ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Put naviše ka Svetlosti Duha


Пут навише
ка Светлости Духа

Драган Симовић


И гле! у свету сенки и утвара,
у свету ноћи од века, у свету полуљуди и полузвери, барикаде ће бити једини светионици слободног ума и стваралачког духа; једине светле тачке око црних рупа поробљене човечанске (правасељенске) свести, на тајинственим путовањима низа далека звездана јата.
Све оно што не пристаје на задат живот;
све оно што снева дивотне сне о слободи;
све оно што је, уистини, спремно и да живи и да мре за слободу;
све оно што још имаде свести о божанском и човечанском у своме бићу;
све оно што следи сунчеву осу и што се још присећа порекла и предака својих;
све ће се то, велим, у времену долазећем, наћи на неким барикадама, на месту саборности, где се сабира све оно што љуби и живи светињу над светињама, а то јесте и бива
живот са сврхом и смислом!
На барикадама ће се састајати људи слободног духа, људи топле божанске душе, људи бистрих мисли и још бистријих погледа, људи жељни слободе и стварања, жељни живота и пунине живљења.
А изван тог прстена слободарских барикада, у градовима гадовима, у црним рупама и катакомбама, у тамницама и концлогирима великог брата,
пребиваће сенке и утваре,
пребиваће робље и робови,
пребиваће батинаши и чувари,
пребиваће пендрекаши и крвници.
Свет ће бити само једна велика тамница, кроз коју ће дувати ветрови ужаса, и где ће сви противу свих да ратују.
Верујте да је то сан, да о томе сневају, и да на томе без престанка раде, сулуди и суманути кројачи новога светскога поретка.
Знајте да су косовски Срби на барикадама, једини слободни људи у поробљеној Европи!
Једини слободни наспрам најтужнијег робља европејског, наспрам сенки и утвара унијатских, наспрам варвара и дивљака, наспрам фашиста и хуманоида!
Косовски су Срби, управо на барикадама, показали да су људи, да су бића словесна, да су живе душе Бога живога, да су род рођени једни другима, да су браћа и сестре између се, да су они, ретки и посвећени, који желе да живе са сврхом и да умиру са смислом.
То су они показали и доказали поробљеној Европи, показали и доказали утамниченом свету, и сваком од нас понаособ, и свима нама скупа, јер то и јесте пут побуне, пут навише из тамнице, ка Светлости Великога Духа Стварања!   

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat