ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Две сузе испод шајкаче

Путин први изабрани председник са шајкачом




Путинова суза нека крчи паучину у душама гладних покајања јер саобразно покајању у исповести и сузама примамо остављање предходних сагрешења, а тако и светост са небеском благодаћу. Подвизничко искуство, благодат покајних суза сврстава у облик крштења. Извор суза после крштења постаје већи од самог крштења.
Правпславна духовност - Манастир Хиландар 1996 год.



Пошла је козачка литија кроз Србију до Свете Горе, и довела нам у Чачак, почетком октобра 2014., у госте великог христољупца и србољупца, Цара Николаја Мироточивога. У дому једне побожне породице у Чачку, јеромонах Рус чита молитву Цару Мученику за спасење Русије и Србије, и обнову престола православних држава наших… А из Царске Иконе тече миро.



Споменик је, према речима вајара, са постаментом тежак више од 40 тона, висок око 7,5 метара, а сама скулптура висока је око 3,5 метра.
Вајар Андреј Коваљчук рекао је новинарима да су споменик градили пола године. Направљен је од бронзе, а постамент је од гранита.
Коваљчук је истакао да је инспирацију је нашао у историји Србије и Русије, које су увек биле братске државе.
Коаутор, академик Генадиј Правоторов рекао је да је споменик уникат, посвећен императору који је, како је рекао, једно време био мање цењен у Русији него у Србији.
„Постоји у срцима Срба, чврсто и стално“, рекао је Правоторов.

***


СВЕТИ НИКОЛАЈ СРБСКИ О РУСИМА

Може човек бити дужан човеку, може и народ – народу. Али дуг, којим је Русија обавезала србски народ 1914 године, тако је огроман, да њега не могу вратити ни векови ни покољења. То је дуг љубави, која свезаних очију иде у смрт, спасавајући свог ближњег. Нема веће љубави, него да ко положи душу своју за другове своје – то су речи Христа. Руски Цар и руски народ, неприпремљени ступивши у рат за одбрану Србије, нису могли не знати, да иду у смрт…
Смемо ли ми икада заборавити, да је Руски Цар са децом својом и милионима браће своје пошао у смрт за правду српског народа?
Смемо ли прећутати пред Небом и земљом, да је наша слобода и државност коштала Русију више него нас?
Морал светског рата, нејасан, сумњив и са разних страна оспораван, испољава се у руској жртви за Србе у јеванђељској јасности, несумњивости и неоспоривости.
А мотив самоодрицања, неземно морални осећај при жртвовању за другог – није ли то прилепљење к Царству Небесном?…
Руси су у наше дане поновили Косовску драму.
Да се Цар Николај прилепио к царству земном, царству егоистичних мотива и ситних рачуница, он би, највероватније, и данас седео на свом Престолу у Петрограду. Али он се прилепио к Царству Небесном, к Царству небесних жртава и јевангељског морала; због тога се лишио главе и он сам и његова чада, и милиони сабраће његове. Још један Лазар и још једно Косово! Та нова Косовска епопеја открива ново морално богатство словена.
Ако је неко на свету способан и дужан то да разуме, то Срби могу, и обавезни су да разуму.
Блажени ви, плачући у те дане са Русијом, јер ћете се са њом утешити! Блажени ви, тугујући сада са Русијом, јер ћете се са њом ускоро и радовати.

+ СВЕТИ НИКОЛАЈ СРПСКИ +






0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat