ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

„ЗЕМЉОТРЕС“ У БРИТАНИЈИ: Леви радикал дошао на челу најјаче опозиционе партије


Џереми Корбин је обећао, након што је изабран за новог лидера Лабуриста, да ће се борити да ова странка поново дође на власт. За новог лидера је гласало преко 60% од 400.000 чланова тако да је потукао до ногу своје ривале Ендија Барнхама, Ивет Купер и Лиз Кендал. Корбин се одмах суочио са масовним одласком чланова кабинета из сенке али су старији чланови странке, укључујући Еда Милибанда, позвали чланове странке да му дају подршку.
Корбин је био аутсајдер пре три месеца када је почела изборна трка у Лабуристичкој партији. Но, он је остварио победу на таласу ентузијазма због својих порука против мера штедње, на обећањима да ће укинути нуклеарно наоружање, као и да ће поново национализовати железницу и комунална предузећа. Корбин је изјавио за ББЦ да је “помало изненађен” опсегом своје победе али је његова кампања показала “ да политика може да се промени и ми смо је променили”. Он ће сада изабрати свој кабинет из сенке али без низа актуелних чланова, укључујући госпођу Купер, Тристрама Ханта и Рејчел Ривс који су га напустили.
Kорбинове присталице узвикивале “Успели смо!” док се пењао на бину да одржи говор. Корбин је обећао да ће се борити за толерантније друштво и друштво које ће бити склоније инклузији и да ће се позабавити гротескним нивоом неједнакости у британском друштву.
Он је рекао да је вођење кампање показало да је Лабуристичка странка “страствена, демократска, разноврсна и потпуно посвећена потрази за пристојним и бољим друштвом које је могуће за све људе”. “Људима је доста неједнакости, неправде и непотребног сиромаштва. Сви ти проблеми су повели људе путем наде и оптимизма”.
Он је рекао да је његова кампања потврдила да су лажне тврдње да су млади Британци апатични када је реч о политици.
„Уместо тога, показало се да се ради о веома политички настројеним генерацијама које су биле искључене начином на који се до сада водила политика – и то можемо и морамо  променити”, нагласио је Корбин.
Корбин је још додао: „Од сада борба наше партије подразумева брзину и заједничке акције”.
Прво што је учинио, као новоизабрани лидер странке,  било је  да учествује у шетњи добродошлице и подршке избеглицама и да се придружи десетинама хиљада људи који су шетали кроз централни део Лондона.
Обраћајући се присутнима на Тргу Парламента, он је упутио страствену молбу Влади да призна своје законске обавезе према избеглицама из Сирије и из других земаља и да пронађе “мирно решење за проблеме у свету”.
„Отворите своја срца. Отворите своје умове, промените свој став у односу на људе који пате, који су очајни и којима је потребно да живе негде где је мирно и сугрно живети”, рекао је нови лидер лабуриста.
Певач Били Браг је затим, заједно са присутним људима, запевао химну социјалиста “Црвена застава”. Пре тога је Корбин рекао да ће први дан свог лидерства искористити да се у Парламенту успротиви плановима владе да умањи снагу синдиката наметањем већег броја гласова када се доносе одлуке о штрајку.

Анализа Лоре Киенсберг, ББЦ (уредник редакције за политику)

Новог лидера Лабуриста свуда чекају проблеми. Он је увек био аутсајдер, једна од побуњеника у сопственој странци. Како он може да очекује лојалност од својих колега, да уједини странку, кад је увек био против и у сенци?
Посланици су недељама разговарали о његовом свргавању. Постоји вероватноћа да ће иницијална подршка Корбину бити слаба и то када му је најпотребнија. Не очекује се брз противудар. Али не треба сумњати у осмехе стиснутих уста. Оставке чланова кабинета из сенке су већ написане.
Огромна већина од 85% људи, који су се пријавили као придружене присталице, гласали су за Корбина али је такође победио и гласовима чланства из врха странке и синдикалаца.
Помоћник уредника редакције за политику, Норман Смит, је рекао да је широка подршка дала Корбину јак мандат и да ће ућуткати десно крило лабуриста који су наумили да се отарасе Корбина што је пре могуће, с обзиром, да је Корбин потпуно уништио своје противнике.
Корбинов претходник, Ед Милибанд, дао је “пуну подршку” Корбину и рекао је да очекује да он допре до свих делова странке али је искључио могућност свог повратка у предње клупе.
Бивши заменик премијера господин Прескот позвао је предње клупе лабуриста да пре оставке поново размисле јер је странка убедљиво подржала Корбина. Он је добио више гласова од Тонија Блера када је постао лидер лабуриста 1994. године. „Странка се јасно и снажно изјаснила. Сада се треба борити са Торијевцима” рекао је Прескот за ББЦ.

Подељена странка

Лен МекКласки, генерални секретар највећег синдиката у Великој Британији, честитао Корбину и Вотсону рекавши следеће:
„Бирачи сада могу упрти поглед у лабуристе и могу да виде, без икакве сумње, да се залажу за поштење, правду, мир и јаке заједнице. То је партија наде, спремна да преузме одговорност од Владе која се свим силама труди да обичним људима живот учини још горим”.
Лидер СНП и премијер Шкотске, Никола Старџон, честитао је победу Корбину и понудио му је своју сарадњу у борби против “торијевских мера штедње” и у борби против обнављања Тридент нуклеарног оружја.
Такође је рекао и следеће: „Реалност данас је таква да је земљи потребна јака опозиција Торијевцима, а Корбин води странку која је дубоко подељена“.
„Ако Лабуристи не буду могли брзо да покажу да могу да победе на следећим изборима у Британији, тада ће много већи број људи у Шкотској, вероватно, закључити да је независност једина алтернатива континуираној власти торијевске владе”.
Секретар одбране Мајкл Фелон, у име Конзервативне странке је изјавио: „Лабуристи сада представљају велику опасност за националну сигурност, за сигурност наше економије и за сигурност наших породица”.
„Да ли ће слабљење наше одбране, повећање пореза на послове и зараду, повећање нашег дуга довести до повећања нашег благостања или ће нас довести до тога да штампамо новац – лабуристи и Корбин – ће свакако нанети штету радницима.”.
Лидер Странке зелених Натали Бенет је рекла: „Избор Џеремија Корбин , уз снажно јачање Зелених у прошлој години, као и успех СНП у Шкотској на изборима, показује колико људи подржава алтернативе еконимији штедње”.

За Србин.инфо превела и обрадила С. Јанковић

КОМЕНТАР ПУК БОГИ

Капитализам—ИМА ЗЛА ПИТКА _ МИ ЗАПЛАКАТИ – МИ ТАПКАЛИ- ЗАМКА ПАТИЛИ
-ПЛАТИ МИ, КАЗА- КАЗА МИ, ПЛАТИ!!!!! -МЛАТИ КАПИ

Комунизам—НИЗАК УМОМ- КАЗНИ УМОМ- ЗНАК У МОМИ- ИМАМО УЗ К-
-МОМАК УЗМИ Н…
Говори СРБСКИ да те читав свет разуме. Само слагалацим СРБСКИХ СЛОВА могу
се открити скривене БОЖЈЕ ТВОРЕВИНЕ- енергије које се свакодневно испољавају.

Руски мудараци су у ПРОЈКАТ РУСИЈА, извели две дефиниције за ова два појма…
СОЦИЈАЛНО.-ПОЛИТЧКЕ категорије:ДУХОВНИ КРИТЕРИЈУМ
1. КАПИТАЛИЗАМ ,је ПРОТЕСТАНТИЗАМ – БЕЗ БОГА (Бог је НОВАЦ И ПРОФИТ-ЗЛА)
2. КОМУНИЗАМ је П Р А В О С Л А Љ Е- БЕЗ БОГА (ЈЕДНАКОСТ_ИМАМО )
ЈЕЗИЧКОМ АНАЛИЗОМ СЕ НАЛУЋУЈЕ- да енглески лабуристи уводе комунизам
Православни свет има ДУХОВНУ ПРЕДНОСТ да се БОЖЈА ПРОЈКЦИЈА ове
ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ КАО ШЕСТЕ РАСЕ ВРАТИ БОГУ , као последња РЕЛИГИЈА буде
МОСТ ЗА НОВО ДОБА ЦИВИЛИЗЦИЈЕ. Види академика МАСЛОВА на сајту
„ОТКРОВЕНИА. ИНФО“
БОГ ЧУВА СРБЕ И РЕУСЕ_ СРБИЈУ И РУСИЈУ !!!!!!

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat