ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

SRBI I ATLANTIDA



СРБИ И АТЛАНТИДА

Српска православна црква ове године слави 7520. српску нову годину !

СРБИ и СЕЋАЊЕ на АТЛАНТИДУ

Извор: весна.атлантидафорум.цом

Весна



Да ли сте се некад запитали зашто Српска православна црква ове године слави 7520. српску нову годину ?

Срби и СПЦ памте један давни потоп који је задесио њихове претке, а преживели који су започели нову цивилизацију, рачунају време од тог потопа као свој нови почетак.

Одредјивањем старости слатководних и морских шкољки, методом ц14, Амерички научници Wалтер Питман и Wиллиам Рyан досли су до открића да је пре више од 5.500 година пре Христа (тачније-пре 7520 година), вода у Црном мору нагло промијенила салинитет, односно да је 5.500 година п.н.е.  Црно море било слатководно језеро на око 50 м испод данашњег нивоа. Ово откриће објавили су 1997 г. у дјелу “Сциентифиц евиденце’‘. Након тога и други угледни научници потврдили су овај закључак. Европски пројекат из 2004. године, на основу проуцавања седимената у Црном мору, такодје је потврдио ово откриће.

Ова чињеница неминовно је за последицу морала да има сасвим сигурно јединствен случај на земји, да четири огромне ријеке имају једно ушће. Ни на једном другом мјесту на планети четири тако велике ријеке не уливају се на тако малом простору, практично на једном мјесту.

Те четири ријеке су: Дон, Дњепар, Дњестар и Дунав.

Ова открића одмах су подстакла на претпоставке да се на ушћу тих ријека налазила древна цивилизација и град Атлантида (Цхристиан и Сиегфриед Сцхоппе), јер је јос у античко доба Платон у својим списима навео да је Атлантида потонула у море, као и да је била окружена са четири велике ријеке.


Цхристиан и Сиегфриед Сцхоппе су били на добром трагу. На ушћу ове четири ријеке заиста је постојала цивилизација. Али то није била Атлантида (Атлантида је један сасвим другачији и много старији град).
Ушће четири ријеке је уствари колијевка Срба, односно Словена (данашња Украјина).

Оне су симболично представљене и на српском грбу – крст са четири оцила (четири српска племена која су кренула у четири правца)


Разлог засто се мијешају Атлантида и постојбина Словена (Срба) лези у томе сто су пред овом древном поплавом избјегли Срби носили са собом два предања. Једно -о граду Атлантиди, и друго -о својој колијевци са ушћа четири ријеке коју је прогутало море. Од њих су ова предања цули Египатски свештеници, а од њих антички Грци који су их и записали.
Током  неколико хиљада година ова два предања су стопљена у једно.

Многи це ове претпоставке смјеста да одбаце као чист производ маште и митоманију. Али, прије него сто то уцинимо, сагледајмо неке цињенице које им иду у прилог.

За поцетак да напоменемо, да Срби и данас за дијелове свог народа који зиви ван матичне земље казу РАСИЈАЊЕ.
Дакле, повлачећи се пред надолазећим морем, сасвим логично, народ се кретао узводно долинама ове четири ријеке.

Они Срби који су кренули узводно долинама ријека Дон и Дњепар, касније су основали државу која се и данас зове РАСИЈА (Русија.Изговара се РАСИЈА).

Они Срби који су се повлацили узводно уз Дњестар до данас су задрзали име СРБИ, са одредницом Лужички. Мисљење је да су се и данасња Ческа, Моравска звале СРБЈА.

Они Срби који су се повукли на запад уз Дунав до дана данасњег се зову СРБИМА. Прва дрзава коју су основали звала се РАСИЈА или РАС, односно Рашка, а себе су називали РАСЈАНИМ Србима, односно Рашанима(Расенима).

Они Срби који су се повукли на исток према Кавказу и Каспијском језеру названи су Сарматски СРБИили стари СРБИ. Прва држава коју су основали звала се СЕРБОНИЈА (или СОРАБИЈА), а народ је назван Сораби, или бијели Сораби, док су се јужни (балкански) Срби називали црвеним Сорабима. А назив регије Моравске и наше балканске ријеке Мораве имају исто поријекло. Можда су имена дата према постојећим регијама, ријекама итд. у тој прапостојбини, па су исто тако „понесена“ као и назив регије Рашке, чији назив је првобитно кориштен негдје код Црног мора то јест Кавказа за једну планину испод које је једно српско племе живјело.



1. Сарматска СРБИЈА, СЕРБАНИЈА
2. РАСИЈА (РУСИЈА)
3. Лужичка СРБИЈА, Моравска СРБЈА
4. СРБИЈА, РАСИЈА (РАС, РАШКА)

СРПСКО ПРЕДАЊЕ

Наравно, сасвим би био логицан аргумент како цињеница да су се Срби однекуд расијали те својим именом и називима
за своје дрзаве ставили до знања да се то заиста и десило, уопсте не знаци да су се расијали из области Црног мора и са ушћа ове четири ријеке.
Медјутим,постоје и друге цињенице које непобитно доказују да се десило управо то.

Једна од тих чињеница су Трипољска и Винчанска цивилизација и култура.

Као сто рекосмо, науцници су утврдили да се Црно море у данасњем облику формирало око 5500 година пне, поплавивси при том процесу слатководно језеро које се налазило на том мјесту и подигавси ниво воде за висе од 50 м.
Мало сјеверније, у подруцју ријеке Дњестар, 5400 године пне изненада се појављује веома развијена Трипољска цивилизација. Буквално на стотине градова (до данас је откривено око 2000 насеља која припадају тој култури) појавило
се око 5400 г пне на подручју данасње Украјине, Молдавије и Румуније, односно сирем подруцју ријеке Дњестар.
Археолози тврде да је то била изразито напредна цивилизација,да су пронадјени остаци монументалних градјевина, да су посједовали знања из металургије,производње керамике,ткања итд. Занимљиво је да су живјели у урбаним срединама, градовима, који су у правилу били кружног облика и окружени водом (што одговара опису Атлантиде).

У истом периоду,узводно уз ријеку Дунав,на подруцју данасње Србије и Румуније, појављује се такодје изразито напредна Винчанска цивилизација.Винца је била урбана средина а становниство је такодје изузетно добро познавало металурске процесе,процесе производње керамике,ткања итд. Занимљиво је да најстарији икад пронадјени траг писмености припада овој култури.У том писму,односно систему знакова и симбола лако це те пронаци скоро сва слова данасњег тзв. ћирилицног писма односно Србице.

Најзнацајнија,медјутим,цињеница која доказује да је усце цетири ријеке колијевка Срба (Словена) произилази управо из Винчанског писма.
Национални симбол Срба из Дунавске Србије је крст са четири оцила (ћирилична слова с), и налази се у Винчанском писму.



Иако је ово национални симбол Срба, потпуно је изблиједело сјећање на то ста он у ствари представља.
Претпоставимо за тренутак да он представља центар свијета којег окрузују четири ријеке. Крстом се и данас ознацава центар или средисте, односно са двије укрстене црте. Срби (Словени) су с правом своју колијевку сматрали центром свијета.То је била најразвијенија, заправо једина цивилизација тог доба.Дакле крст свакако има утемељење у овом симболу, али да би тај симбол вјеродостојно представљао колијевку Словена, четири лучне црте би морале да представљају четири ријеке.

Ово испод је артефакт Винчанске културе. Његова старост се процјењује 5000-6000 година



Тартариа амулет

Овај артефакт је у ствари мапа која је као и све данасње мапе орјентисана на сјевер.На њој це те примијетити пет лучних црта, које као и оне на националном Српском симболу представљају ријеке. Цетири од тих пет луцнихмцрта су пресјецене правим цртама које показују из ког смјера те ријеке дотицу.Те ријеке су Дон, Дњепар, Дњестар и Дунав. Уочљиво је да све четири ријеке почињу словм Д. Такодје је лако уочљиво да је и ћирилицно и латинично слово Д настало управо из симбола за ове ријеке.



Ово је однос Винцанске мапе и данасње мапе региона

Редним бројем 1 на мапи је ознацен некадасњи центар свијета и колијевка Срба (Словена).
Редним бројем 2,3,9 и 12 су ознацене већ поменуте ријеке. Примјецујете да је њихова позиција и правац из ког дотицу исти у односу на обје мапе.
Редним бројем 4 је ознацено Азовско језеро (данас Азовско море). Позиција потпуно иста на обје мапе.
Под бројем 5 на Винчанскј мапи налазимо јос једну лучну црту за коју смо установили да представља ријеку. На потпуно истој позицији на савременој мапи заиста се налази ријека Волга.
Симбол под бројем 6 као последњи на сјевероистоку, сасвим логицно осликава равницу обраслу травом и цестаром сто и јесте слуцај, јер то је тацна позиција Руских степа.
На југоистоку,под редним бројем 7 наилазимо на планински масив Кавказ, највисе планине све до далеких Хималаја. На Винчанској мапи видимо их под симболом који се мозе протумацити као планине које дотицу небо.
Под бројем 8 на Винчанској мапи налазимо и данас сасвим јасан и разумљив симбол ватре који прецизно позиционира Арабијску пустињу на југу.
На југозападу, поред вец поменутог симбола за ријеку Дунав, видимо и симбол под бројем 10. Тај симбол сасвим логицно на једини и данас разумљив нацин представља вјетар. Јак вјетар је одувијек као и данас дувао низ Дунав.
Занимљиво је да Руси и дан данас за дување вјетра казу ДУНАВЕЊЕ.
Под бројем 11 се налази симбол који је оцигледна ознака за водоравно, односно некадасње језеро.
И коначно на сјеверозападу, поред симбола за ријеку Дњестар налазимо и симбол који наликује на степенице и који сасвим добро позиционира брдовито, степенасто подруцје Чешке, Моравске, Словачке, где су кренули Лужички Срби, који и данас живе на територији данашње Немачке.

(Чувар Пламена)


2 коментара:

Анониман,  7. април 2013. 17:16  

The reрort proνіdes сonfirmed helρful to myself.
It’s very hеlpful аnd you reаlly аrе certainly eхtremely
experіencеԁ in this aгea. Yοu pοѕѕesѕ opеned up my sight in οrdег to vагiouѕ opіnion of
thіs partіcular tоpiс tοgether
ωith intгіguing, notablе and solid writtеn
content.
Here is my web blog ; Buy Valium Online

Анониман,  15. август 2016. 16:06  

Ja sam srbin i ponosim se time. I zanimame koji je razlog što su nas lagali sve ove godine sigurno je dobar razlog. I kakav je bio njihov vojni položaj

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat