ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Крените са постом браћо Срби да зауставимо зло

Браћо Срби, јуче је почео Божићни пост. Уколико до сада нисте постили време је да почнете. Пост треба да буде православни не као фарисејски прву и задњу недељу, већ цео пост. Како каже наш Игуман Стефан из манастира Велика Ремета: "Дал би вредело њиву мало заорати с почетка па мало с краја". Не изговарајте се да је то данас тешко поред толико посних јела и рецепата. Пост служи да ојачате тело, да га ставите под своју контролу, да командујете ви са њим а не оно са вама. Не треб пост Господу него Вама да не служите стомаку него да га ставите под контролу. Пост није само телесни, него пре свега служи да помогне духовно узрастање. Престаните да псујете, да оговарате, да завидите, то је прави циљ поста да постанете бољи људи. Ако нисте изашли из поста као бољи човек џабе сте постили и мучили своје тело.

Видите каква су времена дошла, ђаво је однео шалу што би рекао наш народ. У ваздуху се осећа мирис рата и невоље. Баш у таквим ситуацијама треба да прионемо на пост и молитву јер то су две половине Светог Јеванђеља како каже Свети Ава Јустин Ћелијски. Шта нам  Господ говори: "Овај сој се изгони само постом и молитвом".  Уколико осећате немир у себи, мрзите на брата, комшију, шефа, колегу са посла, нападају вас лоше мисли и терају на лоша дела, живите двоструке животе, мислите да вас је неко зачарао или бацио неку клетву, немојте ићи код које каквих врачара, гатара, астролога, него крените да постите и молите се сваки дан.

Шта се десило Европи која је заборавила на Бога? Цркве и манастири су одавно празни, неки су чак претворени у клубове и дискотеке. Европа је један геополитички простор у коме се боре различити интереси. Европа се одрекла Господа, одрекла се својих традиционалних културних и других вреднсти. Европа не жели да рађа, да кроз породицу шири дух хришћанства и заједништва, да слави живот. Европа хоће да буде блудница како је писао још Свети Владика Николај у књизи "Кроз тамнички прозор". Европа хоће геј параде, Кончите, сурогат мајке тј. да очеви могу бити мајке, легализовање педофилије, да се славе сексуалне слободе и изопачености итд.

Шта Господ чини? Он пушта незнабошце да нас казне и замене на овим просторима. Као што је Господ и у 15 веку дозволио да будемо окупирани од стране Турака. Боље да пропадне држава него сав народ. То ће се десити уколико не почнемо из корена да се мењамо. Господин Сорош предлаже насељавање 1 милион избеглица сваке године у Европу.

Свако треће домаћниство у Немачкој има 1 члана у кући, да добро сте прочитали не једно дете, него једног члана. Ни код нас није боља ситуација, просечна старост у Србији је 43 године. Муслимански свет је видео прилику да пороби ту и такву Европу која нема више никаквих вредности и која не зна којим путем да крене рашчеречена од мултинационалних компанија којима треба јефтина радна снага и Америке с друге стране којој не одговара јака Европа. Европа је окупирана од стране Америке још од другог светског рата. Немачка тајна служба БНД је само испостава ЦИЕ, 50000 американаца је стационирано у Немачким базама и служи да шпијунира све европске лидере. Скоро сте имали аферуда су шпијунирали и саму Ангелу Меркел.

Американцима одговара нестабилан балкан да би стално могли да подривају ту и такву Европу у случају да покуша еманципацију као што је покушала задњих 5 година. Шта мислите ове све афере око Волксвагена и БМВ-а да је то случајно откривен пропуст. Не ово је васпитање Немачке које ће да је кошта пар десетина милијарди еура.

Француски председник Франсоа Оланд је био прилично ратоборан и отворено је тражио од Барака Обаме да нападну Сирију, своју бившу колонију. Обама је одбио овај план. Француска се мешала и у свргавање Гадафија, Либија је такође њена бивша колонија. Тако да уопште није чудо што су се ови терористички напади догодили у Паризу. Цела акција је коштала око 7000 еур! Ето колико је довољно да се разбије цео безбедносни систем Француске у који се улажу милијарде.

И на крају прочитајте шта кажу свети оци о посту.

Патријарх Павле о посту...
Свети Василије Велики износи још један разлог за пост, а он је у томе што је пост узрок весеља. Да то докаже Свети Василије расуђује овако: "Не примећујеш ли да је сунце светлије после ноћи, и будноћа пријатнија после сна, и здравље драгоценије после искушења болести? ... Као што жеђ даје пићу сласт; и претходна глад чини јело укусним, тако и пост чини пријатнијим узимање јела".
По Светом Јовану Златоусту, постом се одгоне демони од људи, зато он саветује: "Чувши о посту немојте се препасти од њега. Он је страшан не нама, него демонима. Ако је неко обузет злим духом, покажи му лице поста и он, окован страхом, биће непокретнији од самог камена. Особито кад угледа у заједници с постом сестру и пријатељицу поста – молитву. Јер и Христос вели: Овај се род не изгони сем молитвом и постом" (Мт 17, 21).
Тело које је болест смирила непотребно је и постом слабити.
Телесни и духовни пост

Још у Старом завету, пророк Исаија разликује у посту две стране: Једну са телесним ознакама, за коју вели да је Бог не прима ако не буде у вези са другим духовним чињењем добра ближњима (Исаија 58, 3-7). У Новозаветној Цркви Свети Оци такође наглашавају да права вредност поста није само у уздржању од хране, него у помоћи коју он пружа духовном узрастању, у одсецању злих навика и стицању врлина: "Корист од поста не ограничавај само на уздржање од злих дела", вели Свети Василије Велики. Слично говори и Свети Јован Златоуст: "Не говори: Ја сам толико и толико дана постио, то и то нисам јео, ни вина пио..., него ми покажи јесли ли постао кротак од гневљивог, какав си био, и човекољубив од грубог, какав си дотле био? Јер ако си испуњен гневом, зашто онда угњетаваш своје тело? Ако је изнутра завист и користољубље, каква је корист што пијеш воду?" /.../
Очистивши тако своју душу од прљавштине греха и украсивши је украсом врлина, ми се удостојавамо Господа у Светој Тајни Причешћа.




0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat