ПУН ЂАВОЉИ ЗАВЕТИ! АЛ НЕКА ТИ БУДЕ. СВАКО ВОЛИ ОНОГ КО МУ ЈЕ ЗА СРЦЕ ПРИРАСТО. НЕЋУ ВИШЕ ДА ПРИЧАМ С ТЕБЕ О ВЕРУ ПРАВОСЛАВНУ. ТО ЋЕТЕ ВИ ТАМО У БЕОГРАД У ВЛАДУ ДА РЕШИТЕ ШТА ЋЕ ДА БИДНЕ СА НАШУ ВЕРУ.
Добро деда,али ти мени поче малопре да причаш да су Срби опколили Атлантиду.
ЈЕСАМ ДЕТЕ,НЕГО МЕ ТИ ПРЕКИНУ СА ОВИ ТВОЈИ БОГОСЛОВИ. ОПКОЛИШЕ СОРАБИ АТЛАНТИДА СА СВЕ СТРАНЕ. ВИДИ НОЈЕ НЕЋЕ ЖИВУ ГЛАВУ ДА ИЗВУЧЕ,ТЕ СЕ САВЕТУЈЕ СА СВОЈИ МУДРАЦИ ШТА ДА РАДИ. А ОНИ МУ РЕКОШЕ : ПОШАЉИ ПРЕД СОРАБИ СВОЈИ НАЈБОЉИ ГЛУМЦИ И ГЛУМИЦЕ ДА ГОВОРУ О ТЕБЕ КАКО СИ ТРАГИЧНА ЛИЧНОСТ. КАКО СИ ХТЕО ДА СПАСИШ СВЕТ,АЛ НЕКА КОБНА ИГРА ОД СУДБИНУ ТИ НЕ ДАДЕ. ДА ИМ ГЛУМЦИ И ГЛУМИЦЕ СА СВОЈУ ВРХУНСКУ ПРЕДСТАВУ ОТВОРЕ СРЦА И ЕМОЦИЈЕ. ДА ПОВЕРУЈУ ДА СИ ДОБАР И ДА ТИ НЕ ТРЕБА ДА СУДЕ. НЕГО ДА СЕ САЖАЛУ НА ТЕБЕ И ДА ТЕ ПУСТЕ ДА ЗАВРШИШ СВОЈА МИСИЈА. ТЕ КАДЕ СОРАБИМА СРЦЕ КЛОНЕ У ОСЕЋАЊА,ОНДАК ЋЕМО ИХ ПОБИТИ, КО ШТО СУ НАС ЗАВЕТОВАЛИ НАШИ ПРАРОДИТЕЉИ АДАМ И ЕВА. И ГЛЕ ЧУДО,ДЕТЕ МОЈЕ! ОТВОРИШЕ СЕ КАПИЈЕ НА АТЛАНТИДУ! И ИЗ ЊИХ ИЗИЂОШЕ НАЈВАТРЕНИЈИ ГЛУМЦИ И НАЈЛЕПШЕ ГЛУМИЦЕ ШТО ИХ СВЕТ ИКАДЕ ВИДЕШЕ! И ПОЧЕШЕ СА ВЕЛИКИ ЖАР УМИЛОСТИВЉАВАТИ СТАРИ СОРАБ СТАРИНА,ДА ПОШТЕДИ НОЈЕ И ЊЕГОВА БАРКА. АЛ СЕ НЕ ДА СТАРИНА ПРЕВАРИТИ!

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat