ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Ko je pisao svete knjige

Питао сам у Небу? Зашто је живот земаљски тако мучан и болан? И чему све то понављање патње, из дана у дан, ево, већ стотинама векова? Речено ми је, потанко, да је све то због несагласја, а до несагласја Неба и земље није дошло вољом Господа, него намером, хтењем и вољом човека.

Безброј Небеса


Човек је - још у далекој прошлости - самом енергијом својом нарушио равнотежу између небесног и земаљског света. Човек је, дакле, само својом вољом и властитом енергијом и може опет васпоставити. Како ми отпрве није било јасно, и пре него што ћу поново запитати, бића од светлости појаснише ми саму суштину ове ствари. Ми знамо, рекоше ми, да не желе сви људи у земаљском свету такав низак живот, али огромна већина ипак жели. Ето видиш, наставише они, данас је на земљи око шест милијарди душа, а од тих шест милијарди, у овом трену, спремно је њих пет милијарди да мучи и убија ближње. А тако је увек било. Тај однос пет према један постоји већ хиљадама година, у корист оних злих. Кад се буде васпоставила равнотежа - а то значи: три према три - тада ће и доћи до сагласја између Неба и земље. Кад, дакле, буду тројица племенитих наспрам тројице злих, онда ће и сама планета Земља постати духовно биће.



Питао сам потом: да ли ми у земаљском свету имамо ваљане представе о Небу и оним световима? Рекоше ми да су то најчешће наша нагађања, а да је суштаство посве другачије. Пре свега, нагађања су и у самим књигама које сматрате и називате светим.

Поготову се греши у описима небесног света, самог устројства Неба, у сликању Господа и анђела Његових. Ви све то, ипак, видите и поимате као бића са земље, где је све омеђено и у несагласју. Као бића у земаљском свету, ви немате ваљану представу о односу простора и времена. За вас су простор и време још нешто засебно, издвојено, одељено једно од другог, док је у Небу посве другојачије. У Небу простор може бити време, а време - простор. Ви на земљи све видите и поимате само у трима димензијама, док у Небу постоји онолико димензија колико је дух посматрача кадар да их прими и сагледа. Ти нас у овом трену, будући да си још у земаљском свету, видиш као бића са земље - видиш нас, даклем, као себи сличне - али кад будеш коначно напустио земаљски свет, ти ћеш нас, буди уверен, посве другачије видети. А видећеш нас посве другчијим зато што ћеш се и сам променити. Јербо, све се, у свим световима, види и поима изнутра, кроз себе спрам себе.

Сад ти на земљи видиш Господа у једном лику, али ћеш Га, кад будеш коначно напустио земљу, видети у другом лику. Не мења се Господ, мењамо се ми сами, а то је суштина свега у свим световима. Ми смо на прилику, за тебе у овом часу бића од светлости, и ти нас видиш тако како нас видиш, али кад будеш најзад прешао у небесни свет, тада ћеш нас другчије видети. То ти сад не можемо објаснити зато што ћеш све што ти будемо рекли толковати на свој начин, а то значи - као биће у земаљском свету.

Збиће се све што си сазнао од нас, али свако од оних којима на земљи будеш преносио ово знање, схватиће га и истолковати на неки свој начин, у зависности од тога да ли му је душа мање или више везана за земаљски свет. Због тога немој да очајаваш, јербо је тако и у иним световима. И још нешто, да не би дошло до забуне међу онима на земљи...Ово јесте Небо, дакле, само једно Небо међ небесима. Колико их има? Ни ми сами не знамо.

Погрешни догматизам


Неки из земаљског света, у својим књигама, помињу три Неба, неки седам Небеса, неки опет девет...То су само њихова виђења...Они су видели толико; у ствари, њима је било дано да толико виде...Али те уверавамо да Небеса немају броја. Уосталом, бројањем се суштина не решава; суштина је изван сваког броја. Но, чак ни ово наше казивање, у крајњем случају, нема никакве сврхе, јер те још више збуњује и смућује...Пут до коначног, крајњег увида траје милијардама година...Пред тобом су још многе вечности учења и стицања нових знања...Кад буде дошло време, ствари ће ти се саме од себе отворити, показати и разјаснити...Једино што је поуздано, што важи за све светове, за сва Небеса - то је љубав жива. Све остало је само нагађање.

Ми смо у Небу просто згранути како се ви у земаљском свету још гложите око неких појмова и ствари у вашим различитим светим књигама. Ви сте нажалост, још уверени - а поготову људи из цркава земаљских - да се неке ствари, да се неке речи из ваших светих књига не смеју дирати, да се не смеју мењати, јер сте убеђени да је те књиге писао сам Господ руком Својом. Не уверавамо те, те књиге су писали прости људи, али они прости људи који су били надахнути Духом Светим. Истина, они без Духа Светог не би могли ништа сочинити, као што ни уметник не може ништа да створи без надахнућа, а то значи без Духа Светог. И као што има мање или више надахнутих уметничких дела, мање или више вредних уметника, тако исто има мање или више вредних светих књига...Те књиге су писане пре толико и толико векова, њихова садржина, њихова порука одговарала је оном времену, оном ступњу духовног развоја човечанства, али се у међувремену нешто променило, ваљало би их мењати или изнова писати. И сад, шта бива? Онај међу вама на земљи који осети да би ту требало нешто дотерати, доживљава проклетства и прогон баш од људи из цркве. Ми у небу убеђени смо да су духовни развој човечанства највише успоравали, и још успоравају, управо неки званични представници цркава земаљских.

Ратови у име вере

Рекосмо да ви још славите Господа на крсту! Али није заблуда само у томе, мада је то једна од суштинских заблуда. Узмимо појам Неба. Убеђени смо да тек један међу милионима има ваљану представу Неба. За огромну, огромну већину Небо је нешто недокучиво, непојмљиво, магловито...Отуда на земљи васколика зла, отуда највише ратова баш у име вере. Страшно је то како се ви на земљи убијате у име Господа, око вере, око поимања Неба...Неко од вас има, на прилику, једну представу Господа, а неко опет други, и та двојица се заваде, постану крвни непријатељи један другом, само због тога што имају различито виђење Господа. Страшно и понижавајуће, и за Господа и за вас!

Дошао је час кад ваш земаљски свет мора готово из корена да се мења. Или ће се променити - а то значи: да се вратите Живом Богу, живој вери, Цркви у светлости - или, напросто, ваш живот у земаљском свету нема више никакве сврхе. Ви сте од нечега најдивнијег направили највеће варварство; милиони и милиони људи мучени су и страдали у име вере, у име Господа! Какав злочин! Људи који се у овом часу тобож скрушено моле Господу у Храму Господњем, кроз пола сата ће или сат узеће пушке у руке и кренути на браћу своју, да их убијају...У име чега?У име вере,у име Господа! Значи, све је лицемерно, све је лажно. Господ је против сваког насиља, али баш против сваког. И сад ви мислите да некад треба узети пушку, а некад не треба; да негде брату треба опростити, а негде га треба убити...А ко је тај да вам рече: кад треба а кад не треба? Неко од вас из каљуге земљаског света? Тако слепци бивају вођи слепима. И стога се, ево, већ стотинама векова, ваљате у каљузи земаљског света, и од земље сте створили пакао. Упамти, пакао није створио ни Творац, ни Господ, пакао ви сами стварате. И то је, уосталом,једна од предрасуда међ вама у земаљском свету. Пакао није нигде изван вас, пакао је у вама и међу вама.      

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat