ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

ДЕВЕТ ТЕСЛИНИХ ЗАПОВЕСТИ: Ово је рецепт за успех бриљантног научника!

Човек мора вежбати умереност и надзор својих чула и склоности у било којем погледу, да би тако одржао себе младим у телу и разуму. Суздржавање ми није увек било по укусу, али су моја искуства велика награда, написао је између осталог Тесла
Никола Тесла,



Никола Тесла је био један од највећих светских научника и проналазача. Он је радио, трпео и борио се, зато што је веровао да ће његови изуми променити човечанство. И био је у праву.



Његова радозналост га је водила у различите области науке. Био је интелигентан и духовит, и због тога су га пријатељи ценили и волели, али бирајући између друштвеног живота и рада увек би бирао рад.

Вежбао је самоконтролу како би своје тело и ум одржавао младим, у нади да ће рад и заслуге говорити о њему у будућности:

"Наше врлине и наши промашаји су неодвојиви, као сила и материја. Када се одвоје, нема више човека".

"Нека будућност каже истину, процените свакога човека према његовом раду и заслугама. Садашњост је њихова, али будућност је моја, за коју сам тако напорно радио".

"Човек мора вежбати умереност и надзор својих чула и склоности у било којем погледу, да би тако одржао себе младим у телу и разуму. Суздржавање ми није увек било по укусу, али су моја искуства велика награда".

"Човек је рођен да ради, да трпи и да се бори. Ко тако не чини, мора пропасти".

"Учио сам туце језика, проучавао литературу и уметност провео своје најбоље године у библиотекама читајући све што би ми дошло под руку и осетио сам да сам траћио време, али убрзо сам схватио да је то било најбоље што сам икада учинио".

"Од свих "сила трења", она која највише успорава људски напредак је незнање, оно што Буда назива "највеће зло у свету".

"Најважнији продукт стваралачког ума је изум. Његов је крајњи циљ овладавање ума природом и искориштавање њезиних сила за потребе човечанства".

"Ако покушам наставити прекинути ток мисли,осећам праву духовну мучнину, нехотице тада прелазим на други посао,изненађен свежином ума и лакоћом којом свладавам препреке које су ми пре квариле рачуне. И редовно налазим одговоре на тешка питања уз најмањи напор".

"Ако не знате како, проматрајте појаве природе, она ће вам дати јасне одговоре и инспирацију".

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat