ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Бугарска историчарка у докторској дисертацији открила: Албанску нацију је вештачки креирала Аустро-Угарска!!!


 Објављено 09.08.2012.
ШИПТАРИ НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛИ КАО НАРОД, већ их је народом учинио Аустро – Угарски двор, ујединио различита племена, сачинио један језик и све то потпомогао новцем како би амортизовали српски притисак и тежњу ка ослобађању свих српских земаља од којих се добар део тада налазио под влашћу истих Аустро-Угарa.
Приредила редакција ФБРрепортера

Белешка ФБ Младен Радовановић (објављено у четвртак, Јануар 12, 2012 у 12:05 пре подне)

“МОЛИМ СВЕ СВОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ ДА ПАЖЉИВО ПРОЧИТАЈУ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ
Половином октобра прошле године сам обавештен да је умрла моја добра другарица доктор историјских наука Теодора Толева. Тог тренутка и дуго после тога нисам могао да дођем себи, јер је била не само моја добра пријатељица и уопшtе Срба већ и изузетна особа и интелектуалац који је дошао до открића изузетних у својој области што је била и тема њене докторске дисертације значајне у светским оквирима а и посебно за нас Србе. У годинама дружења са њом ми је не само причала, већ ми је и представљала свој рад који је за мене тада, око 2005. – те био шокантан јер је потврђивао документовано све оно за шта се сматрало да је “романтични поглед” српских националиста: ШИПТАРИ НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛИ КАО НАРОД, већих је народом учинио Аустро – Угарски двор, ујединио различита племена, сачинио један језик и све то потпомогнуо новцем како би амортизовали српски притисак и тежњу ка ослобађању свих српских земаља од којих се добар део тада налазио под влашћу истих Аустро-Угара. Пасионирано сам гутао сваку Теодорину реч и наравно ширио истину, на коју су многи одмахивали руком.
Како је тема коју је обрадила у докторату (документована у сваком свом детаљу) сасвим супротно гледиште од званично важећег “међународне заједнице”, говори о изузетној тежини и важности информације и поруци коју са собом носи: Европска Унија и њене владе заједно са УСА и НАТО су гомила лажова и ниткова а посебно елите Аустрије, Немачке и Мађарске. Последњи контакт са мојом драгом Теодором сам имао непосредно пре напуштања Шпаније када ме је назвала и тражила од мене неку врсту заштите јер је годинама осећала чудно присуство неких људи и догађаја који је окружују.
Сада када смо пред изборима, нас 99 % можемо да учинимо нешто: а то је да шерујемо и раширимо истину по Србији а и свету! Разбијмо окупаторе Косова и Метохије и њихове слуге у Србији! Молим озбиљне људе, српске патриоте да рашире глас истине који собом носи животно дело моје покојне другарице, пријатељице свих Срба у Барселони и уопсте српског народа! Теодора је можда убијена, тихо уклоњена због нас Срба и због истине и доказа који српском бићу недостају као кисеоник, храна и вода. Молим да се сви у једном тренутку уозбиљимо и схватимо да у рукама имамо дијамант који може свима да нам донесе нову истину, нову владу, нов међународни положај. Помозите мени, помозите себи, помозите нашој Србији, помозите нашем народу на Косову! Преклињем вас!”
*****************

Распад Србије и вештачка творевина албанске нације је доказана докторском дисертацијом!

Рана смрт бугарске историчарке Теодоре Толеве је прекинуо једну обећавајућу каријеру на самом почетку. Научник и полиглота, радила је на различитим темама од геноцида над Јерменима, до рата за Шпанску сукцесију. За Европску историју XIX – XX века, њен рад у вези албанске нације је врло револуционаран и без икакве сумње биће предмет даљих истраживања и многих полемика. У модерној и важећој историји (Stavro Skendi, Peter Bartl, George Castellan, Hans Dieter Schanderl) се подразумева да је албанска нација у XIX веку већ постојала на чврст и несумњив начин.
toleva1
Теодора Tолева је током једног истраживања и потраге за документима о међуетничким односима у отоманској империји, у царском архиву у Бечу (haus-, hof-, und staatsarchiv) у једном “архивском инциденту” – случајности по њеним речима, нашла документе у вези тајних састанака аустро – угарског двора одржаних 1896! Ни она сама у том моменту, није могла да замисли да ће се следећих неколико година посветити једном дубоком истраживању које ће да резултује њеном докторском дисертацијом на универзутету у Барселони!!
Утицај аустроугарске империје на креацију албанске нације!
Ти састанци се помињу у документу : “Die Albanienpolitik Österreich-Ungarns un italiens 1877-1908 de Hans Dieter Schanderl”, али им се не придаје велики значај. По бугарској историчарки, меморандум о четири састанка која су одржана показује да крајем деветнаестог века албанска нација још није постојала и да ће Беч да учини конкретне напоре да је изгради (!!!), хомогенизује становништво, промовише јединство између католичких и муслиманских кланова, помогне новинарство и образовање народа, издаваштво националистичких публикација, стварање једног унифицираног књижевног језика, и тако даље.
Мотиви Аустро – Угарске империје су врло јасни: да краткорочно ублажи притисак Србије и Црне Горе а дугорочно Русије. Без сумње је губитак Теодоре огроман губитак за науку а изнад свега губитак личности такве људске категорије која је без сумње оставила дубок траг у свима нама који смо имали част и привилегију да је познајемо!
SEMANARIO SERBIO – IN MEMORIAM: TEODORA TOLEVA
http://www.semanarioserbio.com
*****************
Прилог: Основне информације о одбрањеној докторској тези – наслов, аутор, универзитет, департман, датум одбране, ментор, чланови комисије и резиме.
toleva
Tesis: La influencia del imperio austro-húngaro en la construcción nacional albanesa, 1896-1908
AutorTodorova Toleva, Teodora
Universidad: Barcelona
Departamento: Informacion No Disponible
Fecha De Lectura: 16-09-2008
DirectorColomines Companys, Agusti
TRIBUNAL
PresidenteTermes Ardevol, Josep
SecretarioSuau Puig, Jaume
Vocal:          Olive Serret, Enric
Vocal:         Guibernau Berdum, Montserrat
Vocal:        Vinyamata Camp, Eduard
Descriptores: HISTORIA CONTEMPORANEA
Resumen:
Esta tesis, como señala su título, trata del papel que desempeñó el Imperio Austro-Húngaro en la construcción nacional albanesa en el período 1896-1908. Los documentos manejados, encontrados todos en el Archivo Imperial y Real de Viena () y en su gran mayoría todavía no publicados, nos llevaron a la hipótesis, de que entre la población albanesa, bastante heterogénea en la época antes señalada, no existía el sentimiento de pertenencia a una nación y que el Imperio de los Habsburgo por razones políticas y estratégicas a largo plazo, desarrolló una serie de actividades para fomentar dicho sentimiento. Para examinar esta hipótesis estudiamos las actividades austrohúngaras que pertenecen al ámbito de la educación, el periodismo, de la codificación del idioma escrito unificado, de la publicación de textos de carácter nacionalista en albanés. También prestamos atención al trabajo que Viena efectúa en este sentido con el clero católico que es activo entre los albaneses católicos del Imperio otomano, así como sus iniciativas para fomentar la unión entre los clanes musulmanes y católicos de los albaneses. La conclusión a que llegamos en base al exámen de las actividades e informes de los agentes diplomáticos austrohúngaros, es que Viena tuvo un papel decisivo para que el sentimiento de pertenencia a una nación arraigase entre los albaneses del Imperio Otomano.
ФБР: Приближан превод резимеа: Ова теза, као у наслову, посматра улогу коју је имала Аустро-Угарска империја на изградњи албанске нације у периоду 1896-1908. Обрађена докумената која се налазе у царском и краљевском архиву у Бечу (HHStA) и која углавном још нису објављена, довела су до хипотезе, да албанско становништво, које је било врло хетерогено у наведеном периоду, није имало осећај припадности нацији, а да је Хабсбуршко царство зарад политичких и дугорочних стратешких циљева, развило низ активности како би се тај осећај изградио. Да би испитали ову хипотезу ми смо проучавали аустро-угарске активности које се односе на образовање, новинарство, кодификацију јединственог писаног језика, објављивање текстова албанско-националистичког карактера карактера. Такође, пажња је била усмерена и на рад у том правцу католичког свештенства које је било активно међу Албанцима у Отоманском царству и његовим напорима да се промовише јединство међу клановима муслиманских и католичких Албанаца. Закључак до кога смо дошли на основу прегледа активности и извештаја аустро-угарске дипломатије јесте да је Беч одиграо пресудну улогу како би се међу Албанцима у Отоманској империји дубоко укоренио осећај припадности нацији.
*****************
за ФБР Фердинанд Страшни:
СВЕДОЧЕЊЕ О ОДНОСИМА СРБА И АРБАНАСА, односно о постојању Арбанаса на овом простору говори др Јован Деретић на предавању у Крагујевцу у новембру 2011. (Видео)
Проф. Деретић – “Срби и Арбанаси” 1
Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Погледајте други деотрећи део.
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.
*****************
Нашо сам на интернету једно целовито Деретићево предавање о Шиптарима.
Срби и Арбанаси (Арнаути – Шиптари)
Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

3 реаговања на „Бугарска историчарка у докторској дисертацији открила: Албанску нацију је вештачки креирала Аустро-Угарска!!“

  1. Milutin Milivojevic каже:
     
    0
     
    0
     
    Оцени Коментар
    Ја бих Вас госн. Небојша замолио да уколико постоје могућности да се истражи, ко управља ѕемљом Србијом од почетка 1990 год. па све до данас. Каква је корист данас када смо у живоме блату то сазнање да Шиптари нису народ. Када мало боље сагледамо садашње наше време, имам утисак да ми уопсте нисмо народ чисте расе већ је ово неки хибрид народа свих помало од Хтиста па све до данашњих дана. Србија је ће вероватно постати један велики логор, јер толико је противника народа и државе да морају почети да се граде логори јер затвори су малих капацитета. Ми као народ неможемо да мрднемо ни за нокат, критикујући друге све док не решимо питање нас самих. Замислите ситуацију да се ми бавимо да ли су Албанци прави народ, а овде код нас општа пљачка на свим нивоима власти и државе, и да је питање само дана када ће се све ово урушти,а остатак народа остане го на ледини. Слажем се са тиме да је то неко сазнање са којим треба да се баве људи од струке, да пишу, да обавештавају стручну светску јавност, али после толико година сумњам да ће то имати неке вајде од тога. Стиче се утисак из свакодневног живота да државом управља мафија којој је главни циљ да што висе згрне богатстава и лове на своје рачуне, а политика и положај државе то је подпуно неважна ствар. Ми немамо право да се више љутимо на некога другога, све док се не докаже ко су људи који су оволико оглодали Србију која умире.
    25. децембар 2012. 13.46, “Небојша” је написао/ла:
    > ** > Небојша posted: “Извор: ФБР Журнал Објављено 09.08.2012. ШИПТАРИ НИКАДА > НИСУ ПОСТОЈАЛИ КАО НАРОД, већ их је народом учинио Аустро – Угарски двор, > ујединио разлД
  2. Небојша каже:
     
    2
     
    0
     
    Оцени Коментар
    Milutine Milivojevicu,
    О томе шта се догађа овде у Србији, на Балкану и шире, најбоље говори Југослав Петрушић.
    Отворени студио ТВ АС Шабац: Југослав Петрушић 1 – 23.12.2012.
    Отворени студио ТВ АС Шабац: Југослав Петрушић 2 – 24.12.2012.
    Ове две емисије спојићу у једну и поставити је сутра на Ју Тјуб и блог.
    И те како је важно знати праву историју и своју и других, поготову шиптара, јер управо поред многих шиптари и лажирају историју, кажу да смо ми окупирали Косово дошавши овде као нека хорда у 7 веку , па смо угњетавали и клали све живо, укључујући и њих шиптаре “аутохтон народ” на Балкану и Косову, и наши манастиру сад су “шиптарско византијско наслеђе”, нису више србски. Политика се базира на историји, а наш главни проблем и разлог свему што нам се догађа је то што нам је почевши од Берлинског конгреса па до Титоистичке тираније над србским народом, избрисана свест о томе ко смо, историјска свест и континуитет трајања. Лажирањем историје представљени смо као тиква без корена, ми нисмо чак ни народ, већ смо лажираном историјом представљени као хорда зликоваца и дивљака. Да би се вратили себи, требамо знати ко смо, као и праву комплетну историјску истину, да се повратимо себи, да се укоренимо у свом правом идентитету, идентитету једног поносног, културног и слободарског народа, што ми и јесмо!
    Тзв. “елита” нам је шљам, не и народ!
    Треба се чувати замки у коју сте чини ми се и ви упали, где се оваква историјска открића банализују, народ се ставља у положају као да су животиње, да је само битно да има шта да једе, као историја је небитна, и они који је откривају само тобоже залуђују народ, ударају му на осећања док му је тешко, представњљају то као да сад народ иако је гладан и бедан 24 часа онанише над чињеницом да смо ми најстарији народ, да ето шиптари нису народ, и тиме се народ теши, уместо да гледамо “стварност”, од чега се живи, од стомака.
    Уреду, ако је тако, онда продајмо све, и Космет, и Рашку, и Војводину, све, кажимо моћницима: “Ма узмите све, само нам дајте да једемо, да имамо неки робовски послић да се прехранимо.”
    Уреду, може тако, али онда нисмо људска бића која имају свест и идентитет, онда смо на нивоу животиња, које тумарају земљом да пронађу коју коску да је оглођу, да се тако прехране.
    Народ увелико осећа комплекст што су Срби, а то је наметнуто управо лажираном историјом у којој смо ми хорда дивљака која је крива за сва зла овог света, још мало па ће нас оптужити да смо као Срби криви за нестанак многих биљних и животињских врста.
    Повратком историјске свести и праве истине о себи ми заправо задобијамо своју праву снагу, а то је самопоштовање према самима себи, свест и истина о томе да смо ми аутохтон народ на Балкану, а не хорда дивљака која је са Марса пала овде на Балкан да коље и убија све што затекне.
    Хорде дивљака су управо ти који лажирају историју о нама, ти такозвани “цивилизовани народи” који су проузроковали све велике светске ратове и починили геноциде за које никад нису одговарали!

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat