ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Čuvajmo darove majke prirode


Чувајмо дарове Мајке Природе!
Ко нам распродаје изворе и шуме?!

Драган Симовић

У Србији на три крста
У Србији на три горе
У Србији на три ветра
Сва Србија разапета
На бубањ гле
И на гајде
(Песник Србске Родине)

Дарове Мајке Природе и Мајке Земље морамо чувати, и сачувати, зарад оних што ће доћи после нас, зарад оних далеких будућих што морају једном доћи. Човек који верује у Живот, уистини, верује и у Будућност, а ко верује у Живот и у Будућност, свестан је да мора да чува дарове Природе, дарове Мајке Земље.
Земљу коју смо наследили од Предака, морамо да чувамо зарад наших Потомака! Залуд нам све вештаствено што смо створили, залуд нам профит и капитал, залуд нам индустријски и технолошки развој, ако уништимо Природу, ако разоримо Мајку Земљу!
Ако посечемо шуме, ако затрујемо земљу, и воду и ваздух, ако разоримо све дарове и дивоте Мајке Природе, онда смо и сам Живот поништили, онда смо све наше чињење унапред обесмислили.
Речено је, давно, да ће се у овоме веку водити ратови за воду. Свако ко мисли својом главом, ко осећа и појима својим срцем, зна да је вода највеће природно и Божје благо на овој Плавој Планети, коју су сви древни народи звали Великом Мајком.
У Србији се последњих година распродаје, немилице, благо Мајке Природе, распродаје се, управо оно, што не сме да се продаје, што мора да се чува, како за нас тако и за оне што ће доћи после нас!
На политичкој сцени Србије одавно нема Човека визионара, нема Личности од визија, нема никог паметног и мудрог, нема никог ко може да видом својим продуховљеним обухвати и сагледа истовремено и прошлост и будућност, те да их, тако обухваћене, сажме у садашњи тренутак, да кроз садашњи тренутак види оно што је било и оно што ће бити, оно што нас чека!
На политичкој сцени Србије имамо само техничку интелигенцију, имамо само фах-идиоте, имамо само менаџере и манекене, службенике и чиновнике Великог Брата.
Сви они скупа немају ни мудрости ни знања једног индијанског поглавице! Индијанци су умели да чувају дарове и блага Мајке Земље. И чували су, све док се нису појавили бледолики варвари са Запада, који су им земљу отели а њих погубили.
Такви су и данас ти исти бледолики са Запада!
Све што умеју и знају ти наши назови политичари (а далеко су и од саме политике, у оном изворном значењу те речи!) то не би стало под шајкачу ни обичног србског сељака!
Они су, не питавши нас (не питавши никога од нас!), распродавали, туђинима, нашим вековним душманима, изворе и шуме, потоке и реке, горе и језера!
Нама не требају такви политичари, и нећемо такве на политичкој сцени Србије, и такви више никада не смеју бити у политичком животу Србије! Такви не смеју да одлучују о судбини наше деце, и деце наше деце!
Још није доцкан, и још има наде
Али, већ колико сутра, све може бити доцкан!
Ово је, заиста, последњи, час да се пренемо и покренемо, да се пробудимо и освестимо, те да спашавамо оно што се још спасити може!
Земља Србија је Мајка Србија свију нас, и нико не сме, и нема права, да нашу Мајку черечи и распродаје у име нас!
Ако се не пренемо и не покренемо сад, они што долазе после нас биће туђинци на Земљи Предака својих!
Желимо ли то, браћо Срби и сестре Србкиње?

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat