ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Коптски и Косовски крст истиДоказ о истоветности коптског и косовског крста који је Свети Сава добио од коптских свештеника током боравка у Теби. Kрст se налази у родном селу Светог Саве селу Мишчићи, на Олтару храма. Погледајте камилавку свештеника, на њој се налази дванаестокраки крст.

Свети Сава је рођен 1174 године као Растко Немањић најмлађи син Стефана Немање. Село Мишчиће налази се у подножју планине Голије, на само пар километара од Новог Пазара. Сматра се, такође, да су овде рођени и потоњи Немањићи, Душан Силни и Урош Други, касније назван Урош Нејаки.

Уврежено је мишљење које потиче од веровања да је Стефан Немања, узевши тек рођеног Растка у наручје, прво изговорио: „Мишићу мој, мишче моје“.

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat