ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Тамна ноћ душе

На путу духовног буђења постоје многи преокрети и кривине. Постоје моменти најчистијих откровења, али такође и моменти таме, испуњени патњом и губитком правца. Многи од ових момената укључују откривање илузије која нас је ослепела и креирање свесних одлука да се ослободимо ствари које нас коче и задржавају. Док ломимо сами себе и градимо своју подршку како бисмо били јачи него пре, откривамо да су ови периоди еволуције веома важни за раст наше душе. Овај период је познат као "тамна ноћ душе".  Све чињенице указују да је тај период негде између 37-43 године човековог живота. Код жена се тај период поклапа са уласком у климакс код мушкараца као други пубертет. С обзиром да нам углавном и деца улазе у пубертет у том периоду, битно је схватити шта нам се то дешава. Потребно је на прави начин схватити промене које нам долазе.

Много пута, како бисмо преживели морамо да започнемо процес промена. Требало би да се решимо неких сећања, штетних навика, лоше околине. Једино ослобођени од бремена прошлости и оснажени вером у боље можемо искористити садашњост.

Тамна ноћ душе је период екстремног метежа, у коме наши животи бивају преокренути на горе и наша свест дотакне дно. Свако људско биће ће искусити тамну ноћ душе у неком периоду свог живота. То је серија искустава која се појављује у кратком временском периоду и она су испланирана од стране наше душе, пре нашег рођења, да би нас довела до најзначајнијег периода спиритуалног развоја. У том периоду ће  корени наших најдубљих и наинтимнијих проблема изаћи на површину да бисмо их освестили и очистиили себе од таме која је дубоко у нама, да бисмо испунили своју највишу сврху.

Мистично искуство „тамне ноћи душе“ подједнако је застрашујуће и прелепо, тера нас да начинимо дубок и снажан поглед у себе и да будемо суочени лице у лице са проблемима у нашим животима који нас задржавају како бисмо се ослободили навика које онемогућавају да доживимо наш прави потенцијал. Индивидуа која доживљава тамну ноћ душе може да осети много негативних емоција као што су јаке несигурности, комплетан губитак правца, па чак и суицидне тенденције. Могу се осетити заробљеним у свом уму, престајући да комуницирају са свима, неуспевајући да преузму акцију ка срећи, без обзира колико јако желели да им буде боље. Некада могу осетити као да је сва нада изгубљена, али у реалности највиша форма наде се ствара у пећници свести. 

Иако на површини може да изгледа као проклетство, тамна ноћ душе је заиста срећа у несрећи. То је чишћење нашег духа, и значи максималну количину духовне еволуције у најкраћем временском периоду, да би нас припремило за најважнији период нашег живота. Обично се јавља управо пре него што искусимо период великог успеха, открића истините суштине живота, или као пут који ће  усмерити нашу свест и повести нас до највише тачке самог живота. Када индивидуа истраје у болу који долази са овим, она се споји на другој страни са потпуно новом перцепцијом свега, јача него икада пре.

Иако некад делује неподношљиво, ове негативне емоције које осећамо су заправо значајне за нас, јер нас наводе на детаљну рекапитулацију наших корака, дају нам бољи поглед на прошлост да бисмо боље креирали нашу будућност. Када направимо корак назад и погледамо наше животе, видимо како су догађаји конектовани и како креирамо вишу перспективу ове  тренутне инкарнације. Кроз ова запажања стичемо јасније разумевање из којих праваца су потекли неки догађаји, на шта указују, и шта је наша права суштина у животу. Не само да нас тамна ноћ душе води до суштине живота, она нам такође и даје најважније оруђе које нам је потребно да бисмо испунили ову суштину, а то је заправо дивна моћ захвалности

Након што искусимо оволику таму, стекнемо нови начин прихватања светла. Ово нам даје највиши ниво захвалности, која активира ултимативно изобиље. Као магнетом привлачимо све што би нам требало да постигнемо нашу суштину на најбржи могући начин. Тако што нас симултано води ка суштини новим осећајем захвалности, тамна ноћ душе нас припрема за најузбудљивији период у нашим животима, а то је испуњавање наше највише сврхе, због чега смо иницијало и дошли на планету Земљу. Откривамо лепоту дуалности и како иза сваке хладне и тамне ноћи, постоји прелеп сунчан дан. Предајемо наш его и конектујемо се са Вишим ја. Престајемо да трагамо ван нас за одговорима и почињемо да гледамо унутра, постајемо једно са собом, као никада пре. 

Најважнија лекција тамне ноћи душе су концепти захвалности и божанског реда. Стичемо нови осећај захвалности који убрзава наш ниво успеха и видимо како се сваки догађај у нашем животу десио управо онако како се десио да бисмо отворили пут ка спиритуалном расту. Кроз ова схватања припремамо се за најважнији период у нажим животима са потпуно новом перспективом и запажањем, и то без страха и сумње. Ово ново разумевање нашег животног пута дозвољава нам да будемо у миру са својом прошлошћу и да креирамо будућност без ишчекивања. Стичемо разумевање лепоте и могућности живота као и веру у велики план који је Универзум приредио за нас.

Превела: Јелена Накић

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat