ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Псовка као губа душе

У време када је српском роду, и православљу уопште, запрећено са свих страна, када се са устезањем и стидљиво враћамо светој мајци Цркви и духовним вредностима,  Свети наш Владика Николај Велимировић ће нам добро доћи да схватимо сву тежину странпутице у коју нас гоне "цивилизацијске норме понашања" и помодарство "потрошачког друштва".


Шта је псовка?

Пра словенски корен речи псовка отприлике значи обраћати се неком као ПСУ. Из овога видимо да човек псује или из немоћи или да би омаловажио неког другог. Она дакле представља недостатак емоционалне интелигенције тј. духовне и моралне поремећености.

Језик постаје огледало душе, који показује право стање човекове душе, дијагнозу његовог здравља или оболелости, какав је човек, такве су и његове речи.
Речи су суштински показатељ квалитета наших личности оне на површину износе или прљавштину или чистоту. У библији пише "Смрт је и живот, у власти језика"

Псовке утичу и на онога који се псује и на онога који псује. Када се реч изговори, настају биохемијски процеси у организму у зависности шта сте изговорили. Почињу да се луче различити хормони, стварају се слободни радикали и долази до пада имунитета и појаве болести. Нема оправдања у незнању, наводно како псујемо да би се рстеретили од стреса или као вид шале, многи кажу ја не мислим о томе шта псујем. Отац Тадеј је рекао да чим се у нама роди нека мисао која није испуњена љубављу то је значи уплив духа злобе. Какве су ти мисли такав ти је живот, а знамо да мисли порађају речи.

Занимљиво је да срби имају псовке које су изразито сексуалне оријентације, то су псовке у којима се помињу Бог, Деца, Крв, Мајка Божија, Мајка, Отац,Сестра, Тетка итд. 

ПСОВКА ЈЕ ГУБА ДУШЕ

Није псовка само реч која ружи човека; псовка је реч која убија човека. Осим што разара личност, руши духовно, душевно и телесно здравље, псовка својим демонским карактером, опаклењује човеков и земаљски и вечни живот. Не налазимо ли се браћо срби ту где јесмо, јер смо постали онакви какви у суштини нисмо, и не би требали никада да будемо.

Јесмо ли усвојили све оно што не ваља са запада, ту мислим и на туђице, а изгубили све оно што је било вредно у нама, речи Божије. Ми кажемо да смо небесни народ, ајмо онда да тако и причамо и да се тако понашамо.

Престали смо да благосиљамо, да се молимо ујутро и увече, мислимо да то раде само свештеници. Свака породица је црква за себе, зато благосиљајте вашу децу па ће и она данас сутра благосиљати своју. Немојте их учити псовкама. Благосиљајте храну коју једете па отрови неће имати утицаја на Вас, прекрстите воду коју пијете и на тај начин ћете пити ВОДУ ЖИВОТА. Ништа што каните радити не почињите и не завршавајте без Бога.  Срби су кроз векове користили поздраве као што су Помаже Бог! Бог ти помогао. Уместо Здраво и Ћао! користите Добро јутро! Добар дан! Добро вече! Довиђења! Кад вас неко нешто пита кад ће нешто бити, одговарало се "акобогда" биће тад и тад као и Боже здравља биће ускоро!

Крените да радите на себи, немојте гледати друге, немојте бити већина! Овакав рад на себи Вам може из корена променити живот, а не кошта ништа.

Дај боже да и овом злу дође крај!




0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat