ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

РУСКА ПОРУКА СРБИМА И БУГАРИМА: Русији нису потребни пријатељи за новац


У Бугарској се  од 5-30 јануара одржавају заједничке бугарско-америчке војне вежбе „Platinum Lion — 2015“, у којима ће такође учествовати јединице оружаних снага Румуније и Србије. Осведочени „пријатељи Русије“ – Бугарска и Србија, која је недавно приредила сјајан пријем председнику Русије, спремају се да заједно са САД одбијају „напад непријатеља“. А непријатељ је познат – то је Руска Федерација.


Али, ипак – хајде да попричамо о пријатељима. Од Срба и Бугара се често може чути: „Ма, то нисмо ми, криве су наше власти. Ми волимо Русију….“. Добро, а ко је то бирао те власти? Ма, нека  су и на бирачка места тих земаља терали бираче са лисицама на рукама, зашто онда нема никаквих масовних протестних акција против политике њихових садашњих власти према Русији? Појединачне акције и митинзи са малим бројем учесника немају значаја. Зашто су на последњим изборима у Србији на власт дошли патриоти на речима, а на делу – отворени русофоби? Ко је гласао за њих – зар  то нису учинили Срби?  Да ли је неко од противника власти дао изјаву о нелегитимности тих избора? Да ли је неко, као крајњи аргумент, узео оружје у руке? Ма, немојте… доста о томе!

Постоји још једна често понављана тема: Американци добро плаћају своје присталице у Србији, Бугарској и Црној Гори – зато их тамо и подржавају. Ако и Русија буде тако плаћала – и њу ће подржавати. А зашто би плаћала? Зашто руски порески обвезници треба да плаћају неког српског или бугарског друштвеног радника или експерта за љубав према њима? А где су ту принципи? Или – данас плаћају једни и удаћемо се за њих, а сутра други – па ћемо и за њих [да се удајемо]? Како се зову такви једнократни бракови продавани на ситно? Зашто би Русији за „пријатеље“ била потребна проституисана друштва?!

Нације које се данас куну у пријатељство – сутра ће за паре прећи у службу непријатељу. Али, уз то ће стално указивати прстом на своју власт. У совјетском периоду су у Бугарску већ улагани огромни ресурси који су данас или продати, или прешли у НАТО. Постоји осећање да просторима Русије тумара гомила друштвених делатника Србије и Бугарске у потрази за џаковима са златом које им је наменила влада Русије. Господо, смирите се, Русији пријатељи за новац нису потребни. То је прерогатив САД – ако хоћете, идите тамо. Али, за последице по вашу земљу ћете морати одговарати ви. То ће бити ваш избор! А ви већ и одговарате – распадањем своје земље, сиромаштвом и ропством.

И на крају – зашто да се намећемо за пријатеље земљама које подржавају наше непријатеље и стално нас издају? Има много држава на свету чији народи и власти искрено желе да сарађују са Русијом, а за своју независност од САД воде стварну вишегодишњу борбу, и са оружјем у рукама. Истекло је време брбљивцима.

(Стање ствари – Алексеј Мењшов) 



0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat