ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Мисли о молитви Михајло Пупин

Михајло Пупин је рођен у Банату. Велики је проналазач на електротехничком пољу. Био је професор на Колумбија универзитету у Њујорку и председник Амреичког друштва за унапређење науке.
Доносимо неколико његових мисли о односу вере и науке.

"По закону континуитета и по општем научном схватању о универзуму, постаје нам сасвим јасно да наша душа и после телесне смрти живи, постоји и даље се развија".

Мада наука нема никакву формулу , нити математички доказ за бесмртност душе, она нам пружа обилну храну за наше размишљање и веровање.И она нас све више уверава да је наш физички живот само један прелаз у вечни живот наше душе.

Наука је оснажила и ојачала моју веру. Она ме је учинила бољим хришћанином. Али та моја вера, вера научника, нимало се не противи вери моје мајке и народа мог родног села. Наука ме је само уздигла до једног вишег погледа и проширила мој хоризонт и појмове о Творцу.

М. Стојановић, Научник Пупин о науци и религији, Хришћанска мисао, 1935. 

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat